Palona Okra Masala

Palona Okra Masala
Pieczona Okra Masala może być tylko Indyjski przepis, którego szukasz. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 55 kalorii, 3G białka, oraz 0g tłuszczu każdy. Na 94 grosze za porcję, ten przepis okładki 12% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jeśli masz sodę oczyszczoną, cebulę, czosnek i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za jaskiniowiec, bezglutenowy, pierwotny i cały 30 dieta. Najlepiej sprawdza się jako przystawka i odbywa się w ok. 35 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 73%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Okra Masala, Bhindi Masala: porozmawiajmy o okrze, oraz Bhindi Masala / jak zrobić bhindi masala / Okra s dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Przyciąć łodygi okry, jeśli są dłuższe niż ćwierć cala.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ketmia Jadalna (okra)Ketmia Jadalna (okra)
2
Okra umieścić na blasze do pieczenia w jednej warstwie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ketmia Jadalna (okra)Ketmia Jadalna (okra)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Szczypta Płatków Czerwonej PaprykiSzczypta Płatków Czerwonej Papryki
3
Piec przez 15-20 minut, mieszając w połowie. Okra powinna zaczynać brązowieć w miejscach, ale nie poparzona. Gdy okra jest prawie gotowy do gotowania, podgrzać dużą patelnię nieprzywierającą na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ketmia Jadalna (okra)Ketmia Jadalna (okra)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Posiekana Cebula (2 Cebule)Posiekana Cebula (2 Cebule)
Pecorino O Grubości 1/4 CalaPecorino O Grubości 1/4 Cala
4
Dodaj posiekaną cebulę i szczyptę sody oczyszczonej, jeśli chcesz przyspieszyć gotowanie. Gotuj, aż cebula zacznie zmiękać, a następnie dodaj korzeń imbiru, czosnek i kminek i gotuj przez kolejną minutę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Groch FioletowyGroch Fioletowy
Całe Migdały, Ze Skórką I PrażoneCałe Migdały, Ze Skórką I Prażone
Posiekane Krążki Papryczki Bananowej Lub Posiekane Ostre Papryczki Dowolnego RodzajuPosiekane Krążki Papryczki Bananowej Lub Posiekane Ostre Papryczki Dowolnego Rodzaju
Słodka Cebula Maui Lub Vidalia, Grubo PosiekanaSłodka Cebula Maui Lub Vidalia, Grubo Posiekana
3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny
5
Dodać kurkumę i garam masala i gotować przez kolejną minutę, dodając łyżkę wody, jeśli przyprawy zaczną się trzymać.
Składniki, których będziesz potrzebować
Garam MasalaGaram Masala
KurkumaKurkuma
Wietnamskie Chipsy CynamonoweWietnamskie Chipsy Cynamonowe
1 Pasek Skórki Z Cytryny1 Pasek Skórki Z Cytryny
6
Dodaj prażoną okrę i sól, jeśli używasz, dobrze wymieszaj i gotuj przez kolejną minutę lub dwie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ketmia Jadalna (okra)Ketmia Jadalna (okra)
5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych

Polecane wino: Gruener Veltliner, Riesling, Sparkling Rose

Gruener Veltliner, Riesling i Sparkling rosé to moje najlepsze propozycje dla Indian. Najlepsze wino do indyjskich potraw będzie w zależności od dania, oczywiście, ale te typy mogą być podawane schłodzone i mają trochę słodyczy, aby uzupełnić pikanterię i złożone smaki szerokiej gamy tradycyjnych potraw. Pfaffl Zeiseneck Gruner Veltliner z 4.1 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 16 dolarów za butelkę.
Pfaffl Zeiseneck Gruner Veltliner
Pfaffl Zeiseneck Gruner Veltliner
Niesamowicie chrupiąca i drobnoziarnista z dużą ilością pieprzu i odrobiną ekstrawagancji. Nic dziwnego, bo to wino rośnie na największej skamieniałej rafie ostryg na świecie.
TrudnośćŚredni
Gotowe W35 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia30
Magazyn