Palona Okra Masala

Palona Okra Masala
Pieczona Okra Masala może być tylko Indyjski przepis, którego szukasz. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 55 kalorii, 3G białka, oraz 0g tłuszczu każdy. Na 94 grosze za porcję, ten przepis okładki 12% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jeśli masz sodę oczyszczoną, cebulę, czosnek i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za jaskiniowiec, bezglutenowy, pierwotny i cały 30 dieta. Najlepiej sprawdza się jako przystawka i odbywa się w ok. 35 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 73%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Okra Masala, Bhindi Masala: porozmawiajmy o okrze, oraz Bhindi Masala / jak zrobić bhindi masala / Okra s dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Przyciąć łodygi okry, jeśli są dłuższe niż ćwierć cala.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ketmia Jadalna (okra)Ketmia Jadalna (okra)
2
Okra umieścić na blasze do pieczenia w jednej warstwie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ketmia Jadalna (okra)Ketmia Jadalna (okra)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone KrewetkiSmażone Krewetki
3
Piec przez 15-20 minut, mieszając w połowie. Okra powinna zaczynać brązowieć w miejscach, ale nie poparzona. Gdy okra jest prawie gotowy do gotowania, podgrzać dużą patelnię nieprzywierającą na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ketmia Jadalna (okra)Ketmia Jadalna (okra)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®
Smażone Krewetki, ObraneSmażone Krewetki, Obrane
4
Dodaj posiekaną cebulę i szczyptę sody oczyszczonej, jeśli chcesz przyspieszyć gotowanie. Gotuj, aż cebula zacznie zmiękać, a następnie dodaj korzeń imbiru, czosnek i kminek i gotuj przez kolejną minutę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Groch FioletowyGroch Fioletowy
Dodatkowa Gęsta śmietana Kremówka, OpcjonalnieDodatkowa Gęsta śmietana Kremówka, Opcjonalnie
1 łyżeczka Ostrej Papryki, Jeśli To Możliwe Wędzonej1 łyżeczka Ostrej Papryki, Jeśli To Możliwe Wędzonej
Do średniej Wielkości Białej Lub żółtej Cebuli, 1 Pokrojonej Na ćwiartki I 1 PosiekanejDo średniej Wielkości Białej Lub żółtej Cebuli, 1 Pokrojonej Na ćwiartki I 1 Posiekanej
Świeże Tortille Mączne Do SerwowaniaŚwieże Tortille Mączne Do Serwowania
5
Dodać kurkumę i garam masala i gotować przez kolejną minutę, dodając łyżkę wody, jeśli przyprawy zaczną się trzymać.
Składniki, których będziesz potrzebować
Garam MasalaGaram Masala
KurkumaKurkuma
Wietnamskie Chipsy CynamonoweWietnamskie Chipsy Cynamonowe
Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4
6
Dodaj prażoną okrę i sól, jeśli używasz, dobrze wymieszaj i gotuj przez kolejną minutę lub dwie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ketmia Jadalna (okra)Ketmia Jadalna (okra)
Pokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez SkórekPokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez Skórek

Polecane wino: Gruener Veltliner, Riesling, Sparkling Rose

Gruener Veltliner, Riesling i Sparkling rosé to moje najlepsze propozycje dla Indian. Najlepsze wino do indyjskich potraw będzie w zależności od dania, oczywiście, ale te typy mogą być podawane schłodzone i mają trochę słodyczy, aby uzupełnić pikanterię i złożone smaki szerokiej gamy tradycyjnych potraw. Pfaffl Zeiseneck Gruner Veltliner z 4.1 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 16 dolarów za butelkę.
Pfaffl Zeiseneck Gruner Veltliner
Pfaffl Zeiseneck Gruner Veltliner
Niesamowicie chrupiąca i drobnoziarnista z dużą ilością pieprzu i odrobiną ekstrawagancji. Nic dziwnego, bo to wino rośnie na największej skamieniałej rafie ostryg na świecie.
TrudnośćŚredni
Gotowe W35 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia30
Magazyn