Palona marchewka z kozim serem, pietruszką, rukolą i chrupiącymi chipsami czosnkowymi
Palona marchewka z kozim serem, pietruszką, rukolą i chrupiącymi chipsami czosnkowymi to bezglutenowe, pierwotne, przyjazne dla fodmap i wegetariańskie przystawka. Ten przepis służy 8. Jedna porcja zawiera 213 kalorii, 5G białka, oraz 18g tłuszczu. Na $1.49 za porcję, ten przepis okładki 13% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Mieszanka podobnego koziego sera, octu winnego, oliwy z oliwek z pierwszego tłoczenia i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. 44 osób wypróbowało i polubiło ten przepis. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Przynosi ci to Epikurious. Z łyżeczką wynik 85%, to danie jest niesamowite. Podobne przepisy to Palona marchewka, kozi ser i chipsy czosnkowe, Stek Chimichurri z paloną marchewką i kozim serem, oraz Chrupiąca Sałatka z kozim serem z rukolą z winegretem z granatu.
Instrukcje
Aby zrobić vinaigrette, wlać ocet do małej miseczki i ubić 5 łyżek oliwy z oliwek z pierwszego tłoczenia. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Odstawić.
Marchew pokroić w poprzek na pół, a następnie połówki pokroić w grube, szorstkie patyczki. Wrzucić do miski z 3 łyżkami oliwy z oliwek, tymianku, oraz sól i pieprz do smaku.
Podgrzej chapa lub dużą patelnię żeliwną na dużym ogniu. Pracując partiami, jeśli to konieczne, dodaj marchew w jednej warstwie i gotuj, bez obracania, aż zostaną zwęglone na dnie i prawie spalone, od 3 do 5 minut. Obróć łopatką i gotuj z drugiej strony przez 2 do 3 minut, dostosowując ciepło w razie potrzeby, aż będą chrupiące na zewnątrz i miękkie w środku.
Przełożyć na tacę. Wytrzeć patelnię, jeśli używasz, i odstawić.
Natkę pietruszki i rukolę połączyć na dużym półmisku i lekko wymieszać z połową vinaigrette.
Na wierzchu ułożyć marchewki.
Podgrzać chapa lub patelni do bardzo wysokiej ciepła i płaszcz z pozostałych 1 do 2 łyżki oliwy z oliwek. Natychmiast dodaj plasterki koziego sera: uważaj—olej może się rozpryskać. Jak tylko zobaczysz, że ser czernieje Na spodzie, Usuń plastry cienką łopatką i odwróć na marchewkę. Wrzucić chipsy czosnkowe na sałatkę i skropić pozostałym vinaigrette.
Z siedmiu pożarów: Grillowanie po Argentyńsku Francisa Mallmanna. Copyright © 2009 by Francis Mallmann; photography © 2009 by Santiago Solo Monllor. Wydane przez Artisan, oddział wydawnictwa Robotniczego.