Palmiery Cynamonowe
Cynamonowe Palmiers może być tylko hor d ' oeuvre szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 0g białka, 2G tłuszczu, oraz w sumie 36 kalorii. Ten wegetariański przepis służy 72 i kosztuje 3 grosze za porcję. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 5 godzin. 62 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Przynosi ci to Epikurious. Mieszanka masła, soli, mąki i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 7%, co jest bardzo złe (ale nadal można naprawić). Podobne przepisy to Palmiery Cynamonowo-Orzechowe, Palmiery Cynamonowo-Orzechowe, oraz Pecan Cynamon Cukier Palmiers.
Instrukcje
Wymieszaj mąkę i sól w schłodzonej dużej metalowej misce. Grubo zetrzeć zamrożone masło na mąkę, delikatnie podrzucając do pokrycia masła.
Skropić 5 łyżek wody lodowej równomiernie na mieszaninie mąki i delikatnie wymieszać widelcem do włączenia. Przetestuj mieszaninę delikatnie ściskając niewielką garść: gdy ciasto ma odpowiednią konsystencję, będzie trzymać się razem, nie rozpadając się. Jeśli to konieczne, dodaj kolejną łyżkę wody, mieszając aż do momentu włączenia i ponownie przetestuj. (Nie przepracuj ciasta ani nie dodawaj zbyt dużo wody, bo ciasto będzie twarde; ciasto będzie grudkowate i smugowate.)
Uformować ciasto na 5-calowy kwadrat, a następnie schłodzić, owinięte folią, aż będzie twarde, co najmniej 30 minut.
Rozwałkuj ciasto na powierzchni z mąką za pomocą wałka do ciasta z mąką w prostokąt o wymiarach 15 na 8 cali (z krótkim bokiem najbliżej Ciebie).
Zetrzyj nadmiar mąki i złóż ciasto na trzy części jak literę. Ponownie zawijamy ciasto i schładzamy, aż będzie twarde, co najmniej 30 minut.
Ułóż ciasto z krótkim bokiem najbliżej Ciebie na mące i powtórz rozwałkowanie, składanie i schładzanie jeszcze 2 razy.
Zetrzyj nadmiar mąki, a następnie podziel ciasto na dwie części ostrym nożem i schłodź, owinięte osobno w folię, co najmniej 1 godzinę.
Wymieszać cukier i cynamon, następnie obficie posypać czystą powierzchnię roboczą odrobiną cukru cynamonowego i położyć 1 kawałek schłodzonego ciasta na wierzchu. Szybko rozwałkować na prostokąt o wymiarach 16 na 12 cali (grubość 1/8 do 1/16 cala; jeśli ciasto stanie się zbyt miękkie, schłodzić na blasze do uzyskania jędrności). Przycinaj krawędzie ostrym nożem.
Posypać wierzch ciasta równomiernie odrobiną cukru cynamonowego, aby całkowicie pokryć, usuwając nadmiar. Złóż 2 przeciwległe długie boki ciasta, aby spotkały się w centrum. Złożyć w te same strony ciasta w ten sam sposób, a następnie złożyć jedną połowę na drugą (jak książka) i delikatnie nacisnąć wałkiem do ciasta, aby lekko spłaszczyć, tworząc długą prostokątną kłodę.
Posypać dodatkowym cukrem cynamonowym, jeśli ciasto jest lepkie.
Chill na blasze do pieczenia, odkryte, aż firmy, co najmniej 30 minut i do 2 godzin. W międzyczasie powtórz z pozostałym kawałkiem ciasta i cukrem cynamonowym.
Rozgrzej piekarnik do 218° z półką w środku. Wyłożyć dużą blachę do pieczenia papierem do pieczenia.
Pokrój 1 log ciasta w poprzek na 1/4-calowe grube plastry ostrym nożem i ułóż plastry, pokrój boki w dół, 1 1/2 cala od siebie na blasze do pieczenia.
Piec, aż nadmuchane i złoty wokół krawędzi, 7 do 9 protokół.
Wyjąć z piekarnika i obrócić Palmiers za pomocą szpatułki. (Jeśli palmiers zaczną się rozwijać, delikatnie naciśnij, aby zmienić kształt po lekko ostygnięciu.) Kontynuuj pieczenie, aż wszystko się zrumieni i cukier jest karmelizowany, 3 do 5 minut więcej.
Przelać jak zrobiono (palmiers może nie piec równomiernie) do stelaża i ostudzić. Dodać więcej ciastek na ostudzonej blasze do pieczenia wyłożonej świeżym pergaminem.
* Ciasto, bez cukru cynamonowego, można schłodzić, dobrze zapakować, do 2 dni lub zamrozić do 1 miesiąca (rozmrozić w lodówce). * Ciasteczka przechowywać w hermetycznym pojemniku w temperaturze pokojowej 4 dni. W razie potrzeby palmiers można ponownie wsadzić do piekarnika o temperaturze 149°, aż do ogrzania, około 5 minut.