Paleo Drób! Kurczak z imbirem i czosnkiem
Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy, bezmleczny i cały 30 przepis ma 336 kalorii, 7G białka, oraz 33g tłuszczu na porcję. Na 80 centów za porcję, ten przepis okładki 11% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 6. Udaj się do sklepu i odebrać sól i pieprz, gotowanie tłuszczu z wyboru, szalotki, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 50 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 39%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Filety rybne z sezamem w sosie czosnkowo-imbirowym, Paluszki Z Kurczaka Z Migdałami-Low Carb & Paleo, oraz Śródziemnomorska kuchnia Paleo / Figa i imbir kurczak Tajine dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 232°. przykryj piersi kurczaka folią z obu stron i za pomocą młotka do mięsa, Funt je do równej grubości, około 1/2 do 3/4-cala grubości.
Połącz szalotki, imbir, czosnek, sól i pieprz w robocie kuchennym lub blenderze. Pulsuj kilka razy, aby połączyć.
Dodać 2 łyżki oliwy z oliwek do robota kuchennego i przetworzyć na pastę.
Rozgrzać 1 łyżkę oleju na średnim ogniu w dużej patelni żaroodpornej i umieścić kurczaka na patelni, gładka strona w dół. Podsmaż kurczaka na około 2 do 3 minut z jednej strony, lub aż lekko rumiane i kurczak łatwo uwalnia się z patelni.Odwróć piersi kurczaka i wyłącz palnik. Posmaruj upieczoną stronę pastą imbir-czosnek-scallion i posyp orzechy na wierzchu, naciskając na nie, aby przylegały do pasty.
Umieść kurczaka w piekarniku na 10 minut lub do czasu, aż zostanie ugotowany (temperatura wewnętrzna osiąga co najmniej 170 ° F), a skórka z orzechów na górze jest złotobrązowa.Pozwól kurczakowi odpocząć przez 5 minut i podawaj.Uwaga: imbir-czosnek-scallion skorupa jest również niezwykle smaczne na ryby. Skórka działa również dobrze z orzechami macadamia zamiast migdałów.Wypróbuj te przepisy kurczaka na Food Republic: kurczak Milanese zwieńczona Przepis Sałatka z kopru włoskiego
Hot Bird! Meksykańska Fried Chicken Recipe