Pakistańskie klopsiki z sosem (Koftay)
Pakistańskie klopsiki z sosem (Koftay) jest bezglutenowe danie główne. Ten przepis służy 6. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 23G białka, 9g tłuszczu, oraz w sumie 201 kalorii. Na 1,74 zł za porcję, ten przepis okładki 15% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Udaj się do sklepu i odbierz wodę, zmielony kardamon, pastę czosnkową i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć sól można śledzić to danie główne z Przepis Na Jabłko jako deser. 11 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Z łyżeczką wynik 54%, to danie jest całkiem dobre. Spróbuj Fagoty z sosem cebulowym (klopsiki wieprzowe po walijsku z sosem cebulowym), Klopsiki i sos, oraz Klopsiki w sosie BBQ dla podobnych receptur.
Instrukcje
W średniej misce wymieszaj chudą mieloną wołowinę, połowę cebuli, chili w proszku, czarny pieprz, goździki, kminek i kardamon. Uformuj mieszaninę w około sześć 2-calowych klopsików.
W dużym, ciężkim rondlu na średnim ogniu gotować i mieszać pozostałą cebulę w oleju roślinnym do miękkości.
Wymieszaj jogurt, soczewicę, pastę imbirową, pastę czosnkową, nasiona kolendry, wodę, czerwony pieprz i sól.
Umieścić klopsiki w mieszaninie. Zmniejsz ogień do niskiego poziomu i gotuj 30 minut, aż klopsiki będą równomiernie rumiane, a soczewica miękka.