Pakistańskie klopsiki z sosem (Koftay)

Pakistańskie klopsiki z sosem (Koftay)
Pakistańskie klopsiki z sosem (Koftay) jest bezglutenowe danie główne. Ten przepis służy 6. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 23G białka, 9g tłuszczu, oraz w sumie 201 kalorii. Na 1,74 zł za porcję, ten przepis okładki 15% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Udaj się do sklepu i odbierz wodę, zmielony kardamon, pastę czosnkową i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć sól można śledzić to danie główne z Przepis Na Jabłko jako deser. 11 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Z łyżeczką wynik 54%, to danie jest całkiem dobre. Spróbuj Fagoty z sosem cebulowym (klopsiki wieprzowe po walijsku z sosem cebulowym), Klopsiki i sos, oraz Klopsiki w sosie BBQ dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
W średniej misce wymieszaj chudą mieloną wołowinę, połowę cebuli, chili w proszku, czarny pieprz, goździki, kminek i kardamon. Uformuj mieszaninę w około sześć 2-calowych klopsików.
Składniki, których będziesz potrzebować
Chuda Mielona WołowinaChuda Mielona Wołowina
Z Zawartością Tłuszczu 4 G Lub Mniejszą Na Porcję (zalecane: Krem Pomidorowy Amy's Chunky Tomato Bisque)Z Zawartością Tłuszczu 4 G Lub Mniejszą Na Porcję (zalecane: Krem Pomidorowy Amy's Chunky Tomato Bisque)
1 łyżeczka Suszonego Oregano, Plus Więcej Do Posypania1 łyżeczka Suszonego Oregano, Plus Więcej Do Posypania
1 Kromka Chleba Kanapkowego, Opieczonego I Pokruszonego1 Kromka Chleba Kanapkowego, Opieczonego I Pokruszonego
1 łyżka Miodu, Plus Dodatkowa Ilość Do Skropienia1 łyżka Miodu, Plus Dodatkowa Ilość Do Skropienia
2 3/4 Szklanki Całych Migdałów, Ze Skórką I Uprażonych2 3/4 Szklanki Całych Migdałów, Ze Skórką I Uprażonych
1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane
Do średniej Wielkości Białej Lub żółtej Cebuli, 1 Pokrojonej Na ćwiartki I 1 PosiekanejDo średniej Wielkości Białej Lub żółtej Cebuli, 1 Pokrojonej Na ćwiartki I 1 Posiekanej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
2
W dużym, ciężkim rondlu na średnim ogniu gotować i mieszać pozostałą cebulę w oleju roślinnym do miękkości.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 1/2 łyżeczki Mieszanki Przypraw1 1/2 łyżeczki Mieszanki Przypraw
1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Biały Jęczmień PerłowyBiały Jęczmień Perłowy
3
Wymieszaj jogurt, soczewicę, pastę imbirową, pastę czosnkową, nasiona kolendry, wodę, czerwony pieprz i sól.
Składniki, których będziesz potrzebować
Całe Nasiona KolendryCałe Nasiona Kolendry
2 Do 3 łyżek Posiekanej Natki Pietruszki2 Do 3 łyżek Posiekanej Natki Pietruszki
Pasta ImbirowaPasta Imbirowa
8 żółtych Tortilli Kukurydzianych (15 Cm), Podgrzanych8 żółtych Tortilli Kukurydzianych (15 Cm), Podgrzanych
SoczewicaSoczewica
1/4 Szklanki Jogurtu Truskawkowego1/4 Szklanki Jogurtu Truskawkowego
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala
4
Umieścić klopsiki w mieszaninie. Zmniejsz ogień do niskiego poziomu i gotuj 30 minut, aż klopsiki będą równomiernie rumiane, a soczewica miękka.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Kromka Chleba Kanapkowego, Opieczonego I Pokruszonego1 Kromka Chleba Kanapkowego, Opieczonego I Pokruszonego
SoczewicaSoczewica
TrudnośćTwardy
Gotowe W1 h
Porcje6
Ocena Zdrowia21
Magazyn