Pajęcza pajęczyna czekoladowe muffinki
Spider web chocolate Fudge muffins może być dobrym przepisem na poszerzenie repertuaru porannego posiłku. Ten przepis sprawia, że 10 porcji z 363 kalorie, 5G białka, oraz 20 g tłuszczu każdy. Na 95 centów za porcję, ten przepis okładki 7% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Halloween. Ten przepis jest lubiany przez 1523 smakoszy i kucharzy. Ten przepis z BBC Good Food wymaga cukru muscovado, kartonu śmietany, czekolady i mąki samozbierającej. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Z łyżeczką wynik 28%, to danie nie jest takie wspaniałe. Podobne przepisy to Ciasto Czekoladowe Pajęczyna, Pajęcze Babeczki, oraz Spooky Spider Web Cookie.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do wentylatora 170C / konwencjonalny 190C / gaz 5 i ułóż puszkę na muffinki z 10 papierowymi pudełkami na muffinki. Czekoladę przełóż do żaroodpornej miski, dodaj masło i płyn. Roztopić w kuchence mikrofalowej na nośniku przez 30-45 sekund (lub ustawić miskę na patelni delikatnie gotującej się wody). Wymieszać i pozostawić do ostygnięcia.
Wymieszać mąkę, wodorowęglan sody i oba cukry w misce. Ubić jajko w innej misce i wymieszać z kwaśną śmietaną, następnie wlać to na mieszaninę mąki i dodać schłodzoną czekoladę. Mieszać tylko połączyć dont overmix lub będzie to trudne.
Łyżka mieszaniny w przypadkach do około trzech czwartych pełne.
Piec przez 20 minut, aż dobrze wzrosną. Poluzuj krawędzie okrągłym ostrzem noża, pozostaw je na kilka minut w puszkach, a następnie wyciągnij i ostudź na stojaku z drutu.
W celu polewania należy wykonać dwie torebki rurowe z papieru odpornego na tłuszcz (lub odciąć końce z dwóch czystych plastikowych torebek). Ciemną i białą czekoladę rozbić na osobne miseczki i rozpuścić w kuchence mikrofalowej na nośniku przez 2 minuty (lub na patelni jak w kroku 1). W jednej torebce włożyć 2 łyżki gorzkiej czekolady, a w drugiej taką samą białą czekoladę.
Pracując z jedną babeczką na raz, rozprowadź z miseczki ciemną czekoladę, pozwalając jej trochę spływać, a następnie ułóż na wierzchu cztery koncentryczne okręgi białej czekolady. Używając małego szpikulca, przeciągaj kółka w regularnych odstępach czasu, od środka do krawędzi, aby stworzyć efekt pajęczyny. Powtórz z jeszcze czterema babeczkami. Na pozostałych pięciu rozłóż białą czekoladę i udekoruj ciemną. Najlepiej jeść w dniu, w którym są jeszcze lepsze, podczas gdy czekoladki miękkie.