Pain Perdu
Pain Perdu jest Wegetariańskie przystawka. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 9g białka, 28g tłuszczu, oraz w sumie 406 kalorii. Ten przepis służy 6 i kosztuje $1.49 za porcję. Ten przepis jest lubiany przez 10 smakoszy i kucharzy. Udaj się do sklepu i odebrać truskawki, Brioche Bochenek, mleko, i kilka innych rzeczy, aby go dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 55 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 33%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Pain Perdu, Pain Perdu, oraz Pain Perdu dla podobnych receptur.
Instrukcje
W małej misce połączyć pokrojone truskawki, 1 łyżkę cukru i 1 łyżkę likieru pomarańczowego i odstawić.
Rozgrzej piekarnik do 250 stopni F.
W dużej misce ubić jajka, mleko, miód, 1 łyżkę cukru, 2 łyżki likieru pomarańczowego, wanilię, skórkę pomarańczową i sól. Pokroić chleb w 3/4-calowe kromki.
Wlać mieszaninę jaj do dużego płytkiego talerza i moczyć kilka kromek chleba przez 4 minuty, obracając raz.
Podgrzać 1 łyżkę masła i oleju w bardzo dużej patelni saute na średnim ogniu. Weź każdą kromkę chleba z mieszaniny jaj, zanurzyć jedną stronę w prażonych migdałów, i umieścić w patelni saute, migdałowej stronie w dół. (Podczas gotowania każdej partii, dodać więcej chleba do mieszaniny jaj do namoczenia.) Gotować przez 2 do 3 minut z każdej strony, aż ładnie rumiane.
Ugotowany chleb ułożyć na blasze i ogrzać w piekarniku. Wytrzyj patelnię suchym ręcznikiem papierowym, dodaj więcej masła i oleju, i dalej smaż pozostały namoczony chleb, aż wszystkie będą ugotowane.
Posypać cukrem cukierniczym i podawać na gorąco z truskawkami.