Paillard z miecznika z porami i grejpfrutem
Przepis na Paillard z miecznika z porami i grejpfrutem można przygotować w około 50 minut. Jedna porcja zawiera 280 kalorii, 18 g białka i 20 g tłuszczu. Za 2,32 USD za porcję otrzymasz danie główne dla 4 osób. 1 osoba uznała ten przepis za pyszny i satysfakcjonujący. Jest to dobra opcja, jeśli przestrzegasz diety bezglutenowej, bezmlecznej, paleolitycznej i pierwotnej. Ten przepis z Foodnetwork wymaga nasion gorczycy, musztardy dijon, oliwy z oliwek z pierwszego tłoczenia plus 2 łyżek stołowych oraz skórki i soku z 1 różowego grejpfruta. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis uzyskał 59% wyniku, co oznacza, że jest solidny. Francuski w mgnieniu oka: Paillard z miecznika z sałatką cytrusową, pieczona barwena z boczkiem, porem i grejpfrutem oraz paillard z kurczaka są bardzo podobne do tego przepisu.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 450 stopni F.
Ułóż paillard z miecznika na 4 oddzielnych żaroodpornych talerzach, przykryj folią i włóż do lodówki. Zagotuj 2 litry wody, dodaj 1 łyżkę soli i przygotuj poręczną łaźnię lodową w 8-litrowej misce miksującej. Wrzuć por julienne do wrzącej wody i gotuj do miękkości, około 1 minuty.
Usuń pory i zanurz je w łaźni lodowej, aby ostygły, około 1 minuty.
Wyjąć z łaźni lodowej, dobrze odsączyć i odstawić.
W małej misce wymieszaj skórkę i sok grejpfruta, musztardę, oliwę z oliwek i nasiona gorczycy, aż uzyskasz lekką emulsję.
Wyjmij talerze z miecznikiem z lodówki i odkryj.
Włóż do nagrzanego piekarnika i piecz od 30 do 45 sekund, aż masa stanie się nieprzezroczysta.
Wyjmij i połóż na blacie. Pory polej pozostałą oliwą i sokiem z cytryny i rozłóż na 4 talerzach z miecznikami, tworząc stos na środku każdego.
Na każdym talerzu ułóż 3 kawałki grejpfruta i posyp skórką.
Skropić sosem i podawać na ciepło.
Polecane wino: Pinot Noir, Pinot Grigio, Gruener Veltliner
Miecznik bardzo dobrze komponuje się z Pinot Noir, Pinot Grigio i Gruener Veltliner. Ryby są tak różnorodne jak wino, dlatego trudno wybrać wino, które będzie pasować do każdej ryby. Rześkie białe wino, takie jak pinot grigio lub Grüner Veltliner, będzie pasować do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsne, mocno aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, radzą sobie nawet z jasnoczerwonym winem, takim jak pinot noir. Argyle Reserve Pinot Noir z oceną 4,3 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym wyborem. Kosztuje około 30 dolarów za butelkę.
![Rezerwat Argyle Pinot Noir]()
Rezerwat Argyle Pinot Noir
Dolina Willamette jest najbardziej znana z bogatego Pinot Noir i jest to jedna z największych i najbogatszych w historii Argyle! Weź kolor i zapach róży gwinejskiej, dodaj owocowe aromaty czarnej wiśni i jagody marionowej z przyprawowymi aromatami toczonej ziemi i ciemnego kakao, a po prostu zaczniesz zbliżać się do złożoności tego wina. „Dojrzałe i obfite, z charakterystycznymi nutami fiołków i płatków róż do posmaków wiśni i przypraw, utrzymujące się z delikatną konsystencją. Potrzebuje czasu, aby się osadzić. Dwadzieścia procent wina będzie butelkowane pod zakrętką. Wino butelkowane pod zakrętką uzyskało 92 punkty punktów. Najlepszy w latach 2007-2012.” – Wine Spectator