Paella ze szparagami i groszkiem cukrowym

Paella ze szparagami i groszkiem cukrowym
Przepis Paella ze szparagami i groszkiem cukrowym może zaspokoić Twoje Europejskie pragnienie w mniej więcej 45 minut. Ten przepis służy 6. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy i bezmleczny przepis ma 743 kalorie, 42g białka, oraz 24g tłuszczu na porcję. Na 4,86 zł za porcję, ten przepis Pokrowce 40% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Sprawdza się jako danie główne. Jeśli masz oliwę z oliwek, pieczoną paprykę ze słoika, Wino i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby wykorzystać węgierską paprykę, można śledzić to danie główne z Ciasto czekoladowo-pomidorowe Rose Levy Beranbaum z tajemniczym Ganache jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 78%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Szybka Paella Z Kurczaka Z Groszkiem Cukrowym, Szybka Paella z kurczaka z groszkiem cukrowym, oraz Wieprzowina smażona ze szparagami i groszkiem cukrowym dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Szparagi gotować w dużym rondlu z wrzącej osolonej wody, aż będą chrupiące-miękkie, około 2 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
SzparagiSzparagi
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
2
Odcedzić, spłukać pod zimną wodą i ponownie odcedzić.
Składniki, których będziesz potrzebować
WodaWoda
3
Przynieś 4 1/2 szklanki bulionu na wolnym ogniu w średnim rondlu na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
BulionBulion
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
4
Dodaj zastrzeżone muszle krewetek; dusić 10 minut. Przynieść wino na wolnym ogniu w małym rondlu na średnim ogniu; dodać szafran i odstawić 5 minut na strome. Szczep szafran-wlane wino do 8-filiżanki miarki. Szczep w bulionie krewetkowym.
Składniki, których będziesz potrzebować
SzafranSzafran
Muszle MakaronuMuszle Makaronu
KrewetkiKrewetki
BulionBulion
WinoWino
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
MiarkaMiarka
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
5
Dodać wystarczającą ilość bulionu z kurczaka, aby zmierzyć 5 szklanek mieszaniny bulionu.
Składniki, których będziesz potrzebować
BulionBulion
6
Rozgrzać olej w dużym szerokim garnku (co najmniej 3 cale głębokości) na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GarnekGarnek
7
Dodaj chorizo i smażyć, aż lekko zbrązowieje, łamanie na 1/2-calowe kawałki z boku łyżki, o 5 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Starty Ser Jack, PodzielonyStarty Ser Jack, Podzielony
8
Dodać cebulę. Zmniejszyć ogień do średniej i smażyć, aż cebula są lekko miękkie, o 5 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
CebulaCebula
9
Dodać czosnek i wymieszać 2 minuty.
Składniki, których będziesz potrzebować
CzosnekCzosnek
10
Dodaj pomidora i paprykę. Podsmażyć, aż pomidor będzie miękki i soki odparują, o 3 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
PaprykaPapryka
PomidorPomidor
11
Wymieszać z papryką i solą, a następnie ryżem. (Szparagi, mieszankę bulionu i mieszankę ryżu można przygotować 2 godziny wcześniej.
Składniki, których będziesz potrzebować
SzparagiSzparagi
PaprykaPapryka
BulionBulion
RyżRyż
SólSól
12
Odstawić w temperaturze pokojowej.)
13
Rozgrzej piekarnik do 177°.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
14
Dodać mieszaninę bulionu do mieszaniny ryżu i doprowadzić do wrzenia na dużym ogniu, często mieszając. Zmniejsz ogień do niskiego poziomu i gotuj na wolnym ogniu 2 minuty, mieszając od czasu do czasu.
Składniki, których będziesz potrzebować
BulionBulion
RyżRyż
15
Zdjąć garnek z ognia. Rozrzuć krewetki. Włóż małże i małże do mieszanki ryżu, zawiasami w dół.
Składniki, których będziesz potrzebować
MałżeMałże
KrewetkiKrewetki
MałżeMałże
RyżRyż
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GarnekGarnek
16
Umieścić garnek w piekarniku i piec paella, odkryte, 15 minut.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
GarnekGarnek
17
Posypać groszkiem i szparagami. Kontynuuj piec, aż bulion zostanie wchłonięty, ryż jest miękki, a małże i małże otwarte, o 5 minut dłużej.
Składniki, których będziesz potrzebować
SzparagiSzparagi
MałżeMałże
BulionBulion
MałżeMałże
GrochGroch
RyżRyż
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
18
Przenieść garnek do powierzchni roboczej. Przykryć folią; odstawić na 5 minut.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia AluminiowaFolia Aluminiowa
GarnekGarnek
19
Przenieś paellę do dużego, płytkiego naczynia.
20
Udekoruj cytrynowymi klinami i podawaj.
Składniki, których będziesz potrzebować
Klin CytrynowyKlin Cytrynowy
TrudnośćEkspert
Gotowe W45 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia36
Magazyn