Paella ze szparagami i groszkiem cukrowym

Paella ze szparagami i groszkiem cukrowym
Przepis Paella ze szparagami i groszkiem cukrowym może zaspokoić Twoje Europejskie pragnienie w mniej więcej 45 minut. Ten przepis służy 6. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy i bezmleczny przepis ma 743 kalorie, 42g białka, oraz 24g tłuszczu na porcję. Na 4,86 zł za porcję, ten przepis Pokrowce 40% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Sprawdza się jako danie główne. Jeśli masz oliwę z oliwek, pieczoną paprykę ze słoika, Wino i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby wykorzystać węgierską paprykę, można śledzić to danie główne z Ciasto czekoladowo-pomidorowe Rose Levy Beranbaum z tajemniczym Ganache jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 78%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Szybka Paella Z Kurczaka Z Groszkiem Cukrowym, Szybka Paella z kurczaka z groszkiem cukrowym, oraz Wieprzowina smażona ze szparagami i groszkiem cukrowym dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Szparagi gotować w dużym rondlu z wrzącej osolonej wody, aż będą chrupiące-miękkie, około 2 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
SzparagiSzparagi
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
2
Odcedzić, spłukać pod zimną wodą i ponownie odcedzić.
Składniki, których będziesz potrzebować
WodaWoda
3
Przynieś 4 1/2 szklanki bulionu na wolnym ogniu w średnim rondlu na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
BulionBulion
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
4
Dodaj zastrzeżone muszle krewetek; dusić 10 minut. Przynieść wino na wolnym ogniu w małym rondlu na średnim ogniu; dodać szafran i odstawić 5 minut na strome. Szczep szafran-wlane wino do 8-filiżanki miarki. Szczep w bulionie krewetkowym.
Składniki, których będziesz potrzebować
SzafranSzafran
Muszle MakaronuMuszle Makaronu
KrewetkiKrewetki
BulionBulion
WinoWino
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
MiarkaMiarka
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
5
Dodać wystarczającą ilość bulionu z kurczaka, aby zmierzyć 5 szklanek mieszaniny bulionu.
Składniki, których będziesz potrzebować
BulionBulion
6
Rozgrzać olej w dużym szerokim garnku (co najmniej 3 cale głębokości) na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GarnekGarnek
7
Dodaj chorizo i smażyć, aż lekko zbrązowieje, łamanie na 1/2-calowe kawałki z boku łyżki, o 5 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Szklanki Liści Pietruszki O Płaskich Liściach, Zerwanych 3 Duże Garście1/2 Szklanki Liści Pietruszki O Płaskich Liściach, Zerwanych 3 Duże Garście
8
Dodać cebulę. Zmniejszyć ogień do średniej i smażyć, aż cebula są lekko miękkie, o 5 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
CebulaCebula
9
Dodać czosnek i wymieszać 2 minuty.
Składniki, których będziesz potrzebować
CzosnekCzosnek
10
Dodaj pomidora i paprykę. Podsmażyć, aż pomidor będzie miękki i soki odparują, o 3 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
PaprykaPapryka
PomidorPomidor
11
Wymieszać z papryką i solą, a następnie ryżem. (Szparagi, mieszankę bulionu i mieszankę ryżu można przygotować 2 godziny wcześniej.
Składniki, których będziesz potrzebować
SzparagiSzparagi
PaprykaPapryka
BulionBulion
RyżRyż
SólSól
12
Odstawić w temperaturze pokojowej.)
13
Rozgrzej piekarnik do 177°.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
14
Dodać mieszaninę bulionu do mieszaniny ryżu i doprowadzić do wrzenia na dużym ogniu, często mieszając. Zmniejsz ogień do niskiego poziomu i gotuj na wolnym ogniu 2 minuty, mieszając od czasu do czasu.
Składniki, których będziesz potrzebować
BulionBulion
RyżRyż
15
Zdjąć garnek z ognia. Rozrzuć krewetki. Włóż małże i małże do mieszanki ryżu, zawiasami w dół.
Składniki, których będziesz potrzebować
MałżeMałże
KrewetkiKrewetki
MałżeMałże
RyżRyż
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GarnekGarnek
16
Umieścić garnek w piekarniku i piec paella, odkryte, 15 minut.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
GarnekGarnek
17
Posypać groszkiem i szparagami. Kontynuuj piec, aż bulion zostanie wchłonięty, ryż jest miękki, a małże i małże otwarte, o 5 minut dłużej.
Składniki, których będziesz potrzebować
SzparagiSzparagi
MałżeMałże
BulionBulion
MałżeMałże
GrochGroch
RyżRyż
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
18
Przenieść garnek do powierzchni roboczej. Przykryć folią; odstawić na 5 minut.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia AluminiowaFolia Aluminiowa
GarnekGarnek
19
Przenieś paellę do dużego, płytkiego naczynia.
20
Udekoruj cytrynowymi klinami i podawaj.
Składniki, których będziesz potrzebować
Klin CytrynowyKlin Cytrynowy

Składniki

454opakowania JELLO instant czekoladowy pudding fudgesmukłe szparagi, przycięte, pokrojone na 1 cal długoścismukłe szparagi, przycięte, pokrojone na 1 cal długości170opakowania JELLO instant czekoladowy pudding fudgeSpanish chorizo kiełbasa linki, osłonki usunięteSpanish chorizo kiełbasa linki, osłonki usunięte1771 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwewytrawne białe winowytrawne białe wino3largesząbki czosnku, drobno posiekaneząbki czosnku, drobno posiekane2Batoniki toffi HeathPimentón de la Vera (gorąca hiszpańska wędzona papryka) lub gorąca węgierska paprykaPimentón de la Vera (gorąca hiszpańska wędzona papryka) lub gorąca węgierska papryka6krewetki i żyłkiKliny cytrynoweKliny cytrynowe567opakowania JELLO instant czekoladowy pudding fudge18 małych Małży (około, szorowanych18 małych Małży (około, szorowanych1Średnia żółta cebula, posiekana(o) niskosolny rosół z kurczaka, podzielony(o) niskosolny rosół z kurczaka, podzielony24małże, szorstkie, odkostnionemałże, szorstkie, odkostnione591 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwe1 butelka (750 ml) wina Cotes du Rhone lub innego wytrawnego czerwonego wina1 butelka (750 ml) wina Cotes du Rhone lub innego wytrawnego czerwonego wina5911 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweposiekana cebulaposiekana cebula482opakowania JELLO instant czekoladowy pudding fudge1/2 szklanki hiszpańskiego ryżu Bomba, włoskiego ryżu arborio lub średnioziarnistego białego ryżu (o1/2 szklanki hiszpańskiego ryżu Bomba, włoskiego ryżu arborio lub średnioziarnistego białego ryżu (o791 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweodsączona pieczona papryka piquillo z puszki lub odsączona pieczona czerwona papryka ze słoika, grubo posiekanaodsączona pieczona papryka piquillo z puszki lub odsączona pieczona czerwona papryka ze słoika, grubo posiekana1Batoniki toffi Heathrozdrobnione nitki szafranurozdrobnione nitki szafranu1Podwójnie nadziewane ciasteczka Oreo5 cukierków waflowych Necco, podzielonych5 cukierków waflowych Necco, podzielonych454opakowania JELLO instant czekoladowy pudding fudgeniegotowane krewetki duże, obrane, deveined, ogony pozostawione nienaruszone, muszle zarezerwowaneniegotowane krewetki duże, obrane, deveined, ogony pozostawione nienaruszone, muszle zarezerwowane142opakowania JELLO instant czekoladowy pudding fudgegroszek cukrowy, przyciętygroszek cukrowy, przycięty340opakowania JELLO instant czekoladowy pudding fudgeduże pomidory, połówki, posiekane, pokrojone w kostkę 3/4 caladuże pomidory, połówki, posiekane, pokrojone w kostkę 3/4 cala
TrudnośćEkspert
Gotowe W45 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia36
Magazyn