Paella Valenciana może być tylko Europejskie przepis, którego szukasz. To danie główne ma 693 kalorie, 38g białka, oraz 11g tłuszczu na porcję. Na 3,54 zł za porcję, ten przepis okładki 33% twoje codzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Przepis ten służy 6. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Udaj się do sklepu i odbierz bób, ryż, paprykę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby wykorzystać szafran można śledzić to danie główne z Kremowy jogurt szafranowy jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny i 10 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bez glutenu i bez nabiału dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na wynik 80%. Ten wynik jest doskonały. Spróbuj Paellan A La Valenciana, Paella Valenciana, oraz Paella Valenciana podobnych receptur.
Instrukcje
1
Wyposażenie specjalne: duża płytka patelnia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
2
Podgrzać 1/4 do 1/2 szklanki oleju na patelni.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cienki-
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
3
Dodać paski pieprzu i smażyć, aż zaczną mięknąć.
Składniki, których będziesz potrzebować
Rzepa, Obrana I Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/8 Cala
4
Usuń i zarezerwuj do dekoracji. Smażyć kurczaka i królika na średnim ogniu do złotego koloru, dodając więcej oleju, w razie potrzeby.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
Cały Królik
Cienki-
5
Dodać paprykę w połowie drogi, aby dodać kolor do mięsa. Wypchnij mięso na krawędzie patelni i dodaj fasolę i pomidory na środku, dobrze je mieszając.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Funta Ostrego Cheddara, Pokrojonego W Kostkę
Uncje Płynu świeżej Wody
1 Szklanka Syropu Klonowego Lub Syropu O Smaku Klonowym
Woda, Aby Umożliwić
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
6
Dodaj 1/2 wody, upewniając się, że pokrywa patelnię, aż będzie 1/2 pełna. Gotować na wolnym ogniu przez około 30 minut, aż większość wody wyparuje.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
7
Dodaj ślimaki i gotuj przez 5 lub 10 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Escargot
8
Dodać ryż, rozprowadzając go równomiernie na patelni i smażyć przez kilka minut, przesuwając go na patelni.
Składniki, których będziesz potrzebować
Groszek Goya®
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
9
Dodaj resztę wody i gotuj przez około 20 minut. Doprawić solą i świeżo zmielonym pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Do 3 łyżek Posiekanych Krążków Papryczki Bananowej Lub Posiekanej Ostrej Papryczki Dowolnego Rodzaju
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala
10
Dodaj szczyptę szafranu do koloru. Gdy to zrobisz, paella nie powinna być już mieszana.
Składniki, których będziesz potrzebować
Szafran
11
Przez ostatnie 1 do 2 minut zwiększaj ciepło do średniej wysokości, aż dolna warstwa ryżu zacznie karmelizować się, tworząc to, co Walencianie nazywają "socarrat". Jeśli ryż zacznie się palić, natychmiast zdejmij patelnię z ognia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Groszek Goya®
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
12
Udekoruj paellę paskami czerwonej papryki i gałązkami rozmarynu. Przykryj patelnię i pozwól jej odpocząć przez 5 minut przed podaniem.