Paella Fire Pit z portugalską kiełbasą, Krabem i Escargot

Paella Fire Pit z portugalską kiełbasą, Krabem i Escargot
Przepis Fire Pit Paella z portugalską kiełbasą, Krabem i Escargot jest gotowy w około 3 godziny i 55 minut i zdecydowanie jest doskonałym bezglutenowe i bezmleczne opcja dla miłośników europejskiej żywności. Ten przepis służy 8 i kosztuje $11.3 za porcję. Jedna porcja zawiera 1733 kalorii, 132g białka, oraz 79 g tłuszczu. Niewiele osób lubiło to danie główne. Mieszanka tymianku, jajka przepiórcze na twardo, małże i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Aby wykorzystać krótki ryż zbożowy, można śledzić to danie główne z Pudding Ryżowy jako deser. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 84%. Ten wynik jest super. Spróbuj Portugalska Paella, Ogniste Strzelanki Krabowe, oraz Portugalskie białe Gazpacho z krabem dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Rozgrzać grill gazowy lub węglowy do wysokości.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sambal (pasta Czosnkowo-chili)Sambal (pasta Czosnkowo-chili)
2
Umieść 17-calową patelnię paella na grillu.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sambal (pasta Czosnkowo-chili)Sambal (pasta Czosnkowo-chili)
1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta
3
Dodać oliwę z oliwek, a gdy olej jest palenie, dodać cebulę i saute, aż cebula są przezroczyste o 5 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Steki Z Nowojorskiego StripsuSteki Z Nowojorskiego Stripsu
2 Saszetki Goya Sazon Z Kolendrą I Annatto2 Saszetki Goya Sazon Z Kolendrą I Annatto
1 1/2 Funta Sera Tallegio, Posiekanego1 1/2 Funta Sera Tallegio, Posiekanego
4
Dodać czosnek i podzielić go na małe kawałki. Deglazować patelnię białym winem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Piersi Bażanta Jeśli)Piersi Bażanta Jeśli)
Mrożone Wegetariańskie Kruszone MięsoMrożone Wegetariańskie Kruszone Mięso
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta
5
Dodać pomidory i gotować przez 5 protokół. Mieszać w ryżu i mieszanki przypraw i saute aż ryż jest powlekany, o 2 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Do Podania Chleb Pita Podgrzany Zgodnie Z InstrukcjąDo Podania Chleb Pita Podgrzany Zgodnie Z Instrukcją
1/2 Funta Ostrego Cheddara, Pokrojonego W Kostkę1/2 Funta Ostrego Cheddara, Pokrojonego W Kostkę
Sól Selerowa, Sól Cebulowa, Przyprawa Do Drobiu, Czosnek W Proszku, Papryka I PieprzSól Selerowa, Sól Cebulowa, Przyprawa Do Drobiu, Czosnek W Proszku, Papryka I Pieprz
6
Po całkowitym pokryciu ryżu dodać bulion z kurczaka. Gdy ciecz zacznie się gotować, zmniejsz ogień do gotowania na wolnym ogniu. Jeśli używasz grilla węglowego, powinno to się zdarzyć naturalnie w miarę postępów, jeśli nie dostosuj wysokości, przesuwając patelnię z dala od ciepła. Gdy płyn jest na wolnym ogniu, zacznij dodawać owoce morza; escargot, kurczak i wszystkie skorupiaki, halibut i krab, rozprzestrzeniając je po całej patelni. Nie będziesz przesuwać składników na patelni, więc upewnij się, że są one równomiernie rozłożone.
Składniki, których będziesz potrzebować
(wątroba I Szyja Usunięte)(wątroba I Szyja Usunięte)
Cukinia, Nieobrana I PosiekanaCukinia, Nieobrana I Posiekana
EscargotEscargot
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
HalibutHalibut
KrabKrab
Sól Selerowa, Sól Cebulowa, Przyprawa Do Drobiu, Czosnek W Proszku, Papryka I PieprzSól Selerowa, Sól Cebulowa, Przyprawa Do Drobiu, Czosnek W Proszku, Papryka I Pieprz
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sambal (pasta Czosnkowo-chili)Sambal (pasta Czosnkowo-chili)
1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta
7
Rozłóż paski czerwonej papryki, mrożony groszek i ugotowane na twardo jajka przepiórcze na całej powierzchni paelli.
Składniki, których będziesz potrzebować
Jaja PrzepiórczeJaja Przepiórcze
Papaja (hawajska), Pokrojona W Drobną KostkęPapaja (hawajska), Pokrojona W Drobną Kostkę
1-1/2 Szklanki (12 Uncji) Kwaśnej śmietany, Podzielonej1-1/2 Szklanki (12 Uncji) Kwaśnej śmietany, Podzielonej
3 Słoiki (po 4 Uncje Każdy) Pokrojone W Kostkę Pimientos, Odsączone3 Słoiki (po 4 Uncje Każdy) Pokrojone W Kostkę Pimientos, Odsączone
8
Dodaj sos piri piri do paelli, jeśli chcesz dodatkowe kopnięcie.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Pomidory Rzymskie, Wydrążone, Przekrojone Na Pół I Pokrojone W Kostkę4 Pomidory Rzymskie, Wydrążone, Przekrojone Na Pół I Pokrojone W Kostkę
9
Gdy wszystkie składniki znajdują się na patelni, czas gotowania powinien wynosić 20 minut. Dowiesz się, kiedy płyn jest w pełni wchłaniany, małże i muszle małży są otwarte, a ryż jest tuż obok al Dente.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pudełko Suszonego SpaghettiPudełko Suszonego Spaghetti
(zalecany: Sos A1)(zalecany: Sos A1)
Ziemniaki Yukon Gold, Umyte I Pokrojone W średnią KostkęZiemniaki Yukon Gold, Umyte I Pokrojone W średnią Kostkę
Sól Selerowa, Sól Cebulowa, Przyprawa Do Drobiu, Czosnek W Proszku, Papryka I PieprzSól Selerowa, Sól Cebulowa, Przyprawa Do Drobiu, Czosnek W Proszku, Papryka I Pieprz
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta
10
Zdjąć patelnię z ognia. Umieść ćwiartki cytryny na patelni, przykryć kilkoma ręcznikami i odstawić na 10 minut przed podaniem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Plasterki Pomarańczy, Przekrojone Na Pół, Do DekoracjiPlasterki Pomarańczy, Przekrojone Na Pół, Do Dekoracji
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Słodka Suszona Sopressata, Pokrojona W Plasterki, Do SerwowaniaSłodka Suszona Sopressata, Pokrojona W Plasterki, Do Serwowania
1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta
11
Wymieszać wszystkie składniki razem w małej misce. Kwoty można dostosować do własnych upodobań.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Winegret Z WermutuWinegret Z Wermutu
12
Włożyć kurczaka do dużego garnka i zalać wodą. Doprowadzić wodę do wrzenia na średnim ogniu, a następnie zmniejszyć ogień do toczenia na wolnym ogniu. Gotować kurczaka, aż całkowicie miękkie, o 45 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
Cukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do PodaniaCukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do Podania
3 Szklanki Nektaru Gruszkowego3 Szklanki Nektaru Gruszkowego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Mała Szalotka Pokrojona W Cienkie Półksiężyce1 Mała Szalotka Pokrojona W Cienkie Półksiężyce
13
Wyjąć kurczaka z garnka do miski lub półmiska i ostudzić. Kontynuuj gotowanie wody w garnku. Gdy kurczak będzie wystarczająco chłodny, aby go obsłużyć, zetrzyj go z kości i odstaw na bok. Zarezerwuj trochę kości kurczaka. Kurczak zostanie użyty w paelli w późniejszym czasie.
Składniki, których będziesz potrzebować
5 Funtów Kości Z Kurczaka Z Odrobiną Mięsa (grzbiety, Szyje, Skrzydełka Itp.)5 Funtów Kości Z Kurczaka Z Odrobiną Mięsa (grzbiety, Szyje, Skrzydełka Itp.)
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
3 Szklanki Nektaru Gruszkowego3 Szklanki Nektaru Gruszkowego
4 Kotlety Z Polędwiczki Wieprzowej Z Kością (o Grubości 1-1/2 Cala I Wadze 8 Uncji Każdy)4 Kotlety Z Polędwiczki Wieprzowej Z Kością (o Grubości 1-1/2 Cala I Wadze 8 Uncji Każdy)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Winegret Z WermutuWinegret Z Wermutu
1 Mała Szalotka Pokrojona W Cienkie Półksiężyce1 Mała Szalotka Pokrojona W Cienkie Półksiężyce
14
W dużym garnku na średnim ogniu dodaj oliwę z oliwek, rozmaryn i tymianek. Gdy olej jest pachnący dodać cebulę i kości kurczaka i saute przez 5 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
5 Funtów Kości Z Kurczaka Z Odrobiną Mięsa (grzbiety, Szyje, Skrzydełka Itp.)5 Funtów Kości Z Kurczaka Z Odrobiną Mięsa (grzbiety, Szyje, Skrzydełka Itp.)
Steki Z Nowojorskiego StripsuSteki Z Nowojorskiego Stripsu
Bezkostna Baranina Pokrojona W Kostki O Wymiarach 3–4 Cali – Lub Można Ją Zastąpić Bezkostną łopatką JagnięcąBezkostna Baranina Pokrojona W Kostki O Wymiarach 3–4 Cali – Lub Można Ją Zastąpić Bezkostną łopatką Jagnięcą
2 Saszetki Goya Sazon Z Kolendrą I Annatto2 Saszetki Goya Sazon Z Kolendrą I Annatto
Cukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do PodaniaCukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do Podania
1/2 Główki Kapusty Włoskiej Drobno Pokrojonej1/2 Główki Kapusty Włoskiej Drobno Pokrojonej
1 1/2 Funta Sera Tallegio, Posiekanego1 1/2 Funta Sera Tallegio, Posiekanego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Mała Szalotka Pokrojona W Cienkie Półksiężyce1 Mała Szalotka Pokrojona W Cienkie Półksiężyce
15
Dodaj marchew, seler, czosnek, sól, pieprz i szafran.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pęczek Ziół: świeża Kolendra, Majeranek Lub Oregano I TymianekPęczek Ziół: świeża Kolendra, Majeranek Lub Oregano I Tymianek
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
SzafranSzafran
średniej Wielkości świeże Pomidory (około , Obrane I Pokrojone Na Szóstki)średniej Wielkości świeże Pomidory (około , Obrane I Pokrojone Na Szóstki)
Mrożone Wegetariańskie Kruszone MięsoMrożone Wegetariańskie Kruszone Mięso
Plus 2 łyżki Lodowatej WodyPlus 2 łyżki Lodowatej Wody
16
Dodaj gotującą się wodę, która była używana do gotowania kurczaka. Gotować na wolnym ogniu przez co najmniej 2 godziny, odtłuszczając tłuszcz z powierzchni. Odcedzić wywar i ogrzać aż będzie gotowy do użycia.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
Cukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do PodaniaCukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do Podania
3 Szklanki Nektaru Gruszkowego3 Szklanki Nektaru Gruszkowego

Składniki

1porcja startego parmezanupieprz czarny wędzonypieprz czarny wędzony1warzywo (np. szpinak)cały czarny pieprzcały czarny pieprz3marchew obrana i posiekanamarchew obrana i posiekana1łodygaseler posiekanyseler posiekany1kilogramykurczak w całości do smażenia, podzielony na 4 częścikurczak w całości do smażenia, podzielony na 4 części45 funtów kości z kurczaka z odrobiną mięsa (grzbiety, szyje, skrzydełka itp.)5 funtów kości z kurczaka z odrobiną mięsa (grzbiety, szyje, skrzydełka itp.)8trochę posiekanej cukiniiMięso z kurczaka z kurczaka używane do produkcji bulionuMięso z kurczaka z kurczaka używane do produkcji bulionu680papryka habaneromałże, oczyszczonemałże, oczyszczone1cały Krab Dungeness, oczyszczony z ułamanymi nogami (dodaj tłuszcz z kraba do paelli, jeśli chcesz)cały Krab Dungeness, oczyszczony z ułamanymi nogami (dodaj tłuszcz z kraba do paelli, jeśli chcesz)18escargot, usunięty z powłokiescargot, usunięty z powłoki4goździkiczosnek, zmiażdżony i obranyczosnek, zmiażdżony i obrany10goździkiczosnek mielonyczosnek mielony454papryka habaneroKontrola halibuta (tylko wtedy, gdy jest dostępny świeży) pokrojona na kawałki o wielkości 2 caliKontrola halibuta (tylko wtedy, gdy jest dostępny świeży) pokrojona na kawałki o wielkości 2 cali24jajka przepiórcze gotowane na twardojajka przepiórcze gotowane na twardo8trochę posiekanej cukiniiSOS Piri piri, do smaku, opcjonalnieSOS Piri piri, do smaku, opcjonalnie4cytryny ćwiartowane, do dekoracjicytryny ćwiartowane, do dekoracji680papryka habaneromałże, oczyszczonemałże, oczyszczone1181 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwesteki z nowojorskiego stripsusteki z nowojorskiego stripsu1porcja startego parmezanusteki z nowojorskiego stripsusteki z nowojorskiego stripsu1małepakiet mrożony groszekpakiet mrożony groszek680papryka habanerokrewetki całe, w skorupkach i deveinedkrewetki całe, w skorupkach i deveined1jarpieczone paski czerwonej paprykipieczone paski czerwonej papryki3gałązkibezkostna baranina pokrojona w kostki o wymiarach 3–4 cali – lub można ją zastąpić bezkostną łopatką jagnięcąbezkostna baranina pokrojona w kostki o wymiarach 3–4 cali – lub można ją zastąpić bezkostną łopatką jagnięcą1warzywo (np. szpinak)nici szafranowenici szafranowe454papryka habaneroprzegrzebki dla dzieciprzegrzebki dla dzieci1warzywo (np. szpinak)sól morska (polecane: Alaea Hawajska)sól morska (polecane: Alaea Hawajska)1Podwójnie nadziewane ciasteczka Oreosól morska (polecane: Alaea Hawajska)sól morska (polecane: Alaea Hawajska)9461 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweryż krótkoziarnisty (zalecane: Bomba lub Calasparra)ryż krótkoziarnisty (zalecane: Bomba lub Calasparra)1porcja startego parmezanu1 8-uncjowe pudełko muszelek cannelloni (12 muszli), namoczone w ciepłej wodzie przez 2 minuty1 8-uncjowe pudełko muszelek cannelloni (12 muszli), namoczone w ciepłej wodzie przez 2 minuty1łyżka czerwony ocet winnysłodka cebula, posiekanasłodka cebula, posiekana2largessłodka cebula, posiekanasłodka cebula, posiekana3gałązki1/2 główki kapusty włoskiej drobno pokrojonej1/2 główki kapusty włoskiej drobno pokrojonej1warzywo (np. szpinak)kurkumakurkuma1porcja startego parmezanuniesłodzone kakao w proszkuniesłodzone kakao w proszku1galon3 szklanki nektaru gruszkowego3 szklanki nektaru gruszkowego1771 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwepiersi bażanta jeśli)piersi bażanta jeśli)2largescałe pomidory, posiekanecałe pomidory, posiekane907papryka habaneroJęzyk portugalski, obudowa usuniętaJęzyk portugalski, obudowa usunięta

Polecane wino: Tempranillo, Albarino, Grenache

Tempranillo, Albarino i Grenache to moje najlepsze propozycje dla hiszpańskiego. Łącząc wino z daniami kuchni hiszpańskiej, dlaczego nie kierować się zasadą "co rośnie razem idzie razem"? Polecamy albariño do białego wina i garnachan i tempranillo do czerwonego. Abadia Retuerta Pago Negralada Tempranillo z oceną 5 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 123 dolarów za butelkę.
Abadia Retuerta Pago Negralada Tempranillo
Abadia Retuerta Pago Negralada Tempranillo
AGO Negralada pochodzi z działki Tempranillo, najszlachetniejszej Hiszpańskiej odmiany winorośli. Winorośl jest sadzona w głębokich glebach żwirowych zmieszanych z piaskiem na powierzchni i produkuje wina o charakterystycznym, twardym, garbnikowym charakterze.Starzejąc się 24 miesiące w nowych beczkach z francuskiego dębu, wino rozwinęło teraz swój pełny potencjał. Jego pełna dojrzałość wydobywa się z warstw pachnących owoców truskawek, lukrecji, ziół i minerałów z miękkimi, jedwabistymi taninami na podniebieniu.
TrudnośćEkspert
Gotowe W3 hrs, 55 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia83
Magazyn