Paella by Filippo Berio®
Paella firmy Filippo Berio® to bezglutenowe i bezmleczne danie główne. Ten przepis służy 6. Jedna porcja zawiera 560 kalorii, 40g białka, oraz 23G tłuszczu. Na $2.89 za porcję, ten przepis okładki 28% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest lubiany przez 14 smakoszy i kucharzy. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Jeśli masz paprykę, rosół z kurczaka, groszek i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby wykorzystać ryż można śledzić to danie główne z Pudding Ryżowy jako deser. Ten przepis jest typowy dla kuchni europejskiej. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 84%. Ten wynik jest niesamowity. Podobne przepisy to Ciasto Z Oliwą Filippo Berio, Patelnia Paella Mixta (Paella z owocami morza i mięsem), oraz Paella ze skorupiaków (Paella de Marisco) z Hiszpanii.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F.
Rozgrzać oliwę z oliwek w dużym, ciężka patelnia i smażyć kurczaka przez 15 minut, aż lekko rumiane.
Przełożyć kurczaka do dużej zapiekanki żaroodpornej.
Podsmaż czosnek, zielony pieprz, i cebula na średnim ogniu w pozostałej oliwy z oliwek przez 5 minut.
Dodać rosół z kurczaka na patelni i doprowadzić do wrzenia na dużym ogniu. Wymieszać z ryżem, papryką, oregano, czarnym pieprzem i szafranem. Doprowadzić do wrzenia ponownie.
Wlać mieszankę ryżu na kawałki kurczaka w zapiekance. Przykryć i piec przez 40 minut.
Wyjąć zapiekankę z piekarnika.
Dodaj krewetki, małże, pomidory, i groch. Przykryć i powrócić do piekarnika na 15 minut.