Pad See Yew
Pad See Yew może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezmleczny i pescatariański przepis ma 611 kalorii, 29g białka, oraz 21 g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 4. Na 3,66 zł za porcję, ten przepis okładki 31% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Mieszanka azjatyckiego sosu rybnego, Serrano chiles, sos sojowy i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Z łyżeczką wynik 59%, to danie jest solidne. Spróbuj Pad Thai Zoodles, Wegetariańska Pad Thai z Zoodles, oraz Pad do squasha Spaghetti Thai z kurczakiem-Paleo dla podobnych receptur.
Instrukcje
W misce wymieszać sos rybny, miso, sos ostrygowy, cukier i soję.
W dużym garnku z wrzącą lekko osoloną wodą, gotować bok choy, aż będzie krucho-miękka, 2 minuty; przenieść na talerz.
Dodać makaron do wrzącej wody i gotować, aż firma, ale giętkie, 5 protokół.
Odcedzić i spłukać pod zimną wodą; wytrząsnąć nadmiar wody.
Makaron przełożyć do miski; wymieszać z 1 łyżką oleju.
Podgrzać 1 łyżkę oleju w dużej patelni nonstick.
Dodaj krewetki, sezon z solą i gotować na dużym ogniu, aż różowy w całym, 2 protokół.
Dodaj krewetki do bok choy.
Dodaj pozostałe 1/4 Puchar plus 1 łyżka oleju na patelni i ciepła, aż mieni się.
Dodać czosnek i gotować, mieszając, przez 30 sekund.
Dodać jajka i gotować na dużym ogniu przez około 30 sekund, aż lekko jajecznica.
Dodać makaron i wrzucić lekko.
Dodać mieszankę sosu rybnego i wrzucić. Gotować, bez mieszania, tylko do momentu, aż płyn prawie odparuje, około 5 minut. Wymieszać makaron raz, a następnie gotować, aż rumiane na dnie, 2 do 3 minut dłużej.
Dodaj krewetki i bok choy; gotować tylko do podgrzewane przez.
Makaron przełożyć na duży talerz, posypać chilami i orzeszkami ziemnymi i podawać z limonką.