Paczki łososia i rukoli
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na dania główne,więc wypróbuj paczki z łososiem i rukolą. Ten przepis służy 8. Jedna porcja zawiera 372 kalorie, 24g białka, oraz 26g tłuszczu. Na 3,12 zł za porcję, ten przepis okładki 21% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis z BBC Good Food ma 43 fanów. Udaj się do sklepu i odbierz ciasto filo, oliwę z oliwek, skórkę z cytryny i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 40 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za pescatarian dieta. Ogólnie ten przepis zarabia całkiem dobry spoonacular wynik 75%. Podobne przepisy to Paczki Łososiowe, Paczki z łososiem, żurawiną i kuskusem, oraz Paczki z łososiem, kuskusem i koperkiem.
Instrukcje
Roztopić masło na patelni, a następnie wymieszać z olejem.
Wymieszaj ze sobą crme frache i skórkę z cytryny. Rozpakuj ciasto i luźno przykryj wilgotnym papierem kuchennym.
Umieść arkusz filo na powierzchni roboczej, a następnie przeciąć go na pół, aby 2 kwadraty.
Wymieszaj 1 kwadrat z masłem, następnie wierzch z drugim kwadratem.
Łososia podzielić na 8 porcji i ułożyć porcję na jednym końcu ciasta, pozostawiając 2 cm szczelinę wokół krawędzi. Rozsypać na kilka rukoli, crme frache i przyprawy. Złóż krawędzie, aby zamknąć wypełnienie. Powtórz dla innych paczek.
Piec lub owinąć w folię spożywczą lub torby zamrażarki i zamrozić.
Aby gotować od razu, Rozgrzej piekarnik do 190C / 170C wentylator / Gaz
Umieścić paczki na lekko nasmarowanej blasze do pieczenia, szew bok w dół, i pędzla z masłem mix.
Piec przez 20-25 minut, aż ciasto będzie chrupiące i gotowany łosoś. Aby gotować z zamrożonego, Rozgrzej piekarnik do 180C / 160C wentylator / Gaz
Paczki ułożyć na blasze do pieczenia i przykryć folią.
Piec 35 min, następnie wyjąć folię i zwiększyć temperaturę do 220C / 200C wentylator / Gaz
Zmiksować z masłem i piec przez 20 minut więcej, aż złoty.
Podawać z gotowanymi młodymi ziemniakami i brokułami.
Polecane wino: Chardonnay, Pinot Noir, Sauvignon Blanc
Łosoś można łączyć z Chardonnay, Pinot Noir i Sauvignon Blanc. Aby zdecydować się na biały lub czerwony, należy wziąć pod uwagę przyprawy i sosy. Chardonnay jest świetnym przyjacielem maślanych, kremowych potraw, a sauvignon blanc może uzupełniać Dania ziołowe lub cytrusowe. Lekka czerwień o niskiej zawartości taniny, taka jak pinot noir, świetnie komponuje się z pieczonym lub grillowanym łososiem. Rezerwowy Chardonnay 7cellars Elway z oceną 4,9 na 5 gwiazdek wydaje się być dobrym meczem. Kosztuje około 28 dolarów za butelkę.
![7cellars Elway ' s Reserve Chardonnay]()
7cellars Elway ' s Reserve Chardonnay
Elway ' s Reserve Carneros Chardonnay 2018 jest dobrze zbilansowany, prezentując ostre smaki owoców tropikalnych, jabłek i gruszek z lekkimi elementami kwiatowymi. Nuty wanilii dopełniają gładkie, utrzymujące się dębowe wykończenie.Połącz to chrupiące wino z lekkimi potrawami, takimi jak plastry owoców i serów, sałatka z makaronem cytrynowym, pieczony kurczak z ziołami lub budyń waniliowy.