Pachnący ryżowy pilaf jaśminowy
Aromatyczny pilaw ryżowy jaśminowy to bezglutenowy i laktoowowegetariański przystawka. Jedna porcja tego dania zawiera około 8 g białka , 8 g tłuszczu i łącznie 334 kalorie . Za 1,19 USD za porcję ten przepis pokrywa 9% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest dla 6 osób. Udaj się do sklepu i kup masło, sól koszerną, szczypiorek i kilka innych rzeczy, aby przygotować go dzisiaj. Tylko kilka osób przygotowało ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił w sedno. Jest on dostarczany przez Foodnetwork. Od przygotowania do podania, ten przepis zajmuje około 30 minut . Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis otrzymuje ocenę Spoonacular wynoszącą 36% , co nie jest takie niesamowite. Podobne przepisy to: Pachnąca sałatka z kurczakiem w sosie curry , Wietnamskie naleśniki z warzywami, ziołami i pachnącym sosem (Bánh Xèo) i Koktajl jaśminowy .
Instrukcje
Rozgrzej masło w średniej wielkości rondlu na średnim ogniu.
Dodaj szalotkę, kminek i sól. Gotuj, mieszając, aż szalotka będzie miękka, 2 do 3 minut. Wymieszaj z ryżem, aż ziarna będą dobrze pokryte maślaną mieszanką szalotki.
Dodaj bulion, skórkę pomarańczową i laskę cynamonu. Doprowadź do wrzenia, przykryj i zmniejsz ogień do średnio-niskiego. Gotuj, aż cały płyn zostanie wchłonięty, a ryż będzie miękki, około 15 minut.
Zdjąć z ognia i odstawić na 5 minut. Rozdrobnić widelcem, usuwając skórkę i laskę cynamonu.
Przełóż na półmisek i posyp nerkowcami i szczypiorkiem.