Pachnący kurczak z bananem sambal
Pachnący przyprawiony kurczak z bananem Sambal zajmuje mniej więcej 1 godzina od początku do końca. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy i bezmleczny przepis ma 253 kalorie, 23G białka, oraz 5G tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 6. Na $2.1 za porcję, ten przepis okładki 18% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 9 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Udaj się do sklepu i odbierz przecier pomidorowy, ogórek, cebulę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Działa dobrze jako danie główne przyjazne dla budżetu. Jest dostarczany przez BBC Good Food. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 63%. Ten wynik jest solidny. Jeśli podoba Ci się ten przepis, spójrz na te podobne przepisy: Jawajski i Nonya Sambal, oraz smażony ryż z Sambal, Przepis na Sambal Okra (paluszki sambal Lady), oraz Sambal Udang przepis (krewetka Sambal).
Instrukcje
Cebulę włożyć do robota kuchennego z czosnkiem i imbirem. Blitz, aż będzie jak najbardziej gładka, następnie wlać połowę wywaru i blitz ponownie.
Rozgrzać dużą nieprzywierającą patelnię, posypać przyprawami i tostować przez 1 min.
Wlać mieszankę cebuli, pozostały wywar i wszystko oprócz łyżeczki posiekanego chilli.
Dodać migdały i pomidory czyste, i dobrze wymieszać. Gotować na wolnym ogniu przez 35 minut, aż będzie całkowicie miękka, mieszając co jakiś czas i dodając trochę wody, jeśli mieszanina zacznie łapać się na dnie patelni.
Dodać kurczaka i połowę świeżej kolendry.
Podgrzewaj bardzo delikatnie przez 10 minut, aby ugotować kurczaka.
Wszystkie składniki Sambal wymieszać z pozostałą kolendrą i chilli i podgrzać ryż według instrukcji opakowania.
Kurczaka i sambal podawać z brązowym ryżem.