Pachnące pomarańczą słodko-gorzkie ciasto czekoladowe z kandyzowaną krwią kompot pomarańczowy

Pachnące pomarańczą słodko-gorzkie ciasto czekoladowe z kandyzowaną krwią kompot pomarańczowy wymaga ok. 45 minut od początku do końca. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 5G białka, 15 g tłuszczu, oraz w sumie 377 kalorii. Ten przepis służy 14. Na 69 centów za porcję, ten przepis okładki 7% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Udaj się do sklepu i odbierz syrop kukurydziany, wodę, cukier i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Kilka osób zrobiło ten przepis, a 41 mówi, że trafił w sedno. Przynosi ci to Epikurious. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 27%. Ten wynik nie jest tak doskonały. Podobne przepisy to Pachnące pomarańczą słodko-gorzkie ciasto czekoladowe z kandyzowaną krwią kompot pomarańczowy, Pachnące pomarańczą słodko-gorzkie ciasto czekoladowe z kandyzowaną krwią lub, oraz Ciasto z ricottą z nadzieniem z krwawej pomarańczy, bitą śmietaną Mascarpone i kandyzowanymi plastrami pomarańczy.
Instrukcje
Obetnij końce pomarańczy.
Przeciąć ze skórką wzdłuż na pół, następnie pociąć każdą połowę wzdłuż na 3 kliny.
Połączyć 2 1/2 szklanki wody i cukru w largesaucepan. Doprowadzić do wrzenia, mieszając, aż cukierrozwiązuje.
Do syropu dodaj pomarańczowe kliny i dowolnekumulowane soki i przynieś olej. Zmniejsz ogień i gotuj na wolnym ogniu, aż orangepeel będzie miękki i półprzezroczysty, a syrop zostanie zmniejszony i zagęszczony, od czasu do czasu obracając orangewedges i dodając morewater o 1/4 garści w razie potrzeby, jeśli syrop jest gęsty, zanim pomarańczowe kliny będą miękkie, 35 do 40 minut.
Zdjąć z ognia. Wymieszać z likierem pomarańczowym. Chłodne 15 minut.
Przenieś mały pojemnik. Kryj się i wyluzuj. DO AHEAD: może być wykonany 1 tydzień wcześniej. Przechowywać w lodówce.Doprowadzić do temperatury pokojowej przed użyciem.
Umieść stojak w środku i rozgrzej do 163°. Lekko maślana patelnia o średnicy 10 cali i wysokości 2 cali. Dno garnka z pergaminupapier; pergamin masło.
Mąkę, proszek do pieczenia i sól ubić w misce do miksowania.
Połącz czekoladę i masło w dużej metalowej misce. Ustaw rondel bowlover z gotującej się wody; stiruntil Czekolada-Masło mieszaninę topi się ismooth.
Wyjąć miskę z wody, dodać cukier, Likier pomarańczowy i orangepeel i ubijać do wymieszania (mieszanina będzie wyglądać ziarnisto).
Dodać jajka, 2 na raz, iwisk, aż tylko mieszane po każdym dodaniu.
Dodać mieszankę mąki i wymieszać gumową szpatułką tylko do momentu, w którym nie zostanie uformowana.
Przenieść ciasto do preparedpan; rozprowadzić równomiernie.
Piec ciasto, aż tester włożony docentrum wychodzi z wilgotnymi okruchamizwiązany, około 50 minut. Fajne ciasto inpan na stojaku 30 minut. Uruchom małe noże wokół boków ciasta, aby poluzować. Odwróć cakeonto rack; odklej pergamin. Chłodny placek (środek może lekko opadać).
Połączyć czekoladę ibutter w małej metalowej misce. Ustaw miskę oversaucepan gotującej się wody; mieszaj, aż mieszanina czekoladowo-maślana stopi się i będzie gładka.
Ubij w syropie kukurydzianym. Chłodna glazuratil ledwo ciepłe, ale nadal wylewać, około 10 minut.
Wylać glazurę na środek ciasta. Używając małej szpatułki offsetowej, rozłóż glazurę na wierzchu ciasta, pozostawiając 1/2-calową gładką granicę wokół górnej krawędzi.
Odstawić w temperaturze pokojowejuntil zestawy glazury, około 2 godzin. DO AHEAD: może być wykonany 2 dni wcześniej. Przykryć cakedome i przechowywać w temperaturze pokojowej.
Za pomocą gorącego suchego noża i wycierania knifeclean między plasterkami, pokroić ciasto na plasterki.Podziel między talerze.
Podawaj obok kompot candiedorange.
Krwawe pomarańcze są dostępne w niektórych supermarketach i na rynkach rolników. Jeśli nie możesz ich znaleźć, użyj innego cienkiego owocu cytrusowego (takiego jak tangelos).