Pachnące Małże Tajskie

Pachnące Małże Tajskie
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na przystawki, więc spróbuj pachnących tajskich Małży. Ten przepis służy 4. Na 2,78 zł za porcję, ten przepis okładki 7% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezmleczny i pescatariański przepis ma 196 kalorii, 2G białka, oraz 16G tłuszczu na porcję. Ten przepis jest lubiany przez 38 smakoszy i kucharzy. Ten przepis jest typowy dla kuchni azjatyckiej. Udaj się do sklepu i odbierz szalotkę, pastę panang, pietruszkę z płaskim liściem i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 20 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 40%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Pachnąca fasola Gigante z czosnkiem Confit i małż, Pachnące krewetki Tajskie, oraz Pachnące Tajskie pałeczki perkusyjne.

Instrukcje

1
Rozgrzej wok lub patelnię na wysokości.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
Opakowania Od 5 Do 8,8 Uncji 90-sekundowy, Pełnoziarnisty Ryż Pełnoziarnisty Gotowy Do Kuchenki Mikrofalowej Lub 4 Szklanki Ugotowanego Brązowego RyżuOpakowania Od 5 Do 8,8 Uncji 90-sekundowy, Pełnoziarnisty Ryż Pełnoziarnisty Gotowy Do Kuchenki Mikrofalowej Lub 4 Szklanki Ugotowanego Brązowego Ryżu
2
Dodać olej i podsmażyć szalotki, trawa cytrynowa, czosnek i imbir, aż pachnące, o 1 minutę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Eliksir GEliksir G
2 Do 3 Szklanek Wytrawnego Czerwonego Wina2 Do 3 Szklanek Wytrawnego Czerwonego Wina
Czosnek Goya®Czosnek Goya®
1 Szklanka Mirinu Lub Słodkiego Sake1 Szklanka Mirinu Lub Słodkiego Sake
Cienki-Cienki-
3
Dodaj pastę panang i włącz.
4
Dodaj mleko kokosowe, 2 połówki wyciśniętej limonki i 1/2 Skórki, wymieszaj, aby ugotować i zmiksować smaki, zmniejszając temperaturę do średnio-niskiej i gotując przez 3-4 minuty.Szybko dodaj małże, wymieszaj, aby zacząć uwalniać soki i pokryć sosem, doprowadzić do wrzenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 średnia Lub Duża Czerwona Cebula, Pokrojona W Kostkę1 średnia Lub Duża Czerwona Cebula, Pokrojona W Kostkę
Pudełko Suszonego SpaghettiPudełko Suszonego Spaghetti
Sos Słodko-kwaśny W Butelce, PodzielonySos Słodko-kwaśny W Butelce, Podzielony
1 Uncja Fioletowej Kapusty, Posiekana1 Uncja Fioletowej Kapusty, Posiekana
5
Umieść pokrywkę, zmniejsz ogień do średniego i gotuj przez 5 minut. Sprawdź, czy małże są otwarte i wymieszaj.Gdy wszystkie małże się otworzą, dodaj pozostałą skórkę i sok. Wymieszać, aby sos pokrył małże.Wyrzuć nieotwarte małże, łodygi trawy cytrynowej i łupiny limonki, wyciskając Pozostałe soki szczypcami.
Składniki, których będziesz potrzebować
Eliksir GEliksir G
Pudełko Suszonego SpaghettiPudełko Suszonego Spaghetti
(zalecany: Sos A1)(zalecany: Sos A1)
Białe Czekoladowe Loki Do PieczeniaBiałe Czekoladowe Loki Do Pieczenia
Sos Słodko-kwaśny W Butelce, PodzielonySos Słodko-kwaśny W Butelce, Podzielony
1 Uncja Fioletowej Kapusty, Posiekana1 Uncja Fioletowej Kapusty, Posiekana
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
4 Uncje Wysokiej Jakości Sera Dojrzewającego Z Mleka Krowiego, Takiego Jak Beecher's Flagship Cheese, Posiekanego4 Uncje Wysokiej Jakości Sera Dojrzewającego Z Mleka Krowiego, Takiego Jak Beecher's Flagship Cheese, Posiekanego
6
Udekoruj każdy talerz kolendrą / pietruszką i dodaj chleb tostowy, aby namoczyć SOS.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 łyżki Oleju Roślinnego3 łyżki Oleju Roślinnego
1/4 Szklanki Tłuszczu Wieprzowego1/4 Szklanki Tłuszczu Wieprzowego
1 Szklanka Ciepłego Puree Ziemniaczanego (110–115°, Przygotowanego Bez Mleka I Masła)1 Szklanka Ciepłego Puree Ziemniaczanego (110–115°, Przygotowanego Bez Mleka I Masła)
Sos Słodko-kwaśny W Butelce, PodzielonySos Słodko-kwaśny W Butelce, Podzielony

Polecane wino: Chardonnay, Muscadet, Riesling

Skorupiaki w menu? Spróbuj sparować z Chardonnay, Muscadet i Riesling. Maślany chardonnay jest świetny do przegrzebków, krewetek, krabów i homarów, podczas gdy muscadet jest klasycznym wyborem dla małży, ostryg i małży. Jeśli masz trochę przyprawy w skorupiakach, półwytrawny riesling może zrównoważyć ciepło. Lapis Luna Chardonnay z 4.7 na 5 gwiazdek wydaje się być dobrym meczem. Kosztuje około 13 dolarów za butelkę.
Lapis Luna Chardonnay
Lapis Luna Chardonnay
Skórka pomarańczowa, dojrzały ananas, tosty i wanilia na nosie. Pełnowartościowe, świeże i żywe, z bujną białą brzoskwinią i dojrzałymi smakami jabłek, które prowadzą do pikantnego wykończenia z masłem.
TrudnośćNormalny
Gotowe W20 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia16
Rodzaje PotrawDodatki
Magazyn