Pachnące curry z kurczaka z ciecierzycą
Przepis pachnący kurczak curry z ciecierzycą jest gotowy w około 1 godzinę i 10 minut i zdecydowanie jest super bezglutenowe i bezmleczne opcja dla miłośników indyjskiego jedzenia. Na 92 grosze za porcję, ten przepis okładki 13% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 142 kalorie, 7G białka, oraz 3G tłuszczu. Ten przepis służy 4. 235 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Mieszanka cebuli, chili, kurkumy i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 92%. Ten wynik jest niesamowity. Podobne przepisy to Curry Smażony Groszek, Curry Warzywne Z Ciecierzycą, oraz Pachnące Curry Z Kurczaka.
Instrukcje
Cebulę, czosnek, imbir, zmielone przyprawy, chili i połowę kolendry przełożyć do robota kuchennego.
Dodać 1 łyżeczkę soli i zmiksować do przecieru. Wrzucić mieszaninę do średniego rondla i gotować na małym ogniu przez 10 minut, często mieszając.Pokruszyć w kostce bulionu, dodać wrzącą wodę i powrócić do wrzenia.
Dodać kurczaka, wymieszać, następnie obniżyć temperaturę i gotować na wolnym ogniu przez 20 minut, aż kurczak będzie miękki.Pozostałą kolendrę posiekać, dodać 2 łyżki, a resztę wymieszać z curry z ciecierzycą.
Podgrzać i podzielić między fourbowls.
Posypać reservedcoriander i łyżką jogurtu, następnie podawać z ryżem basmati, naanbread lub poppadums.
Polecane wino: Chenin Blanc, Gewurztraminer, Riesling
Azjatyckie można połączyć z Chenin Blanc, Gewurztraminer i Riesling. Najlepsze wino do kuchni azjatyckiej zależy od kuchni i potrawy - oczywiście - ale te kwaśne białka łączą się z wieloma tradycyjnymi posiłkami, pikantnymi lub nie. Jednym z win, które można spróbować jest Quintan Essentia Chenin Blanc. Ma 4,5 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 35 dolarów.
![Quinta Essentia Chenin Blanc]()
Quinta Essentia Chenin Blanc
Głęboki żółty kolor sugeruje pełną dojrzałość i złożoność. Aromaty pieczonej gruszki, dojrzałego jabłka, nuty świeżych cytrusów i prażonych orzechów są obecne na złożonym i warstwowym nosie. Podniebienie jest bogato teksturowane odsłaniając ananasa, tropikalne owoce i Golden delicious apple. Wykończenie jest długie uzupełnione przez twardą kwasowość, która daje długość wina i ostrość.Połącz to wino z grillowanymi rybami i owocami morza w ogóle.