Pachnące curry z kurczaka z ciecierzycą

Pachnące curry z kurczaka z ciecierzycą
Przepis pachnący kurczak curry z ciecierzycą jest gotowy w około 1 godzinę i 10 minut i zdecydowanie jest super bezglutenowe i bezmleczne opcja dla miłośników indyjskiego jedzenia. Na 92 grosze za porcję, ten przepis okładki 13% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 142 kalorie, 7G białka, oraz 3G tłuszczu. Ten przepis służy 4. 235 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Mieszanka cebuli, chili, kurkumy i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 92%. Ten wynik jest niesamowity. Podobne przepisy to Curry Smażony Groszek, Curry Warzywne Z Ciecierzycą, oraz Pachnące Curry Z Kurczaka.

Instrukcje

1
Cebulę, czosnek, imbir, zmielone przyprawy, chili i połowę kolendry przełożyć do robota kuchennego.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 (puszki 14 Uncji) Bulion Z Kurczaka O Niskiej Zawartości Sodu2 (puszki 14 Uncji) Bulion Z Kurczaka O Niskiej Zawartości Sodu
1 Szklanka Posiekanego Czosnku1 Szklanka Posiekanego Czosnku
Czosnek Goya®Czosnek Goya®
1 Szklanka Mirinu Lub Słodkiego Sake1 Szklanka Mirinu Lub Słodkiego Sake
1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane
Wietnamskie Chipsy CynamonoweWietnamskie Chipsy Cynamonowe
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Plus 2 łyżki Lodowatej WodyPlus 2 łyżki Lodowatej Wody
2
Dodać 1 łyżeczkę soli i zmiksować do przecieru. Wrzucić mieszaninę do średniego rondla i gotować na małym ogniu przez 10 minut, często mieszając.Pokruszyć w kostce bulionu, dodać wrzącą wodę i powrócić do wrzenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kostka BulionowaKostka Bulionowa
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Biały Jęczmień PerłowyBiały Jęczmień Perłowy
3
Dodać kurczaka, wymieszać, następnie obniżyć temperaturę i gotować na wolnym ogniu przez 20 minut, aż kurczak będzie miękki.Pozostałą kolendrę posiekać, dodać 2 łyżki, a resztę wymieszać z curry z ciecierzycą.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Szklanki Oliwy Z Oliwek Extra Virgin Goya1/2 Szklanki Oliwy Z Oliwek Extra Virgin Goya
2 (puszki 14 Uncji) Bulion Z Kurczaka O Niskiej Zawartości Sodu2 (puszki 14 Uncji) Bulion Z Kurczaka O Niskiej Zawartości Sodu
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
Biała Cebula, Pokrojona W KostkęBiała Cebula, Pokrojona W Kostkę
4
Podgrzać i podzielić między fourbowls.
5
Posypać reservedcoriander i łyżką jogurtu, następnie podawać z ryżem basmati, naanbread lub poppadums.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ryż BasmatiRyż Basmati
1/4 Szklanki Jogurtu Truskawkowego1/4 Szklanki Jogurtu Truskawkowego

Polecane wino: Chenin Blanc, Gewurztraminer, Riesling

Azjatyckie można połączyć z Chenin Blanc, Gewurztraminer i Riesling. Najlepsze wino do kuchni azjatyckiej zależy od kuchni i potrawy - oczywiście - ale te kwaśne białka łączą się z wieloma tradycyjnymi posiłkami, pikantnymi lub nie. Jednym z win, które można spróbować jest Quintan Essentia Chenin Blanc. Ma 4,5 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 35 dolarów.
Quinta Essentia Chenin Blanc
Quinta Essentia Chenin Blanc
Głęboki żółty kolor sugeruje pełną dojrzałość i złożoność. Aromaty pieczonej gruszki, dojrzałego jabłka, nuty świeżych cytrusów i prażonych orzechów są obecne na złożonym i warstwowym nosie. Podniebienie jest bogato teksturowane odsłaniając ananasa, tropikalne owoce i Golden delicious apple. Wykończenie jest długie uzupełnione przez twardą kwasowość, która daje długość wina i ostrość.Połącz to wino z grillowanymi rybami i owocami morza w ogóle.
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 10 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia30
Rodzaje PotrawDodatki
Magazyn