Pachnąca Indyjska Krucha
Pachnąca Indyjska kruchość może być tylko Indyjski przepis, którego szukasz. Ten bezglutenowy, bezmleczny i wegetariański przepis służy 48 i kosztuje 21 centów za porcję. Jedna porcja zawiera 194 kalorie, 1G białka, oraz 16G tłuszczu. Jeśli masz pod ręką migdały, wodę, strąki kardamonu i kilka innych składników, możesz to zrobić. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 25 godzin. Sprawdza się jako bardzo przystępny deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 10%. Ta partytura jest do poprawy. Spróbuj Saute z krewetek z pachnącymi indyjskimi przyprawami, Indyjski ser i czerwona papryka w pachnącym sosie szpinakowym, oraz Marchew Pachnąca dla podobnych receptur.
Instrukcje
Umieść stojak piekarnika w pozycji środkowej i rozgrzej piekarnik do 149°. Lekko oil 2 (16-przez 12-calowy) arkusze pergaminu z olejem roślinnym i umieścić 1 arkusz, naoliwione stronie do góry, na żaroodpornej powierzchni roboczej.
Strąki kardamonu zmiażdżyć bokiem dużego ciężkiego noża i zeskrobać nasiona, odrzucając strąki. Grubo rozdrabniać nasiona moździerzem i tłuczkiem lub bokiem ciężkiego noża.
Przynieś cukier, miód, syrop kukurydziany, wodę, pokruszone nasiona kardamonu i sól do wrzenia w 4-do 5-kwartowym ciężkim garnku na umiarkowanie wysokim ogniu, mieszając od czasu do czasu, następnie gotuj, mieszając od czasu do czasu, aż mieszanina zarejestruje 177° na termometrze, o 9 minutach.
Dodaj orzechy i gotuj, stale mieszając drewnianą łyżką, aż mieszanina powróci do wrzenia, około 1 minuty. Ostrożnie wlać gorącą mieszaninę karmelu na pergamin na powierzchni roboczej (należy zachować ostrożność podczas nalewania gorących płynów) i ostrożnie przykryć pozostałym arkuszem pergaminu, naoliwionym bokiem w dół. Natychmiast rozwałkuj mieszaninę między arkuszami pergaminu, mocno naciskając dużym drewnianym wałkiem do ciasta o grubości 1/4 cala (zachowaj ostrożność; mieszanina nadal będzie gorąca). Jeśli kruche twardnieje, zanim jest wystarczająco cienki, przenieść do dużej blachy do pieczenia (jeszcze między arkuszami pergaminu)i ciepłe kruche w piekarniku 5 minut, aby zmiękczyć, a następnie kontynuować walcowanie do 1/4 cala grubości.
Schłodzić kruche, aż na tyle twarde, aby utrzymać swój kształt, ale nadal giętkie, 2 do 5 minut, a następnie usunąć górny arkusz pergaminu. Lekko ostrze oleju dużego ciężkiego noża lub noża do pizzy i zdobądź powierzchnię kruchą na kwadraty 1 1/2 cala. Jeśli kruche twardnieje zbyt dużo, aby zdobyć, przenieść do dużej blachy do pieczenia i ogrzać na pergaminie, odkryte, aż powierzchnia zmięknie, o 5 minut, a następnie natychmiast zdobyć pozostałe linie. Chłodne kruche całkowicie, odkryte, około 30 minut. Odwróć kruche i odkleić dolny arkusz pergaminu, a następnie rozbić na kawałki.
Kruche trzyma w hermetycznym pojemniku, warstwowym między arkuszami pergaminu lub papieru woskowego, w temperaturze pokojowej 1 miesiąc.
Kruche trzyma w hermetycznym pojemniku, warstwowym między arkuszami pergaminu lub papieru woskowego, w temperaturze pokojowej 1 miesiąc.
Polecane wino: Gruener Veltliner, Riesling, Sparkling Rose
Gruener Veltliner, Riesling i Sparkling rosé to moje najlepsze propozycje dla Indian. Najlepsze wino do indyjskich potraw będzie w zależności od dania, oczywiście, ale te typy mogą być podawane schłodzone i mają trochę słodyczy, aby uzupełnić pikanterię i złożone smaki szerokiej gamy tradycyjnych potraw. Berger Gruner Veltliner (1 litr) z 4.7 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 15 dolarów za butelkę.
![Berger Gruner Veltliner (1 Litr)]()
Berger Gruner Veltliner (1 Litr)
Gruner Veltliner Bergera to kwintesencja letniego sippera! Ta Austriacka odmiana białych winogron produkuje ostre i skoncentrowane na minerałach wino z nutami cytrusów, skórki cytryny, liczi i odrobiną pikanterii, która może przypominać biały pieprz. Jego orzeźwiająco rześkie ciało świetnie sprawdza się w ciepły letni dzień, zwłaszcza gdy jesteś na świeżym powietrzu.