P. R. Pernil
P. R. Pernil może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis sprawia, że 8 porcji z 1834 kalorii, 73g białka, oraz 37 g tłuszczu każdy. Na 4,42 zł za porcję, ten przepis okładki 17% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis od Foodnetwork ma 15 fanów. Udaj się do sklepu i odbierz mielony kminek, oliwę z oliwek, ząbki czosnku i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć sól można śledzić to danie główne z Przepis Na Jabłko jako deser. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegańskie dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 63%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj P. R. Pernil, Pernil Asado, oraz Wieprzowina Pieczona W Czosnku (Pernil) dla podobnych receptur.
Instrukcje
Zobacz jak zrobić ten przepis.
W dużej misce połącz 1/4 szklanki soku pomarańczowego z octem, oliwą z oliwek, czosnkiem, pieprzem cayenne, oregano, kminkiem, ancho chili w proszku, czarnym pieprzem i 1 łyżeczką soli, aby utworzyć pastę. Odstawić.
Umyć łopatkę wieprzową i osuszyć mięso papierowym ręcznikiem.
Połóż ramię, grubą stronę do góry, na desce do krojenia. Pozostawiając tłuszcz w jednym kawałku i przymocowany na 1 końcu, użyj noża, aby usunąć warstwę tłuszczu z ramienia, otwierając ją jak książkę, aby odsłonić mięso. Następnie użyj noża, aby wbić 1-calowe głębokie otwory w mięso ze wszystkich stron. Pocierać pastę przyprawową wokół ramienia, pracując w nakłucia. Przywróć tłuszcz do pierwotnej pozycji. Score tłuszczu z ukośnych cięć i posypać pozostałą sól po obu stronach tłuszczu. Owinąć ramię szczelnie w folię i przechowywać w lodówce przez 8 godzin lub na noc.
Wyjmij wieprzowinę z lodówki na godzinę przed rozpoczęciem gotowania.
Rozgrzej piekarnik do 400 stopni F.
Pozostałą ilość soku pomarańczowego wlać do patelni. Odwiń wieprzowinę z plastiku i włóż ją do patelni, tłuszczu do góry. Piecz, odkryte, przez 30 minut, a następnie obniżyć temperaturę piekarnika do 300 stopni F. piecz przez 3 godziny i 45 minut dłużej. Jeśli sok pomarańczowy wyschnie podczas gotowania, dodaj więcej soku lub wody.
Podawać, gdy wewnętrzna temperatura wieprzowiny osiągnie 185 stopni F na termometrze natychmiastowego odczytu. Mięso powinno odciągnąć się ukłuciem widelca, a skóra jest chrupiąca.
Wyjmij mięso z piekarnika na deskę do krojenia i pozostaw na 20 minut, pod namiotem z folii aluminiowej, przed podaniem. Mięso pokroić, ułożyć na półmisku i podawać.