Płaski chleb ziemniaczano-cebulowy
Ten przepis służy 6. Na 87 centów za porcję, ten przepis okładki 5% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 8G białka, 8G tłuszczu, oraz w sumie 302 kalorie. Ten przepis z moich przepisów ma 1 fanów. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezmleczne dieta. Mieszanka ciasta do pizzy, mąki kukurydzianej, ziemniaków russet i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 19%. Ten wynik nie jest tak ogromny. Podobne przepisy to Złoty ziemniak i karmelizowana cebula płaski chleb Pizza, Ziemniak i Por płaski chleb z zieleniną, oraz Słodki Ziemniak I Brie Płaski Chleb.
Instrukcje
Piekarnik rozgrzać do 450 F.
Rozgrzać olej w dużej żeliwnej patelni na średnim ogniu.
Dodaj cebulę i gotować, aż złoty, 5 do 7 protokół.
Cebulę przełożyć do miski.
Dodać ziemniaki, rozmaryn, sól, i pieprz i wrzucić; odstawić. Wytrzyj patelnię, obróć ją do góry nogami, i posypać dno mączką kukurydzianą.
Umieścić ciasto na powierzchni roboczej. Za pomocą rąk lub wałka do ciasta, delikatnie uformować ciasto na okrągło o tej samej wielkości co patelnia.
Umieść ciasto na dnie patelni. Ułóż mieszaninę ziemniaków równomiernie na cieście, pozostawiając 1-calową granicę.
Piec, aż skorupa będzie złoty kolor, o 20 protokół. Pokroić w kliny.