Ośmiornica i Ceci Bean Zuppa z Escarole, czosnkiem i Chiles
Nigdy nie można mieć zbyt wiele przepisów na przystawki, więc dać ośmiornicy i Ceci Bean Zuppa z Escarole, czosnek, i Chiles spróbować. Jedna porcja zawiera 193 kalorie, 2G białka, oraz 18g tłuszczu. Ten przepis służy 8. Na 65 centów za porcję, ten przepis okładki 12% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Mieszanka liści laurowych, skórki cytrynowej, fasoli ceci i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegańskie dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 77%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Escarole, trzy fasolki i pieczona zupa czosnkowa, Ceci Z Czosnkiem I Szałwią, oraz Włoska Sałatka Z Fasoli Ceci dla podobnych receptur.
Instrukcje
Wybierz fasolę, usuwając połamane kawałki i kamyki, i dobrze spłucz.
Umieść w misce, dodaj wodę, aby obficie przykryć i pozostaw do namoczenia przez co najmniej 2 godziny lub do nocy.
Odcedzić fasolę, umieścić w garnku, i dodać wodę do pokrycia przez około 2 cali. Doprowadzić fasolę do wrzenia na dużym ogniu, dostosować ogień do powolnego gotowania na wolnym ogniu, i gotować, odkryte, przez 1 do 1 1/2 godziny, lub do miękkości. Doprawić 1 łyżeczką soli i zdjąć z ognia.
Pozostawić do całkowitego ostygnięcia, przenieść fasolę i ich płyn do pojemnika do przechowywania i przechowywać w lodówce przez noc.
Odsączyć fasolę, rezerwując jej płyn. Powinieneś mieć 1 do 2 szklanek płynu, a do tego przepisu będziesz potrzebował 2 filiżanek. Jeśli masz mniej niż 2 szklanki, dodaj wodę do płynu do gotowania, aby doprowadzić go do 2 szklanek.
W dużym garnku o dużym dnie rozgrzać 1/3 szklanki oliwy na średnim ogniu. Wymieszać 3 ząbki czosnku, paski skórki cytrynowej, 1 liść laurowy i 2 łyżeczki soli koszernej i gotować, mieszając od czasu do czasu, przez 3 minuty, lub aż czosnek zacznie zmiękać.
Dodać ośmiornicę, wymieszać, aby pokryć ją olejem, a następnie zważyć talerzem lub pokrywką, aby upewnić się, że nie zacznie unosić się, gdy zacznie uwalniać wodę. Przykryj garnek i dostosuj ciepło do delikatnego gotowania na wolnym ogniu. Ośmiornica powinna zacząć powoli uwalniać wodę, tworząc swój własny duszony płyn.
Gotować przez około 30 minut i sprawdzić, ile duszenia płynu jest w garnku. Jeśli jest to około 1 filiżanki lub mniej (mało prawdopodobne, jeśli używasz niegotowanej całej ośmiornicy), dodaj 1 filiżankę wody. Sprawdź czułość i nadal gotować przez 30 do 50 minut dłużej, lub aż prawie całkowicie miękkie. Ośmiornica znacznie zmniejszy objętość.
Wyjmij garnek z ognia i pozostaw ośmiornicę do ostygnięcia w duszonym płynie przez 1 godzinę.
Tymczasem przynieś duży garnek osolonej wody do wrzenia.
Dodaj escarole i gotować przez około 3 protokół, lub do miękkości.
Dobrze odcedzić, a gdy jest wystarczająco chłodny do obsługi, grubo posiekać liście i odstawić.
Umieść durszlak na dużej misce. Gdy ośmiornica ostygnie przez 1 godzinę, przenieś ją na durszlak. Odcedzić płyn do duszenia przez sitko o drobnych oczkach do dzbanka miarowego.
Dodaj dodatkowy płyn, który wypłynął z ośmiornicy do miski do duszenia cieczy. Będziesz potrzebował 1 filiżanki do zuppy. Daj garnek używany do gotowania ośmiornicy szybko umyć i zwrócić go do pieca.
Przenieś ośmiornicę na dużą deskę do krojenia. Zaczynając od najgrubszego punktu macki, pokrój na kawałki o grubości 1/4 cala, zwiększając grubość kawałków, gdy Macka staje się węższa. Połówki głowy, a następnie pokroić go w paski 1/4 cala. Odstawić.
Aby przygotować zuppę, podgrzej pozostałą 1/3 szklanki oliwy z oliwek w oczyszczonym garnku na średnim ogniu.
Dodaj pozostałe 3 ząbki czosnku, seler, chiles, i pozostały liść laurowy i dobrze wymieszać. Wymieszać fasolę i zarezerwowany płyn do gotowania. Zamieszaj w ośmiornicy i reserved duszenia cieczy.
Podgrzać do gorąca, a następnie smak przyprawy, dodając więcej soli w razie potrzeby. Wymieszać w escarole i dusić jeszcze kilka minut.
Kadzi zupę do rozgrzanych misek. Dopełnij każdą porcję mżawką oliwy z oliwek.
Przedruk za zgodą A16: Jedzenie + wino przez Nate Appleman i Shelley Lindgren, copyright © 200
Wydany przez Ten Speed Press.Autor zdjęcia: Ed Anderson © 2008