Ośmiornica i Ceci Bean Zuppa z Escarole, czosnkiem i Chiles

Ośmiornica i Ceci Bean Zuppa z Escarole, czosnkiem i Chiles
Nigdy nie można mieć zbyt wiele przepisów na przystawki, więc dać ośmiornicy i Ceci Bean Zuppa z Escarole, czosnek, i Chiles spróbować. Jedna porcja zawiera 193 kalorie, 2G białka, oraz 18g tłuszczu. Ten przepis służy 8. Na 65 centów za porcję, ten przepis okładki 12% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Mieszanka liści laurowych, skórki cytrynowej, fasoli ceci i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegańskie dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 77%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Escarole, trzy fasolki i pieczona zupa czosnkowa, Ceci Z Czosnkiem I Szałwią, oraz Włoska Sałatka Z Fasoli Ceci dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Wybierz fasolę, usuwając połamane kawałki i kamyki, i dobrze spłucz.
Składniki, których będziesz potrzebować
FasolaFasola
2
Umieść w misce, dodaj wodę, aby obficie przykryć i pozostaw do namoczenia przez co najmniej 2 godziny lub do nocy.
Składniki, których będziesz potrzebować
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
3
Odcedzić fasolę, umieścić w garnku, i dodać wodę do pokrycia przez około 2 cali. Doprowadzić fasolę do wrzenia na dużym ogniu, dostosować ogień do powolnego gotowania na wolnym ogniu, i gotować, odkryte, przez 1 do 1 1/2 godziny, lub do miękkości. Doprawić 1 łyżeczką soli i zdjąć z ognia.
Składniki, których będziesz potrzebować
FasolaFasola
WodaWoda
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GarnekGarnek
4
Pozostawić do całkowitego ostygnięcia, przenieść fasolę i ich płyn do pojemnika do przechowywania i przechowywać w lodówce przez noc.
Składniki, których będziesz potrzebować
FasolaFasola
5
Odsączyć fasolę, rezerwując jej płyn. Powinieneś mieć 1 do 2 szklanek płynu, a do tego przepisu będziesz potrzebował 2 filiżanek. Jeśli masz mniej niż 2 szklanki, dodaj wodę do płynu do gotowania, aby doprowadzić go do 2 szklanek.
Składniki, których będziesz potrzebować
FasolaFasola
WodaWoda
6
W dużym garnku o dużym dnie rozgrzać 1/3 szklanki oliwy na średnim ogniu. Wymieszać 3 ząbki czosnku, paski skórki cytrynowej, 1 liść laurowy i 2 łyżeczki soli koszernej i gotować, mieszając od czasu do czasu, przez 3 minuty, lub aż czosnek zacznie zmiękać.
Składniki, których będziesz potrzebować
CzosnekCzosnek
Sól KoszernaSól Koszerna
Skórka CytrynowaSkórka Cytrynowa
Oliwa Z OliwekOliwa Z Oliwek
Liście LauroweLiście Laurowe
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GarnekGarnek
7
Dodać ośmiornicę, wymieszać, aby pokryć ją olejem, a następnie zważyć talerzem lub pokrywką, aby upewnić się, że nie zacznie unosić się, gdy zacznie uwalniać wodę. Przykryj garnek i dostosuj ciepło do delikatnego gotowania na wolnym ogniu. Ośmiornica powinna zacząć powoli uwalniać wodę, tworząc swój własny duszony płyn.
Składniki, których będziesz potrzebować
OśmiornicaOśmiornica
WodaWoda
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GarnekGarnek
8
Gotować przez około 30 minut i sprawdzić, ile duszenia płynu jest w garnku. Jeśli jest to około 1 filiżanki lub mniej (mało prawdopodobne, jeśli używasz niegotowanej całej ośmiornicy), dodaj 1 filiżankę wody. Sprawdź czułość i nadal gotować przez 30 do 50 minut dłużej, lub aż prawie całkowicie miękkie. Ośmiornica znacznie zmniejszy objętość.
Składniki, których będziesz potrzebować
OśmiornicaOśmiornica
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GarnekGarnek
9
Wyjmij garnek z ognia i pozostaw ośmiornicę do ostygnięcia w duszonym płynie przez 1 godzinę.
Składniki, których będziesz potrzebować
OśmiornicaOśmiornica
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GarnekGarnek
10
Tymczasem przynieś duży garnek osolonej wody do wrzenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GarnekGarnek
11
Dodaj escarole i gotować przez około 3 protokół, lub do miękkości.
Składniki, których będziesz potrzebować
EscaroleEscarole
12
Dobrze odcedzić, a gdy jest wystarczająco chłodny do obsługi, grubo posiekać liście i odstawić.
13
Umieść durszlak na dużej misce. Gdy ośmiornica ostygnie przez 1 godzinę, przenieś ją na durszlak. Odcedzić płyn do duszenia przez sitko o drobnych oczkach do dzbanka miarowego.
Składniki, których będziesz potrzebować
OśmiornicaOśmiornica
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
SitoSito
DurszlakDurszlak
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
14
Dodaj dodatkowy płyn, który wypłynął z ośmiornicy do miski do duszenia cieczy. Będziesz potrzebował 1 filiżanki do zuppy. Daj garnek używany do gotowania ośmiornicy szybko umyć i zwrócić go do pieca.
Składniki, których będziesz potrzebować
OśmiornicaOśmiornica
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiecPiec
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
GarnekGarnek
15
Przenieś ośmiornicę na dużą deskę do krojenia. Zaczynając od najgrubszego punktu macki, pokrój na kawałki o grubości 1/4 cala, zwiększając grubość kawałków, gdy Macka staje się węższa. Połówki głowy, a następnie pokroić go w paski 1/4 cala. Odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
OśmiornicaOśmiornica
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Deska Do KrojeniaDeska Do Krojenia
16
Aby przygotować zuppę, podgrzej pozostałą 1/3 szklanki oliwy z oliwek w oczyszczonym garnku na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Oliwa Z OliwekOliwa Z Oliwek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GarnekGarnek
17
Dodaj pozostałe 3 ząbki czosnku, seler, chiles, i pozostały liść laurowy i dobrze wymieszać. Wymieszać fasolę i zarezerwowany płyn do gotowania. Zamieszaj w ośmiornicy i reserved duszenia cieczy.
Składniki, których będziesz potrzebować
Całe Ząbki CzosnkuCałe Ząbki Czosnku
Liście LauroweLiście Laurowe
OśmiornicaOśmiornica
SelerSeler
Papryka ChiliPapryka Chili
FasolaFasola
18
Podgrzać do gorąca, a następnie smak przyprawy, dodając więcej soli w razie potrzeby. Wymieszać w escarole i dusić jeszcze kilka minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
PrzyprawyPrzyprawy
EscaroleEscarole
SólSól
19
Kadzi zupę do rozgrzanych misek. Dopełnij każdą porcję mżawką oliwy z oliwek.
Składniki, których będziesz potrzebować
Oliwa Z OliwekOliwa Z Oliwek
ZupaZupa
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
ChochlaChochla
20
Podawać natychmiast.
21
Przedruk za zgodą A16: Jedzenie + wino przez Nate Appleman i Shelley Lindgren, copyright © 200
Składniki, których będziesz potrzebować
WinoWino
22
Wydany przez Ten Speed Press.Autor zdjęcia: Ed Anderson © 2008
TrudnośćEkspert
Gotowe W45 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia39
Magazyn