Oyakodon
Oyakodon jest bezglutenowe i bezmleczne danie główne. Ten przepis służy 1. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 45g białka, 28g tłuszczu, oraz w sumie 1143 kalorie. Na 2,35 zł za porcję, ten przepis okładki 33% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Wiele osób zrobiło ten przepis, a 229 powiedziałoby, że trafił na miejsce. Udaj się do sklepu i odebrać kombu Dashi proszek, cebula, opcjonalnie: nori, i kilka innych rzeczy, aby go dzisiaj. Aby zużyć cebulę można śledzić to danie główne z Candy Corn Cupcakes jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 86%. Ten wynik jest niesamowity. Podobne przepisy to Oyakodon, Jak gotować: oyakodon (kurczak i jajko donburi), oraz Oyakodon (Japanese Chicken & Egg Rice Bowls).
Instrukcje
Na dużej patelni, dodać olej i podsmażyć cebulę na średnim małym ogniu, aż więdną i zaczynają przyjmować blady złoty kolor, o dziesięć minut. Nie chcesz żadnych znaczących brązowienia lub zwęglonych kawałków, wystarczy odrobina koloru.
Dodać cukier, sos sojowy, proszek dashi i wodę. Podgrzać do średniej temperatury i poczekać, aż zacznie energicznie bąbelkować. W międzyczasie rozbij jajka w małej misce i ubijaj widelcem, aż będą jednorodne. Kiedy mieszanina zacznie twardnieć, dodaj rozdrobnionego kurczaka do najfajniejszej części patelni (zwykle w środku) i wlej jajka na raz do najgorętszej części (na brzegach).
Niech jajka gotować, bez mieszania, aż do pełnego zestawu; o 45 sekund. Wyłącz ogrzewanie.
Umieść ryż na dnie oversized bowl i użyć łyżki szczelinowej do góry go z jajkiem, mieszanki kurczaka cebuli. Ostrożnie wlać pozostały bulion na dno miski, ale nie na ryż. (
Wylanie bulionu na wierzch moczy ryż i zapobiega jego zbrylaniu się, pozostawiając miskę z pojedynczymi ziarenkami.) Top z rozdartych kawałków tosty nori, jeśli chcesz. Jedz łyżką.