Oxtails w stylu hiszpańskim duszone z Chorizo

Need a jaskiniowiec, bezglutenowe, bezmleczne i pierwotne danie główne? Hiszpańskie Oxtails duszone z Chorizo może być niesamowity przepis, aby spróbować. Ten przepis służy 8. Jedna porcja zawiera 1006 kalorii, 111g białka, oraz 53g tłuszczu. Na 5,18 zł za porcję, ten przepis okładki 20% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Kilka osób zrobiło ten przepis, a 96 powiedziałoby, że trafił w sedno. Jeśli masz wino, oliwę z oliwek, ząbki czosnku i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć oliwę z oliwek można śledzić to danie główne z Smażony Banan, Granolan i jogurt Parfait jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 5 godzin. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 63%. Ten wynik jest dobry. Podobne przepisy to Codan alla vaccinara (Butcher-Style Braised Oxtails), Dorsz po hiszpańsku w Chorizo-bulion pomidorowy, oraz Ryż po hiszpańsku z chorizo i krewetkami.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 177°.
Oxtails osuszyć i posypać solą i pieprzem.
Rozgrzać olej w garnku na umiarkowanie wysokim ogniu, aż gorące, ale nie palenie, następnie brązowe oxtails w partiach bez tłoczenia, obracając od czasu do czasu, o 5 minut na partię.
Przenieść jako rumiane do miski.
Wylać wszystko oprócz 1 łyżki tłuszczu z garnka.
Wyjąć i wyrzucić osłonkę z chorizo, a następnie drobno posiekać kiełbasę w robocie kuchennym.
Gotować chorizo, cebula, marchew, czosnek, i liść laurowy w tłuszczu w garnku na umiarkowanym ogniu, mieszając od czasu do czasu, aż cebula zmięknie, 6 do 7 protokół.
Dodać paprykę i gotować, mieszając, 1 minutę.
Dodać wino i doprowadzić do wrzenia, mieszając i zeskrobując wszelkie brązowe kawałki.
Dodać oxtails z sokami zgromadzonymi w misce i posiekane pomidory (płyn powinien zbliżyć się do połowy boków mięsa) i doprowadzić do wrzenia.
Przykryć garnek i dusić oxtails w dolnej trzeciej części piekarnika, obracając raz lub dwa razy, aż bardzo miękkie, 3 do 3 1/2 godziny. Tłuszcz odtłuszczony z sosu, następnie wymieszać natkę pietruszki, kolendrę, ocet, sól i pieprz do smaku.
* Oxtails poprawić smak, jeśli duszone 2 dni wcześniej (dodać pietruszkę, kolendrę i ocet tuż przed podaniem). Schłodzić, odsłonić, następnie schłodzić, powierzchnię przykryć papierem pergaminowym lub papierem woskowym i garnek przykryć pokrywką.
Przed ponownym podgrzaniem Usuń zestalony tłuszcz. * Można również dusić oxtails na patelni. Pierwszy brązowy oxtails w 12-calowej ciężkiej patelni, a następnie przenieść je do pieczenia patelni tylko wystarczająco duży, aby pomieścić oxtails w 1 warstwie.