Oxtail alla Vaccinara

Oxtail alla Vaccinara
Oxtail alla Vaccinaran jest bezglutenowe, bezmleczne, paleolityczne i pierwotne danie główne. Za $4.91 za porcję, ten przepis okładki 21% Twoje dzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 737 kalorii, 74g białka, oraz 43g tłuszczu. Ten przepis służy 6. 1 osoba uznała ten przepis za pyszny i satysfakcjonujący. Jeśli masz pod ręką płatki chili, sól i pieprz, pietruszkę i kilka innych składników, możesz to zrobić. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Od przygotowania do talerza ten przepis trwa około 3 godziny i 15 minut. Z łyżką wynik 42%, to danie jest solidne. Jeśli podoba Ci się ten przepis, możesz również polubić przepisy takie jak Codan alla vaccinara (duszone ogony wołowe w stylu rzeźniczym), Krokiety Ogonowe, oraz Duszony Ogon Wołowy.

Instrukcje

1
Zagotuj 6 szklanek wody i dodaj ogony wołowe. Zmniejsz ogień do wrzenia i gotuj przez 10 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
OxtailOxtail
1 Pasek Skórki Z Cytryny1 Pasek Skórki Z Cytryny
2
Odcedź ogon wołowy, rezerwując bulion i odłóż mięso na bok. Odmierz 2 szklanki bulionu i wyrzuć resztę. Rozpuść koncentrat pomidorowy w 2 szklankach bulionu i odstaw na bok.
Składniki, których będziesz potrzebować
Do Podania Chleb Pita Podgrzany Zgodnie Z Instrukcją Na OpakowaniuDo Podania Chleb Pita Podgrzany Zgodnie Z Instrukcją Na Opakowaniu
OxtailOxtail
1-1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka1-1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka
2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
3
W holenderskim piekarniku rozgrzej oliwę z oliwek na dużym ogniu, aż do wędzenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Porwane świeże Liście PietruszkiPorwane świeże Liście Pietruszki
4
Dodaj pancettę i smaż na złoty kolor.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Posiekane Czerwone Cebule2 Posiekane Czerwone Cebule
5
Dodaj ogony wołowe, po 1 lub 2 sztuki na raz i zrumień ze wszystkich stron.
Składniki, których będziesz potrzebować
OxtailOxtail
6
Dodaj posiekaną marchewkę, połowę pietruszki, cebulę i czosnek i smaż, aż warzywa się zrumienią.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Cały Pieczony Kurczak Kupiony W Sklepie (około 2 Funtów)1 Cały Pieczony Kurczak Kupiony W Sklepie (około 2 Funtów)
Cotes Du Rhone Lub Inne Wytrawne Czerwone WinoCotes Du Rhone Lub Inne Wytrawne Czerwone Wino
1 Funt świeżego Mafaldi, Jeśli To Możliwe1 Funt świeżego Mafaldi, Jeśli To Możliwe
Posiekane Krążki Papryczki Bananowej Lub Posiekane Ostre Papryczki Dowolnego RodzajuPosiekane Krążki Papryczki Bananowej Lub Posiekane Ostre Papryczki Dowolnego Rodzaju
3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny
7
Dodaj 1/2 szklanki białego wina zmniejsz ogień do wrzenia. Gotuj bez przykrycia, aż wino zmniejszy się o połowę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Piersi Bażanta Jeśli)Piersi Bażanta Jeśli)
(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)
8
Dodaj pozostałe Wino i dopraw solą i pieprzem do smaku.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część1 Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część
(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)
9
Wlej mieszankę koncentratu pomidorowego z bulionem na mięso. Przykryj i gotuj na wolnym ogniu przez 2 godziny.
Składniki, których będziesz potrzebować
Do Podania Chleb Pita Podgrzany Zgodnie Z Instrukcją Na OpakowaniuDo Podania Chleb Pita Podgrzany Zgodnie Z Instrukcją Na Opakowaniu
1-1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka1-1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka
2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
10
Po 2 godzinach dodaj żeberka selera i gotuj pod przykryciem jeszcze przez 15 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
(24 Sztuki)(24 Sztuki)
11
Zdjąć z ognia. Zrób sałatkę z posiekanymi liśćmi selera, pozostałą natką pietruszki, płatkami chili, cynamonem oraz solą i pieprzem do smaku.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część1 Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część
Grejpfrut Czerwony, Bez Pestek, Pokrojony Na PółGrejpfrut Czerwony, Bez Pestek, Pokrojony Na Pół
Cebula Hiszpańska, Pokrojona W Kostkę O Wymiarach 2,5 CmCebula Hiszpańska, Pokrojona W Kostkę O Wymiarach 2,5 Cm
Papier RyżowyPapier Ryżowy
1 Funt świeżego Mafaldi, Jeśli To Możliwe1 Funt świeżego Mafaldi, Jeśli To Możliwe
12
Skrop oliwą z oliwek z pierwszego tłoczenia i cytryną. Podziel ogony wołowe równomiernie na 6 rozgrzanych misek na makaron i posyp sałatką.
Składniki, których będziesz potrzebować
Duża Garść Natki Pietruszki Pokrojonej W Cienkie PlasterkiDuża Garść Natki Pietruszki Pokrojonej W Cienkie Plasterki
OxtailOxtail
Plasterki Pomarańczy, Przekrojone Na Pół, Do DekoracjiPlasterki Pomarańczy, Przekrojone Na Pół, Do Dekoracji
Propozycja Podania: Podawać Z Ugotowanym MakaronemPropozycja Podania: Podawać Z Ugotowanym Makaronem
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
TrudnośćEkspert
Gotowe W3 hrs, 15 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia10
Magazyn