Oxtail alla Vaccinara

Oxtail alla Vaccinara
Oxtail alla Vaccinaran jest bezglutenowe, bezmleczne, paleolityczne i pierwotne danie główne. Za $4.91 za porcję, ten przepis okładki 21% Twoje dzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 737 kalorii, 74g białka, oraz 43g tłuszczu. Ten przepis służy 6. 1 osoba uznała ten przepis za pyszny i satysfakcjonujący. Jeśli masz pod ręką płatki chili, sól i pieprz, pietruszkę i kilka innych składników, możesz to zrobić. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Od przygotowania do talerza ten przepis trwa około 3 godziny i 15 minut. Z łyżką wynik 42%, to danie jest solidne. Jeśli podoba Ci się ten przepis, możesz również polubić przepisy takie jak Codan alla vaccinara (duszone ogony wołowe w stylu rzeźniczym), Krokiety Ogonowe, oraz Duszony Ogon Wołowy.

Instrukcje

1
Zagotuj 6 szklanek wody i dodaj ogony wołowe. Zmniejsz ogień do wrzenia i gotuj przez 10 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
OxtailOxtail
świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)
2
Odcedź ogon wołowy, rezerwując bulion i odłóż mięso na bok. Odmierz 2 szklanki bulionu i wyrzuć resztę. Rozpuść koncentrat pomidorowy w 2 szklankach bulionu i odstaw na bok.
Składniki, których będziesz potrzebować
Do Podania Chleb Pita Podgrzany Zgodnie Z Instrukcją Na OpakowaniuDo Podania Chleb Pita Podgrzany Zgodnie Z Instrukcją Na Opakowaniu
OxtailOxtail
Dodatkowa Gęsta śmietana Kremówka, OpcjonalnieDodatkowa Gęsta śmietana Kremówka, Opcjonalnie
2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
3
W holenderskim piekarniku rozgrzej oliwę z oliwek na dużym ogniu, aż do wędzenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 łyżki świeżo Startego Parmezanu, Plus Skórka (opcjonalnie)3 łyżki świeżo Startego Parmezanu, Plus Skórka (opcjonalnie)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Limonki, Skórka Z 1, Sok Z Obu2 Limonki, Skórka Z 1, Sok Z Obu
4
Dodaj pancettę i smaż na złoty kolor.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Duże Szczypty Garam Masala2 Duże Szczypty Garam Masala
5
Dodaj ogony wołowe, po 1 lub 2 sztuki na raz i zrumień ze wszystkich stron.
Składniki, których będziesz potrzebować
OxtailOxtail
6
Dodaj posiekaną marchewkę, połowę pietruszki, cebulę i czosnek i smaż, aż warzywa się zrumienią.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Cały Pieczony Kurczak Kupiony W Sklepie (około 2 Funtów)1 Cały Pieczony Kurczak Kupiony W Sklepie (około 2 Funtów)
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
1/4 Szklanki Tłuszczu Wieprzowego1/4 Szklanki Tłuszczu Wieprzowego
1 łyżeczka Ostrej Papryki, Jeśli To Możliwe Wędzonej1 łyżeczka Ostrej Papryki, Jeśli To Możliwe Wędzonej
Świeże Tortille Mączne Do SerwowaniaŚwieże Tortille Mączne Do Serwowania
7
Dodaj 1/2 szklanki białego wina zmniejsz ogień do wrzenia. Gotuj bez przykrycia, aż wino zmniejszy się o połowę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Piersi Bażanta Jeśli)Piersi Bażanta Jeśli)
(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)
8
Dodaj pozostałe Wino i dopraw solą i pieprzem do smaku.
Składniki, których będziesz potrzebować
Papryczki Peperoncini Do DekoracjiPapryczki Peperoncini Do Dekoracji
(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)
9
Wlej mieszankę koncentratu pomidorowego z bulionem na mięso. Przykryj i gotuj na wolnym ogniu przez 2 godziny.
Składniki, których będziesz potrzebować
Do Podania Chleb Pita Podgrzany Zgodnie Z Instrukcją Na OpakowaniuDo Podania Chleb Pita Podgrzany Zgodnie Z Instrukcją Na Opakowaniu
Dodatkowa Gęsta śmietana Kremówka, OpcjonalnieDodatkowa Gęsta śmietana Kremówka, Opcjonalnie
2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
10
Po 2 godzinach dodaj żeberka selera i gotuj pod przykryciem jeszcze przez 15 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
(24 Sztuki)(24 Sztuki)
11
Zdjąć z ognia. Zrób sałatkę z posiekanymi liśćmi selera, pozostałą natką pietruszki, płatkami chili, cynamonem oraz solą i pieprzem do smaku.
Składniki, których będziesz potrzebować
Papryczki Peperoncini Do DekoracjiPapryczki Peperoncini Do Dekoracji
Podroby I Kość Szyjna Z IndykaPodroby I Kość Szyjna Z Indyka
Cebula Hiszpańska, Pokrojona W Kostkę O Wymiarach 2,5 CmCebula Hiszpańska, Pokrojona W Kostkę O Wymiarach 2,5 Cm
Lody Waniliowe I Dodatkowe Orzechy PekanLody Waniliowe I Dodatkowe Orzechy Pekan
1/4 Szklanki Tłuszczu Wieprzowego1/4 Szklanki Tłuszczu Wieprzowego
12
Skrop oliwą z oliwek z pierwszego tłoczenia i cytryną. Podziel ogony wołowe równomiernie na 6 rozgrzanych misek na makaron i posyp sałatką.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 C. Białego Cukru1 C. Białego Cukru
OxtailOxtail
Plasterki Pomarańczy, Przekrojone Na Pół, Do DekoracjiPlasterki Pomarańczy, Przekrojone Na Pół, Do Dekoracji
Propozycja Podania: Podawać Z Ugotowanym MakaronemPropozycja Podania: Podawać Z Ugotowanym Makaronem
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
TrudnośćEkspert
Gotowe W3 hrs, 15 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia10
Magazyn