Owocowy Chleb Odrywany

Owocowy Chleb Odrywany
Owocowy chleb odrywany zajmuje około 1 godziny od początku do końca. Ten przepis służy 10 porcjom. Jedna porcja zawiera 307 kalorii , 5 g białka i 10 g tłuszczu . Za 51 centów za porcję ten przepis pokrywa 6% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 3 osoby były zadowolone, że wypróbowały ten przepis. Jeśli masz pod ręką aktywne drożdże, rodzynki, wiśnie maraschino i kilka innych składników, możesz to zrobić. Jest to dostarczane przez Taste of Home. Jest to dobra opcja, jeśli stosujesz dietę wegetariańską lakto ovo . Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis uzyskał 19% wyniku , co jest raczej złym wynikiem. Jeśli podoba Ci się ten przepis, mogą Ci się spodobać również takie przepisy, jak Nadzienie do chleba z owocami , Chleb z dyni z owocami i Pudding chlebowy z sosem ajerkoniakowym .

Instrukcje

1
W misce maszyny do pieczenia chleba umieść siedem pierwszych składników w kolejności sugerowanej przez producenta. Wybierz stopień przygotowania ciasta (sprawdź ciasto po 5 minutach mieszania; w razie potrzeby dodaj 1–2 łyżki wody lub mąki). Po zakończeniu cyklu przełóż ciasto na posypaną mąką powierzchnię i uderz w dół. Podziel na 40 porcji. W misce wymieszaj cukier i cynamon; posypać 2 łyżeczki w natłuszczonej 10-calowej formie. karbowana miska rurowa. Na dnie patelni ułóż około jednej trzeciej orzechów pekan, wiśni, rodzynek i żurawiny. Zanurz połowę kawałków ciasta w maśle, a następnie obtocz w mieszance cukru. Ułożyć równomiernie na patelni. Powtarzać. Na wierzchu ułóż pozostałe orzechy pekan i owoce. Przykryj i odstaw w ciepłe miejsce do podwojenia objętości, około 1 godziny.
Składniki, których będziesz potrzebować
(możesz Ich Nie Potrzebować, Jeśli Udało Ci Się Zdobyć Chleb żurawinowy Wymieniony Powyżej)(możesz Ich Nie Potrzebować, Jeśli Udało Ci Się Zdobyć Chleb żurawinowy Wymieniony Powyżej)
Funtowe Połówki Orzechów PekanFuntowe Połówki Orzechów Pekan
Papier RyżowyPapier Ryżowy
1 Laska Cynamonu (1-1/2 Cala)1 Laska Cynamonu (1-1/2 Cala)
1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny
Czy Lukier Kokosowo-orzechowyCzy Lukier Kokosowo-orzechowy
3/4 Funta Małych Czerwonych Ziemniaków (około 5), Pokrojonych W Plasterki3/4 Funta Małych Czerwonych Ziemniaków (około 5), Pokrojonych W Plasterki
Gotowe Ciasto Na Pizzę Kupione W SklepieGotowe Ciasto Na Pizzę Kupione W Sklepie
Śliwki Duszone Lub Inne OwoceŚliwki Duszone Lub Inne Owoce
1 łyżka Niesolonego Masła, Roztopionego, Plus 2 łyżki Nieroztopionego1 łyżka Niesolonego Masła, Roztopionego, Plus 2 łyżki Nieroztopionego
Pasek Skórki CytrynowejPasek Skórki Cytrynowej
Pasek Skórki CytrynowejPasek Skórki Cytrynowej
Drobno Starty świeży Lub Odsączony Chrzan PrzygotowanyDrobno Starty świeży Lub Odsączony Chrzan Przygotowany
Opcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub ZielonymOpcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub Zielonym
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Maszyna Do ChlebaMaszyna Do Chleba
1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)
Pecorino O Grubości 1/4 CalaPecorino O Grubości 1/4 Cala
2
Piec w temperaturze 350° przez 30 minut lub do złotego koloru. Studzimy na patelni przez 5 minut, a następnie przekładamy na talerz.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/2 Szklanki Drobno Startego świeżego Lub Odsączonego Przygotowanego Chrzanu1/2 Szklanki Drobno Startego świeżego Lub Odsączonego Przygotowanego Chrzanu
Pecorino O Grubości 1/4 CalaPecorino O Grubości 1/4 Cala
TrudnośćTwardy
Gotowe W1 h
Porcje10
Ocena Zdrowia1
Magazyn