Owoce Morza Gumbo

Owoce Morza Gumbo
Owoce morza Gumbo jest bezmleczne danie główne. Jedna porcja zawiera 679 kalorii, 48g białka, oraz 25 g tłuszczu. Na $4.99 za porcję, ten przepis okładki 38% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 8. Udaj się do sklepu i odbierz sól, ryż, mięso z raków i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby wykorzystać gotowany ryż, można śledzić to danie główne z Śniadaniowy Pudding Ryżowy jako deser. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 2 powiedzieliby, że trafił na miejsce. Ten przepis jest typowy dla kuchni kreolskiej. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 69%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Owoce Morza Gumbo, Owoce Morza Gumbo, oraz Owoce Morza Gumbo dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Rozgrzać olej w dużej patelni lub garnku na średnim ogniu. Wymieszać z mąką; gotować, aż będzie gładka i przyciemniona do koloru grosza). Wymieszać kolejne 11 składników (tymianek-czosnek) i gotować, aż warzywa będą miękkie ( około 20-30 minut - moja okra była jeszcze zamrożona, gdy dodałem go, więc prawdopodobnie trwało to trochę dłużej niż gdybym użył świeżej lub rozmrożonej okra).
Składniki, których będziesz potrzebować
żółte Tortille Kukurydziane (15 Cm), Podgrzaneżółte Tortille Kukurydziane (15 Cm), Podgrzane
Czosnek Goya®Czosnek Goya®
1 Duża Paczka Chipsów Tortilla O Smaku Limonki1 Duża Paczka Chipsów Tortilla O Smaku Limonki
1/2 Główki Kapusty Włoskiej Drobno Pokrojonej1/2 Główki Kapusty Włoskiej Drobno Pokrojonej
Ketmia Jadalna (okra)Ketmia Jadalna (okra)
Cienki-Cienki-
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
GOYA® Groszek Mrożony, RozmrożonyGOYA® Groszek Mrożony, Rozmrożony
2
Zdjąć z ognia i niech gotować przez co najmniej 30 minut-zrobiłem tę część daleko do przodu, więc mój chłodzony przez ponad hour.In duży garnek zupa przynieść rosół z kurczaka, sok z małży i zastrzeżone muszle krewetek (nie zapomnij muszli-dodają dużo smaku) do wrzenia, a następnie gotować przez 10 minut lub tak.
Składniki, których będziesz potrzebować
Fasolę Smażoną, Dokładnie Podgrzaną, Dodać Odrobinę Bulionu Z Kurczaka Lub Wody, Aby Uzyskać Gładką Konsystencję Nadającą Się Do SmarowaniaFasolę Smażoną, Dokładnie Podgrzaną, Dodać Odrobinę Bulionu Z Kurczaka Lub Wody, Aby Uzyskać Gładką Konsystencję Nadającą Się Do Smarowania
Ziemniaki Rdzawe (około 2 Do 3 średnich), Obrane I Pokrojone Na KawałkiZiemniaki Rdzawe (około 2 Do 3 średnich), Obrane I Pokrojone Na Kawałki
(zalecany: Sos A1)(zalecany: Sos A1)
2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili
Starty Ser Cheddar, Pokrojona Zielona Cebula I Kwaśna śmietana (opcjonalnie)Starty Ser Cheddar, Pokrojona Zielona Cebula I Kwaśna śmietana (opcjonalnie)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GOYA® Groszek Mrożony, RozmrożonyGOYA® Groszek Mrożony, Rozmrożony
3
Usunąć pociski i wyrzucić.Wymieszać mieszankę warzywną do bulionu i gotować, aż zgęstnieje na średnim ogniu.Mieszać w pomidory, owoce morza (ostrygi-krewetki) i dusić 20-30 minut -- ale to może być utrzymywane w cieple na bardzo małym ogniu (trzymałem moje ciepłe przez ponad godzinę i to było wspaniałe).
Składniki, których będziesz potrzebować
żółte Tortille Kukurydziane (15 Cm), Podgrzaneżółte Tortille Kukurydziane (15 Cm), Podgrzane
1/2 Funta Ostrego Cheddara, Pokrojonego W Kostkę1/2 Funta Ostrego Cheddara, Pokrojonego W Kostkę
2 Do 3 łyżeczek Soli Morskiej2 Do 3 łyżeczek Soli Morskiej
2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili
(zalecany: Sos A1)(zalecany: Sos A1)
Goya Sazon Z Kolendrą I AnnattoGoya Sazon Z Kolendrą I Annatto
4
Podawać na ryżu i posypać zieloną cebulą, w razie potrzeby.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cały Imbir, RozgniecionyCały Imbir, Rozgnieciony
Groszek Goya®Groszek Goya®

Składniki

1liść laurowy, pokruszonyliść laurowy, pokruszony1papryka, pokrojona w kostkępapryka, pokrojona w kostkę1warzywo (np. szpinak)z zawartością tłuszczu 4 g lub mniejszą na porcję (zalecane: krem pomidorowy Amy's chunky tomato bisque)z zawartością tłuszczu 4 g lub mniejszą na porcję (zalecane: krem pomidorowy Amy's chunky tomato bisque)1warzywo (np. szpinak)1 całe świeże jalapeno1 całe świeże jalapeno2zdanieseler naciowy pokrojony w kostkęseler naciowy pokrojony w kostkę1Średnia żółta cebula, posiekanafasolę smażoną, dokładnie podgrzaną, dodać odrobinę bulionu z kurczaka lub wody, aby uzyskać gładką konsystencję nadającą się do smarowaniafasolę smażoną, dokładnie podgrzaną, dodać odrobinę bulionu z kurczaka lub wody, aby uzyskać gładką konsystencję nadającą się do smarowania4731 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweziemniaki rdzawe (około 2 do 3 średnich), obrane i pokrojone na kawałkiziemniaki rdzawe (około 2 do 3 średnich), obrane i pokrojone na kawałki2Średnia żółta cebula, posiekanaryż gotowanyryż gotowany454papryka habanerocrabmeat (użyłem claw crabmeat)crabmeat (użyłem claw crabmeat)1warzywo (np. szpinak)Gorąca woda (100°F)Gorąca woda (100°F)1warzywo (np. szpinak)1 woreczek świeżego, umytego szpinaku1 woreczek świeżego, umytego szpinaku411papryka habaneropomidory pieczone w puszkachpomidory pieczone w puszkach3ząbki czosnku, mielone (użyłam 3)ząbki czosnku, mielone (użyłam 3)4zielona cebula, posiekana (Dekoracja)zielona cebula, posiekana (Dekoracja)454papryka habanerozamrożone mięso z ogona raków, rozmrożonezamrożone mięso z ogona raków, rozmrożone2371 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweokra w plastrach (użyłam mrożonej okry)okra w plastrach (użyłam mrożonej okry)1cebula pokrojona w kostkęcebula pokrojona w kostkę4731 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweostrygi odsączone i pokrojone na kawałki wielkości kęsaostrygi odsączone i pokrojone na kawałki wielkości kęsa1porcja startego parmezanu1/2 szklanki słodkiego wina marsala1/2 szklanki słodkiego wina marsala680papryka habanerokrewetki, obrane, muszle zarezerwowanekrewetki, obrane, muszle zarezerwowane1771 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweolej roślinny (użyłem oleju z krokosza barwierskiego)olej roślinny (użyłem oleju z krokosza barwierskiego)1771 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwemąka (użyłam pełnoziarnistej)mąka (użyłam pełnoziarnistej)

Polecane wino: Albarino, Wino Różane, Sauvignon Blanc

Cajun można łączyć z Albarino, winem różowym i Sauvignon Blanc. Te niskie taniny, niższe wina alkoholowe będą uzupełniać ciepło w pikantnych potrawach cajun, zamiast sprawiać, że usta palą się bardziej. Neboan Albarino z 4.3 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 15 dolarów za butelkę.
Nebo Albarino
Nebo Albarino
Chłodniejsze, wyższe wzniesienie Condado do tea subregion daje podstawę do świeżego, precyzyjnego wyrażenia Albariño w ogóle i to szczególne miejsce nadaje intensywną smugę mineralną przez wino. Kwiatowy, kwitnący nos o brzoskwiniowych i morelowych aromatach, które przenoszą się na podniebieniu o napiętej strukturze, złożonych świeżych owocach, zaniżonej masie podniebienia, wszystko na silnym kręgosłupie kwasowości mineralnej.
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 45 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia29
Magazyn