Ouzo-pachnące migdałami, jogurtem i oliwą z oliwek ciasto
Ouzo-pachnące migdałami, jogurtem i oliwą z oliwek ciasto jest Wegetariańskie przepis z 12 porcjami. Jedna porcja zawiera 450 kalorii, 12g białka, oraz 15 g tłuszczu. Na 1,32 zł za porcję, ten przepis okładki 15% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Udaj się do sklepu i odbierz ekstra lekką oliwę z oliwek, niebieloną mąkę, sól morską i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Tylko kilku osobom naprawdę spodobał się ten deser. Przynosi ci to Epikurious. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 44%, co jest solidne. Spróbuj Ouzo-pachnące migdałami, jogurtem i oliwą z oliwek ciasto, Ciasto Oliwkowe O Zapachu Pomarańczy, oraz Białe ciasto o zapachu migdałów dla podobnych receptur.
Instrukcje
Umieść stojak na środku piekarnika i rozgrzej do 191°.
Pędzel Dwie metalowe Patelnie 8 1/2 x 4 1/2 x 2 1/2 cala z oliwą z oliwek. Dno patelni wyłożyć papierem do pergaminu; pergamin pędzlem z oliwą z oliwek.
Rozprowadzić 1 1/2 szklanki migdałów na blasze do pieczenia; tosty w piekarniku 10 protokół. Super.
Przenieść do procesora i grubo zmielić (niektóre małe kawałki migdałów powinny pozostać); odstawić. Drobno posiekać 1/2 szklanki prażonych migdałów w procesorze. Gotować ouzo w małym rondlu, aż zmniejszy się do 1/2 szklanki, o 2 protokół. Super.
Posypać 1 1/2 łyżki drobno posiekanych niepalonych migdałów na dnie każdej patelni.
W dużej misce ubić mąkę, zmielony anyż, proszek do pieczenia, sól morską i zmielone prażone migdały.
Za pomocą miksera elektrycznego, ubić żółtka i 1 1/2 szklanki cukru w średniej misce, aż dobrze wymieszane (mieszanina będzie wyglądać ziarniste na początku).
Dodaj 1 szklankę jasnej oliwy z oliwek; pokonać 1 minutę.
Dodać ouzo i jogurt i ubić, aż dobrze wymieszane, o 30 sekund. Stopniowo dodawać mieszaninę mąki do mieszaniny żółtka, ubijając tylko do momentu włączenia (ciasto będzie grube).
Używając sucho czystych ubijaków, ubij białka w dużej misce, aż będą sztywne, ale nie suche. Złóż 1/3 białek do ciasta, aby rozjaśnić. Złóż pozostałe białka w 2 dodatkach. Podziel ciasto między przygotowanymi patelniami (około 3 1/2 szklanek na każdą).
Posypać Pozostałe drobno posiekane niepalone migdały, dzieląc równo.
Piec ciasta, aż złoty brąz i tester włożony do centrów wychodzi czysty, około 1 godziny 5 minut. Fajne ciasta w patelniach na stojaku 15 minut. Obróć ciasta na stojaku i ostudzić całkowicie. DO AHEAD można wykonać 1 dzień wcześniej. Owinąć w folię i przechowywać w temperaturze pokojowej.