Ouzo-pachnące migdałami, jogurtem i oliwą z oliwek ciasto

Ouzo-pachnące migdałami, jogurtem i oliwą z oliwek ciasto
Ouzo-pachnące migdałami, jogurtem i oliwą z oliwek ciasto jest Wegetariańskie przepis z 12 porcjami. Jedna porcja zawiera 450 kalorii, 12g białka, oraz 15 g tłuszczu. Na 1,32 zł za porcję, ten przepis okładki 15% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Udaj się do sklepu i odbierz ekstra lekką oliwę z oliwek, niebieloną mąkę, sól morską i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Tylko kilku osobom naprawdę spodobał się ten deser. Przynosi ci to Epikurious. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 44%, co jest solidne. Spróbuj Ouzo-pachnące migdałami, jogurtem i oliwą z oliwek ciasto, Ciasto Oliwkowe O Zapachu Pomarańczy, oraz Białe ciasto o zapachu migdałów dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Umieść stojak na środku piekarnika i rozgrzej do 191°.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
2
Pędzel Dwie metalowe Patelnie 8 1/2 x 4 1/2 x 2 1/2 cala z oliwą z oliwek. Dno patelni wyłożyć papierem do pergaminu; pergamin pędzlem z oliwą z oliwek.
Składniki, których będziesz potrzebować
Oliwa Z OliwekOliwa Z Oliwek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Papier Do PieczeniaPapier Do Pieczenia
Patelnia BochenkowaPatelnia Bochenkowa
3
Rozprowadzić 1 1/2 szklanki migdałów na blasze do pieczenia; tosty w piekarniku 10 protokół. Super.
Składniki, których będziesz potrzebować
MigdałyMigdały
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
TostyTosty
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do PieczeniaBlacha Do Pieczenia
PiekarnikPiekarnik
4
Przenieść do procesora i grubo zmielić (niektóre małe kawałki migdałów powinny pozostać); odstawić. Drobno posiekać 1/2 szklanki prażonych migdałów w procesorze. Gotować ouzo w małym rondlu, aż zmniejszy się do 1/2 szklanki, o 2 protokół. Super.
Składniki, których będziesz potrzebować
MigdałyMigdały
OuzoOuzo
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
5
Posypać 1 1/2 łyżki drobno posiekanych niepalonych migdałów na dnie każdej patelni.
Składniki, których będziesz potrzebować
MigdałyMigdały
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
6
W dużej misce ubić mąkę, zmielony anyż, proszek do pieczenia, sól morską i zmielone prażone migdały.
Składniki, których będziesz potrzebować
Proszek Do PieczeniaProszek Do Pieczenia
Anyż GwiaździstyAnyż Gwiaździsty
Sól MorskaSól Morska
MigdałyMigdały
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
7
Za pomocą miksera elektrycznego, ubić żółtka i 1 1/2 szklanki cukru w średniej misce, aż dobrze wymieszane (mieszanina będzie wyglądać ziarniste na początku).
Składniki, których będziesz potrzebować
żółtko Jajażółtko Jaja
CukierCukier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Mikser RęcznyMikser Ręczny
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
8
Dodaj 1 szklankę jasnej oliwy z oliwek; pokonać 1 minutę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Jasna Oliwa Z OliwekJasna Oliwa Z Oliwek
9
Dodać ouzo i jogurt i ubić, aż dobrze wymieszane, o 30 sekund. Stopniowo dodawać mieszaninę mąki do mieszaniny żółtka, ubijając tylko do momentu włączenia (ciasto będzie grube).
Składniki, których będziesz potrzebować
JogurtJogurt
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
OuzoOuzo
żółtko Jajażółtko Jaja
10
Używając sucho czystych ubijaków, ubij białka w dużej misce, aż będą sztywne, ale nie suche. Złóż 1/3 białek do ciasta, aby rozjaśnić. Złóż pozostałe białka w 2 dodatkach. Podziel ciasto między przygotowanymi patelniami (około 3 1/2 szklanek na każdą).
Składniki, których będziesz potrzebować
Białka JajBiałka Jaj
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
11
Posypać Pozostałe drobno posiekane niepalone migdały, dzieląc równo.
Składniki, których będziesz potrzebować
MigdałyMigdały
12
Posypać 1 łyżką cukru.
Składniki, których będziesz potrzebować
CukierCukier
13
Piec ciasta, aż złoty brąz i tester włożony do centrów wychodzi czysty, około 1 godziny 5 minut. Fajne ciasta w patelniach na stojaku 15 minut. Obróć ciasta na stojaku i ostudzić całkowicie. DO AHEAD można wykonać 1 dzień wcześniej. Owinąć w folię i przechowywać w temperaturze pokojowej.
Składniki, których będziesz potrzebować
Rozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do TacosRozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do Tacos
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
Folia AluminiowaFolia Aluminiowa
TrudnośćEkspert
Gotowe W45 m.
Porcje12
Ocena Zdrowia9
Magazyn