Otwarta lasagne z pieczarkami i oliwkami
Zapomnij o wychodzeniu na jedzenie lub zamawianiu jedzenia na wynos za każdym razem, gdy pragniesz śródziemnomorskiego jedzenia. Spróbuj zrobić otwartą lasagne z grzybów i oliwek w domu. Ten przepis służy 4. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 15g białka, 38 g tłuszczu, oraz w sumie 594 kalorie. Na 2,61 zł / porcja, ten przepis okładki 21% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis z BBC Good Food ma 35 fanów. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Jeśli masz liście pietruszki, olej słonecznikowy, grzyby i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Sprawdza się jako danie główne. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 93%, co jest znakomite. Użytkownicy, którym podobał się ten przepis, lubili również Serowa Polenta Lasagne z pieczarkami i Seitanem, Otwarte ravioli z dyni i borowikami, oraz Otwarta Bagietka z grzybami i karczochami.
Instrukcje
Aby zrobić dressing, delikatnie podgrzej ocet balsamiczny, oliwę z oliwek i chilli wraz z 1 łyżką wody. Po ogrzaniu dodać oliwki i zioła, zdjąć z ognia i odstawić.
Doprowadzić duży garnek wody do wrzenia, dodać arkusze lasagne i sól, jeśli chcesz, a następnie gotować na wolnym ogniu przez 3 min. W międzyczasie rozgrzej olej słonecznikowy na dużej patelni, aż będzie bardzo gorąco.
Dodajemy pieczarki płaskie i smażymy przez 1 min, aż zaczną kolorować.
Dodać zmiksowane grzyby i smażyć jeszcze 2-3 min. Doprawić, jeśli chcesz i odstawić na bok.
Osuszyć arkusze lasagne i umieścić jeden na podstawie każdej z czterech dużych płyt. Rozsypać mieszaninę grzybów i umieścić drugi arkusz na górze. Łyżką polać dressing, posypać parmezanem i podawać natychmiast.
Polecane wino: Chianti, Montepulciano, Sangiovese
Chianti, Montepulciano i Sangiovese są doskonałym wyborem dla Lasagne. Lasagne dobrze łączy się ze średnim czerwonym winem o wyższej kwasowości. Sangiovese, Montepulciano i Chianti wszystko pasuje do rachunku. Jednym z win, które można spróbować jest Piccini Chianti Classico. Ma 4,6 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 10 dolarów.
![Piccini Chianti Classico]()
Piccini Chianti Classico
Skomplikowany i uporczywy nos wypełniony nutami wiśni i dzikich jagód. Podniebienie jest dobrze skonstruowane, eleganckie, okrągłe i gładkie z owocowymi nutami i miękkimi taninami i długim wykończeniem. Idealne połączenie do grillowanego czerwonego mięsa i makaronu al ragu. Mieszanka: 90% Sangiovese, 10% Merlot