Otwarta lasagne z pieczarkami i oliwkami

Otwarta lasagne z pieczarkami i oliwkami
Zapomnij o wychodzeniu na jedzenie lub zamawianiu jedzenia na wynos za każdym razem, gdy pragniesz śródziemnomorskiego jedzenia. Spróbuj zrobić otwartą lasagne z grzybów i oliwek w domu. Ten przepis służy 4. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 15g białka, 38 g tłuszczu, oraz w sumie 594 kalorie. Na 2,61 zł / porcja, ten przepis okładki 21% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis z BBC Good Food ma 35 fanów. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Jeśli masz liście pietruszki, olej słonecznikowy, grzyby i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Sprawdza się jako danie główne. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 93%, co jest znakomite. Użytkownicy, którym podobał się ten przepis, lubili również Serowa Polenta Lasagne z pieczarkami i Seitanem, Otwarte ravioli z dyni i borowikami, oraz Otwarta Bagietka z grzybami i karczochami.

Instrukcje

1
Aby zrobić dressing, delikatnie podgrzej ocet balsamiczny, oliwę z oliwek i chilli wraz z 1 łyżką wody. Po ogrzaniu dodać oliwki i zioła, zdjąć z ognia i odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Udziec Jagnięcy (wyjęty Z Lodówki I Pozostawiony W Temperaturze Pokojowej Na 1 Godzinę Przed Przygotowaniem)Udziec Jagnięcy (wyjęty Z Lodówki I Pozostawiony W Temperaturze Pokojowej Na 1 Godzinę Przed Przygotowaniem)
Steki Z Nowojorskiego StripsuSteki Z Nowojorskiego Stripsu
1 Szklanka Posiekanego Czosnku1 Szklanka Posiekanego Czosnku
Ciasto KukurydzianeCiasto Kukurydziane
Namoczone Wiórki Drzewne (mequite, Hikora Lub Olcha), OpcjonalnieNamoczone Wiórki Drzewne (mequite, Hikora Lub Olcha), Opcjonalnie
Pasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 CmPasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 Cm
2
Doprowadzić duży garnek wody do wrzenia, dodać arkusze lasagne i sól, jeśli chcesz, a następnie gotować na wolnym ogniu przez 3 min. W międzyczasie rozgrzej olej słonecznikowy na dużej patelni, aż będzie bardzo gorąco.
Składniki, których będziesz potrzebować
Makaron LasagneMakaron Lasagne
Olej SłonecznikowyOlej Słonecznikowy
Pasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 CmPasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 Cm
Plus 2 łyżki Lodowatej WodyPlus 2 łyżki Lodowatej Wody
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta
1 Mała Szalotka Pokrojona W Cienkie Półksiężyce1 Mała Szalotka Pokrojona W Cienkie Półksiężyce
3
Dodajemy pieczarki płaskie i smażymy przez 1 min, aż zaczną kolorować.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Szalotki, Posiekanej1 Szklanka Szalotki, Posiekanej
4
Dodać zmiksowane grzyby i smażyć jeszcze 2-3 min. Doprawić, jeśli chcesz i odstawić na bok.
Składniki, których będziesz potrzebować
Grzyby MieszaneGrzyby Mieszane
5
Osuszyć arkusze lasagne i umieścić jeden na podstawie każdej z czterech dużych płyt. Rozsypać mieszaninę grzybów i umieścić drugi arkusz na górze. Łyżką polać dressing, posypać parmezanem i podawać natychmiast.
Składniki, których będziesz potrzebować
Makaron LasagneMakaron Lasagne
1 Szklanka Szalotki, Posiekanej1 Szklanka Szalotki, Posiekanej
3 łyżki Serka śmietankowego O Obniżonej Zawartości Tłuszczu3 łyżki Serka śmietankowego O Obniżonej Zawartości Tłuszczu
12 Krakersów Graham Z Całej Czekolady12 Krakersów Graham Z Całej Czekolady

Polecane wino: Chianti, Montepulciano, Sangiovese

Chianti, Montepulciano i Sangiovese są doskonałym wyborem dla Lasagne. Lasagne dobrze łączy się ze średnim czerwonym winem o wyższej kwasowości. Sangiovese, Montepulciano i Chianti wszystko pasuje do rachunku. Jednym z win, które można spróbować jest Piccini Chianti Classico. Ma 4,6 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 10 dolarów.
Piccini Chianti Classico
Piccini Chianti Classico
Skomplikowany i uporczywy nos wypełniony nutami wiśni i dzikich jagód. Podniebienie jest dobrze skonstruowane, eleganckie, okrągłe i gładkie z owocowymi nutami i miękkimi taninami i długim wykończeniem. Idealne połączenie do grillowanego czerwonego mięsa i makaronu al ragu. Mieszanka: 90% Sangiovese, 10% Merlot
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia43
Magazyn