Otwarta lasagne z pieczarkami i oliwkami

Otwarta lasagne z pieczarkami i oliwkami
Zapomnij o wychodzeniu na jedzenie lub zamawianiu jedzenia na wynos za każdym razem, gdy pragniesz śródziemnomorskiego jedzenia. Spróbuj zrobić otwartą lasagne z grzybów i oliwek w domu. Ten przepis służy 4. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 15g białka, 38 g tłuszczu, oraz w sumie 594 kalorie. Na 2,61 zł / porcja, ten przepis okładki 21% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis z BBC Good Food ma 35 fanów. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Jeśli masz liście pietruszki, olej słonecznikowy, grzyby i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Sprawdza się jako danie główne. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 93%, co jest znakomite. Użytkownicy, którym podobał się ten przepis, lubili również Serowa Polenta Lasagne z pieczarkami i Seitanem, Otwarte ravioli z dyni i borowikami, oraz Otwarta Bagietka z grzybami i karczochami.

Instrukcje

1
Aby zrobić dressing, delikatnie podgrzej ocet balsamiczny, oliwę z oliwek i chilli wraz z 1 łyżką wody. Po ogrzaniu dodać oliwki i zioła, zdjąć z ognia i odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Udziec Jagnięcy (wyjęty Z Lodówki I Pozostawiony W Temperaturze Pokojowej Na 1 Godzinę Przed Przygotowaniem)Udziec Jagnięcy (wyjęty Z Lodówki I Pozostawiony W Temperaturze Pokojowej Na 1 Godzinę Przed Przygotowaniem)
3 łyżki świeżo Startego Parmezanu, Plus Skórka (opcjonalnie)3 łyżki świeżo Startego Parmezanu, Plus Skórka (opcjonalnie)
6 Pomidorów Obranych I Posiekanych6 Pomidorów Obranych I Posiekanych
Ciasto KukurydzianeCiasto Kukurydziane
Namoczone Wiórki Drzewne (mequite, Hikora Lub Olcha), OpcjonalnieNamoczone Wiórki Drzewne (mequite, Hikora Lub Olcha), Opcjonalnie
świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)
2
Doprowadzić duży garnek wody do wrzenia, dodać arkusze lasagne i sól, jeśli chcesz, a następnie gotować na wolnym ogniu przez 3 min. W międzyczasie rozgrzej olej słonecznikowy na dużej patelni, aż będzie bardzo gorąco.
Składniki, których będziesz potrzebować
Makaron LasagneMakaron Lasagne
Olej SłonecznikowyOlej Słonecznikowy
świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)
Pokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez SkórekPokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez Skórek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone Krewetki, ObraneSmażone Krewetki, Obrane
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
3
Dodajemy pieczarki płaskie i smażymy przez 1 min, aż zaczną kolorować.
Składniki, których będziesz potrzebować
8 Plastrów Salami Genueńskiej, Posiekanych8 Plastrów Salami Genueńskiej, Posiekanych
4
Dodać zmiksowane grzyby i smażyć jeszcze 2-3 min. Doprawić, jeśli chcesz i odstawić na bok.
Składniki, których będziesz potrzebować
Grzyby MieszaneGrzyby Mieszane
5
Osuszyć arkusze lasagne i umieścić jeden na podstawie każdej z czterech dużych płyt. Rozsypać mieszaninę grzybów i umieścić drugi arkusz na górze. Łyżką polać dressing, posypać parmezanem i podawać natychmiast.
Składniki, których będziesz potrzebować
Makaron LasagneMakaron Lasagne
8 Plastrów Salami Genueńskiej, Posiekanych8 Plastrów Salami Genueńskiej, Posiekanych
3 łyżki Serka śmietankowego O Obniżonej Zawartości Tłuszczu3 łyżki Serka śmietankowego O Obniżonej Zawartości Tłuszczu
12 Krakersów Graham Z Całej Czekolady12 Krakersów Graham Z Całej Czekolady

Polecane wino: Chianti, Montepulciano, Sangiovese

Chianti, Montepulciano i Sangiovese są doskonałym wyborem dla Lasagne. Lasagne dobrze łączy się ze średnim czerwonym winem o wyższej kwasowości. Sangiovese, Montepulciano i Chianti wszystko pasuje do rachunku. Jednym z win, które można spróbować jest Piccini Chianti Classico. Ma 4,6 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 10 dolarów.
Piccini Chianti Classico
Piccini Chianti Classico
Skomplikowany i uporczywy nos wypełniony nutami wiśni i dzikich jagód. Podniebienie jest dobrze skonstruowane, eleganckie, okrągłe i gładkie z owocowymi nutami i miękkimi taninami i długim wykończeniem. Idealne połączenie do grillowanego czerwonego mięsa i makaronu al ragu. Mieszanka: 90% Sangiovese, 10% Merlot
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia43
Magazyn