Ostrygi Topless
Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy, bezmleczny i pescatariański przepis ma 27 kalorii, 1G białka, oraz 0g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 6. Na 43 grosze za porcję, ten przepis okładki 4% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Mieszanka wody, sok z limonki, kliny cytryny i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Z łyżeczką wynik 23%, to danie nie jest tak niesamowite. Spróbuj Ostrygi, 6 ostryg, oraz Ostrygi dla podobnych receptur.
Instrukcje
Doprowadzić 2 1/2 szklanki wody do wrzenia w małym rondlu. Zmniejszyć ogień i dodać kumkwat; gotować na wolnym ogniu 1 minutę lub do miękkości.
Usuń nasiona i pokrój kumkwaty w cienkie plasterki.
Połącz kumkwat, sok z limonki i imbir, delikatnie podrzucając do płaszcza. Odstawić.
Wymieszać ocet, sos sojowy i szalotka.
Szoruj muszle ostryg i otwórz, odrzucając wierzchołki. Spody muszli (zawierające ostrygi) układamy na kruszonym lodzie na półmisku.
Podawać z sosem kumkwatowym, sosem ocetowym, świeżą salsą pomidorową i klinami cytrynowymi.