Ostrygi surowe na pół muszli z Mignonetką ogórkową
Ten przepis służy 6 i kosztuje 53 centów za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 1G białka, 0g tłuszczu, oraz w sumie 73 kalorie. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Jeśli masz ogórek hothouse, sok z cytryny, sos worcestershire, i kilka innych składników na rękę, można to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 20 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, bezmleczne i pescatariańskie dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 22%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Ostrygi na pół skorupki z ogórkiem-Sake Mignonette, Ostrygi na pół muszli z różową Mignonetką, oraz Ostrygi Na Pół Muszli Z Sosem Mignonette dla podobnych receptur.
Instrukcje
Zacznij od shucking ostrygi. Znajdź trwałą, grubą tkaninę i złóż ją kilka razy, aby stworzyć kwadrat; to ustabilizuje ostrygi podczas ich wyrzucania, a także ochroni dłoń. Używając ręcznika jako rękawicy, mocno przytrzymaj ostrygę na płaskiej powierzchni. Włóż końcówkę noża do ostryg między połówki skorupy i przerabiaj ją wokół 1 boku na drugą, gdy ją otworzysz. Za pomocą noża odetnij mięśnie od góry, płaskiej skorupy, zgnij skorupę z powrotem i wyrzuć ją. Uruchom nóż pod ostrygą, aby go całkowicie odłączyć, ale pozostaw go w skorupie (uważaj, aby nie przeciąć samego mięsa). Ostrygi Nestle w łóżku kruszonego lodu lub mokrej soli kamiennej, aby utrzymać je stabilne.
W małej misce, połączyć ocet winny ryżowy, szalotki, imbir, ogórek, cukier i czarny pieprz; mieszanie widelcem. Przykryj i schładzaj przez co najmniej 1 godzinę lub do dnia przed planowanym podaniem, aby smaki się połączyły.
Podawać z surowymi ostrygami.
Składniki wymieszać w blenderze do połączenia. Przykryć i przechowywać w lodówce, aż będzie gotowy do użycia.