Ostrygi smażone na patelni z pikantnym Crème Fraîche
Obserwujesz swoją figurę? Ten pescatariański przepis ma 116 kalorii, 2G białka, oraz 6G tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 6 i kosztuje 66 centów za porcję. Mieszanka liści tymianku, panko, ikra rybna i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 40 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 12%. Ten wynik nie jest tak wybitny. Spróbuj Ostrygi z Creme Fraiche, cytryną i estragonem, Wieprzowina smażona na patelni z crème fraîche i suszonymi śliwkami, oraz Dyniowe Creme Fraiche Spaghetti ze smażoną cebulą i liśćmi szałwii dla podobnych receptur.
Instrukcje
Ostrożnie przeciąć ostrygi na małym, ciężkim rondlu. Oderwij mięso ostryg z muszli; Usuń ostrygi z muszli na sito o drobnych oczkach ustawione nad patelnią, przechwytując Likier ostryg na patelni.
Ostrygi umieścić w małej misce; schłodzić. Odrzuć górne połówki muszli. Zeskrobać mięsień przywodzący z dolnych połówek muszli; odrzucić mięsień. Wyczyść dolne połówki muszli. Ułóż dolne połówki muszli na galaretowatej patelni; umieść w piekarniku.
Dodaj wino i następne 4 składniki (przez estragon) do rondla z likierem ostrygowym i gotuj na średnim ogniu przez 9 minut lub do zmniejszenia do 3 łyżek stołowych. Przecedzić przez drobne sito wyłożone gazą i wyrzucić ciała stałe.
Ubić crme frache na płyn. Trzymaj ciepło.
Umieść panko w płytkim naczyniu.
Podgrzej małą patelnię nonstick na średnim ogniu.
Dodaj 1 łyżkę oleju do patelni i zawiruj, aby pokryć. 9 ostryg w panko; wytrząsnąć nadmiar. Ułóż ostrygi powlekane w jednej warstwie na patelni; smażyć 2 minuty z każdej strony lub do złotego koloru.
Wyjmij ostrygi z patelni i umieść 1 ugotowaną ostrygę w każdej z 9 ciepłych muszli. Trzymaj ciepło. Powtórz procedurę z pozostałą 1 łyżką oleju, 9 ostryg, panko i muszli. Na wierzch każdej ostrygi nałożyć 1 1/2 łyżeczki sosu i 1/8 łyżeczki kawioru.
Posypać liśćmi tymianku; podawać natychmiast.