Ostrygi smażone na patelni z pikantnym Crème Fraîche

Ostrygi smażone na patelni z pikantnym Crème Fraîche
Obserwujesz swoją figurę? Ten pescatariański przepis ma 116 kalorii, 2G białka, oraz 6G tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 6 i kosztuje 66 centów za porcję. Mieszanka liści tymianku, panko, ikra rybna i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 40 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 12%. Ten wynik nie jest tak wybitny. Spróbuj Ostrygi z Creme Fraiche, cytryną i estragonem, Wieprzowina smażona na patelni z crème fraîche i suszonymi śliwkami, oraz Dyniowe Creme Fraiche Spaghetti ze smażoną cebulą i liśćmi szałwii dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do 17
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
2
Ostrożnie przeciąć ostrygi na małym, ciężkim rondlu. Oderwij mięso ostryg z muszli; Usuń ostrygi z muszli na sito o drobnych oczkach ustawione nad patelnią, przechwytując Likier ostryg na patelni.
Składniki, których będziesz potrzebować
OstrygiOstrygi
AlkoholAlkohol
Muszle MakaronuMuszle Makaronu
MięsoMięso
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
SitoSito
PatelniaPatelnia
3
Ostrygi umieścić w małej misce; schłodzić. Odrzuć górne połówki muszli. Zeskrobać mięsień przywodzący z dolnych połówek muszli; odrzucić mięsień. Wyczyść dolne połówki muszli. Ułóż dolne połówki muszli na galaretowatej patelni; umieść w piekarniku.
Składniki, których będziesz potrzebować
OstrygiOstrygi
Muszle MakaronuMuszle Makaronu
GalaretkaGalaretka
RolkaRolka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Winegret Z WermutuWinegret Z Wermutu
PiekarnikPiekarnik
PatelniaPatelnia
4
Dodaj wino i następne 4 składniki (przez estragon) do rondla z likierem ostrygowym i gotuj na średnim ogniu przez 9 minut lub do zmniejszenia do 3 łyżek stołowych. Przecedzić przez drobne sito wyłożone gazą i wyrzucić ciała stałe.
Składniki, których będziesz potrzebować
EstragonEstragon
AlkoholAlkohol
OstrygiOstrygi
WinoWino
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
SernikSernik
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
SitoSito
5
Ubić crme frache na płyn. Trzymaj ciepło.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
6
Umieść panko w płytkim naczyniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Bułka Tarta Panko Lub Mączka MacowaBułka Tarta Panko Lub Mączka Macowa
7
Podgrzej małą patelnię nonstick na średnim ogniu.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
8
Dodaj 1 łyżkę oleju do patelni i zawiruj, aby pokryć. 9 ostryg w panko; wytrząsnąć nadmiar. Ułóż ostrygi powlekane w jednej warstwie na patelni; smażyć 2 minuty z każdej strony lub do złotego koloru.
Składniki, których będziesz potrzebować
OstrygiOstrygi
Bułka Tarta Panko Lub Mączka MacowaBułka Tarta Panko Lub Mączka Macowa
Gruby Czerwony CukierGruby Czerwony Cukier
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
9
Wyjmij ostrygi z patelni i umieść 1 ugotowaną ostrygę w każdej z 9 ciepłych muszli. Trzymaj ciepło. Powtórz procedurę z pozostałą 1 łyżką oleju, 9 ostryg, panko i muszli. Na wierzch każdej ostrygi nałożyć 1 1/2 łyżeczki sosu i 1/8 łyżeczki kawioru.
Składniki, których będziesz potrzebować
OstrygiOstrygi
KawiorKawior
Muszle MakaronuMuszle Makaronu
Bułka Tarta Panko Lub Mączka MacowaBułka Tarta Panko Lub Mączka Macowa
SOSSOS
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
10
Posypać liśćmi tymianku; podawać natychmiast.
Składniki, których będziesz potrzebować
TymianekTymianek
TrudnośćTwardy
Gotowe W40 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia0
Rodzaje PotrawDodatki
Magazyn