Ostrygi pieczone z kremem z selera i szynką Virginia
Ostrygi pieczone z kremem z selera i szynką Virginia wymaga około 55 minut od początku do końca. Ten przepis służy 6 i kosztuje $1.41 za porcję. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy i pierwotny przepis ma 276 kalorii, 5G białka, oraz 24g tłuszczu na porcję. Udaj się do sklepu i odbierz liście laurowe, korzeń selera, sól morską i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Ten przepis od Foodnetwork ma 1 fanów. Ogólnie ten przepis zarabia raczej kiepski wynik spoonacular 32%. Podobne przepisy to Ostrygi pieczone z kremem z selera i szynką Virginia, Ostrygi Pieczone, oraz Ostrygi Nadziewane Pieczone.
Instrukcje
Zobacz jak zrobić ten przepis.
Ostrygi wyłuskać i odcedzić, oszczędzając Likier ostrygowy na sos i górne muszle.
W niekorozyjnym rondlu dodaj likier ostrygowy, 8 uncji ciężkiej śmietany, nasiona selera, liście laurowe, pietruszkę, skórkę z cytryny i sok. Doprowadzić do wrzenia i niech zmniejszyć o 1/
Przecedzić przez cienkie sito i powrócić mieszaninę śmietany do rondla.
Dodać drobno pokrojony seler i szynkę i doprowadzić do wrzenia.
Dodaj czarny pieprz i sprawdź, czy jest słony, ponieważ szynka doda dużo soli do mieszaniny. Jeśli jest zbyt słony, (szynki różnią się słonością) dodaj trochę więcej śmietany. Trzymaj ciepło.
Odcedzić korzeń selera, a w innym rondlu dodać korzeń selera. Przykryć świeżą, osoloną wodą i doprowadzić do wrzenia. Gotować do miękkości i odcedzić. W robocie kuchennym dodaj korzeń selera, masło i pozostałą śmietanę oraz puree.
Umieść 1/2 łyżeczki puree z korzenia selera w każdej z muszli ostryg, top z ostryg, i łyżką kremu z szynki selera na ostrygi.
Umieść wypełnione ostrygi na dnie soli morskiej na patelni i piecz w piekarniku przez około 5 minut lub do zarumienienia i bąbelkami.