Ostrygi Greckie
Przepis Grecki ostrygi może zaspokoić swoje śródziemnomorskie pragnienie w około 38 minut. Na 76 centów za porcję, ten przepis okładki 13% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis sprawia, że 8 porcji z 75 kalorii, 3G białka, oraz 5G tłuszczu każdy. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe dieta. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Mieszanka greckich przypraw, marynowane karczochy serca, ostrygi soli kamiennej i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak smaczne. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 59%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Greckie hamburgery z kurczaka {z marynowaną czerwoną cebulą i sosem jogurtowym}, Łatwe grillowane kury kornwalijskie i cukinia z grecką marynatą, Tzatziki i sałatką grecką, oraz Grecka sałatka z awokado i grillowanym kurczakiem z greckim sosem dla podobnych receptur.
Instrukcje
Doprowadzić wodę do wrzenia w rondlu. Ostrygi poluzować z muszli; ostrygi dodać do wrzącej wody. Dusić 3 do 5 minut lub aż ostrygi są pulchne i nieprzezroczyste; odcedzić. Powrót ostrygi do muszli. Odrzuć górne muszle, utrzymując ostrygi w głębszych dolnych muszlach.
Posypać cienką warstwą soli kamiennej w galaretce. Ostrygi układamy w skorupkach na soli kamiennej; odstawiamy.
Rozgrzać olej na patelni na średnim ogniu.
Dodaj cebulę; gotuj 2 minuty, często mieszając, aż cebula będzie miękka.
Dodaj karczochy serca i szpinak; podsmażyć 2 protokół. Wymieszać z grecką przyprawą i serem śmietankowym.
Każdą ostrygę polać 1 czubatą łyżką mieszanki szpinaku; ostrygi posypać równomiernie parmezanem. Ostrygi Broil 4 minut lub do rozpuszczenia sera.