Ostrygi Florentyna
Ostrygi Florentyna wymaga około 45 minut od początku do końca. Ten przepis sprawia, że 6 porcji z 86 kalorii, 5G białka, oraz 4G tłuszczu każdy. Na 1,41 zł za porcję, ten przepis okładki 22% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Mieszanka soku z małży, parmezan, czosnek i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak aromatyczny. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za pescatarian dieta. Przynosi wam to moje przepisy. Z łyżeczką wynik 65%, to danie jest dobre. Spróbuj Ostrygi Florentyna, Ostrygi Pieczone Florentyna, oraz Egg Florentine dla podobnych receptur.
Instrukcje
Usunąć i wyrzucić łodygi ze szpinaku. Liście umyć; osuszyć. Płaszcz patelni nonstick sprayem do gotowania; miejsce na średnim ogniu do gorąca.
Dodaj jedną trzecią szpinaku; saute 1 minutę lub aż zwiędnie. Odstawić. Powtórz procedurę dwa razy. Posiekaj szpinak.
Patelnia płaszcz z natryskiem do gotowania; miejsce na średnim ogniu do gorąca.
Dodać szalotki i 1 ząbek mielonego czosnku; saute do miękkości. Wymieszać ze szpinakiem i 1/8 łyżeczki pieprzu.
Połącz 1 łyżkę soku z małży i skrobię kukurydzianą.
Połącz pozostały sok z małży, sok z cytryny i 1/2 łyżeczki czosnku w rondlu; doprowadzić do wrzenia. Zmniejszyć ciepło; gotować 1 minutę. Wymieszać mieszankę skrobi kukurydzianej. Gotować, stale mieszając, aż mieszanina zgęstnieje. Wymieszać pozostałą 1/8 łyżeczki pieprzu.
Połączyć bułkę tartą, ser, roztopioną margarynę i pozostałą 1 łyżeczkę czosnku.
Zeskrobać nóż między ostrygi i muszle, aby uwolnić mięso; odstawić muszle na bok.
Ostrygi umieścić w durszlaku do odsączenia.
Posypać solą kamienną w dwóch 15 - x 10-x 1-calowych patelniach jellyroll; ułóż zarezerwowane muszle na soli.
Umieść 1 ostrygę w każdej połowie skorupy. Top z mieszanki szpinaku; skropić sosem.
Posypać bułką tartą. Broil 3 cale od ciepła (z drzwi piekarnika elektrycznego częściowo otwarte) 4 minut.