Ostry Sos Jalapeno

Ostry Sos Jalapeno
Ostry sos Jalapeno może być tylko sosem, którego szukasz. Ten bezglutenowy, cały 30, i wegański przepis służy 16 i kosztuje 15 centów za porcję. Jedna porcja zawiera 13 kalorii, 0g białka, oraz 0g tłuszczu. Od przygotowania do talerza ten przepis trwa z grubsza 45 minut. 285 osób próbowało i polubiło ten przepis. Jest dostarczany przez Allrecipes. Jeśli masz pod ręką czosnek, ocet destylowany, wodę i kilka innych składników, możesz to zrobić. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy się na ten przepis zasługuje na wynik spoonacular 58%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Najlepszy Ostry Sos Krówkowy, Ostry Sos Krówkowy, oraz Sfermentowany ostry sos czosnkowo - Achiote dla podobnych przepisów.

Instrukcje

1
W średniej szklanej lub emaliowanej patelni wyłożonej sosem na dużym ogniu połącz olej, paprykę, czosnek, cebulę i sól; smaż przez 4 minuty.
Składniki, których będziesz potrzebować
Oliwki Zielone Lub Czarne Dobrej Jakości, Bez Pestek, Grubo PosiekaneOliwki Zielone Lub Czarne Dobrej Jakości, Bez Pestek, Grubo Posiekane
Mrożone Wegetariańskie Kruszone MięsoMrożone Wegetariańskie Kruszone Mięso
Świeże Tortille Mączne Do SerwowaniaŚwieże Tortille Mączne Do Serwowania
4 Pomidory Rzymskie, Wydrążone, Przekrojone Na Pół I Pokrojone W Kostkę4 Pomidory Rzymskie, Wydrążone, Przekrojone Na Pół I Pokrojone W Kostkę
Plus 2 łyżki Lodowatej WodyPlus 2 łyżki Lodowatej Wody
1 1/2 Funta Sera Tallegio, Posiekanego1 1/2 Funta Sera Tallegio, Posiekanego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Funt Małych Czerwonych Ziemniaków Pokrojonych Na Kawałki O Wielkości 2,5 Cm1 Funt Małych Czerwonych Ziemniaków Pokrojonych Na Kawałki O Wielkości 2,5 Cm
2
Dodaj wodę i gotuj przez 20 minut, często mieszając.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 CmPasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 Cm
3
Zdjąć z ognia i pozostawić mieszaninę do ostygnięcia do temperatury pokojowej.
4
Przenieś mieszaninę do robota kuchennego i przecier na gładką masę. Przy uruchomionym procesorze powoli dodawaj ocet.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cienkie Plasterki Szynki Virginia Lub ProsciuttoCienkie Plasterki Szynki Virginia Lub Prosciutto
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Plus 2 łyżki Lodowatej WodyPlus 2 łyżki Lodowatej Wody
5
Wlać do wysterylizowanego słoika z szczelną pokrywką. Ten sos będzie przechowywany przez 6 miesięcy, gdy będzie przechowywany w lodówce.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Pomidory Rzymskie, Wydrążone, Przekrojone Na Pół I Pokrojone W Kostkę4 Pomidory Rzymskie, Wydrążone, Przekrojone Na Pół I Pokrojone W Kostkę

Polecane wino: Cava, Shiraz, Grenache

Cava, Shiraz i Grenache to świetny wybór na Chili. Te soczyste Czerwienie nie mają zbyt dużo taniny (ważne w przypadku pikantnych potraw), ale wino musujące, takie jak cava, może jeszcze lepiej oswoić ciepło. Jednym z win, które można spróbować, jest Cava Mestres Reserva Brut 1312. Ma 4,7 na 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 18 dolarów.
Cava Mestres Reserva Brut 1312
Cava Mestres Reserva Brut 1312
Jasno Słomkowożółty kolor z widocznymi zielonymi refleksami i delikatnymi, eleganckimi bąbelkami. Wyraźne odzwierciedlenie rocznika: delikatna Finezja z intensywnymi aromatami białych owoców, kwiatów i świeżych ciętych ziół. Na podniebieniu jest świeży, odsłaniając doskonałą równowagę słodyczy i kwasowości. Przyjemny i łatwy do picia.
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje16
Ocena Zdrowia5
Magazyn