Ostre Żeberka Wieprzowe
Need a jaskiniowiec, bezglutenowe, bezmleczne i pierwotne danie główne? Pikantne żeberka wieprzowe mogą być znakomitym przepisem do wypróbowania. Ten przepis służy 12 i kosztuje $1.83 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 15g białka, 14g tłuszczu, oraz w sumie 202 kalorie. 2 osoby były pod wrażeniem tego przepisu. Mieszanka skórki z limonki, płatków chilli, soli morskiej i pieprzu oraz garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. Aby zużyć oliwę z oliwek można śledzić to danie główne z Smażony Banan, Granolan i jogurt Parfait jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 40%, co jest raczej złe. Podobne przepisy to Ostre Żeberka Wieprzowe, Pikantne Szkliwione Żeberka Wieprzowe, oraz Pikantne żeberka wieprzowe z pikantnym Slaw.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F (180 stopni C/gaz 4). Rozgnieść ząbki czosnku z przyprawami, aby pikantna marynata, a następnie dodać oliwę z oliwek. Całą wieprzowinę zalać marynatą, następnie umieścić na tacy do pieczenia, przykryć folią i gotować przez 20 minut.
Sok z pomarańczy i limonki wymieszać z miodem.
Wyjmij wieprzowinę z piekarnika zdejmij folię i umyj mięso mieszanką miodu. Nadal gotować w temperaturze 375 stopni F (190 stopni C / Gaz
przez około 25 minut, fastrygując od czasu do czasu.
Polecane wino: Pinot Noir, Shiraz, Zinfandel
Pinot Noir, Shiraz i Zinfandel są doskonałym wyborem dla żeberek wieprzowych. Żeberka wieprzowe i inne grillowane porki ze słodko-pikantnymi sosami dobrze komponują się z tymi czerwonymi winami. Jedno wino, którego możesz spróbować, to Alexana Revana Vineyard Pinot Noir. Ma 4,7 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 42 dolarów.
![Alexana Revana Vineyard Pinot Noir]()
Alexana Revana Vineyard Pinot Noir
#17 Wine Spectator Top 100 2013w 2010 Winnica Revana Pinot Noir jest doskonałą reprezentacją zarówno rocznika, jak i Winnicy Revana.Rok 2010 był trudnym okresem wegetacyjnym, ale dzięki drobiazgowej hodowli i mistrzowskiemu wytwarzaniu wina nasza mieszanka ośmiu różnych klonów Pinot noir wytworzyła intensywną, złożoną i zrównoważoną winę. Jasne, przednie aromaty czarnej wiśni, suszonych ziół i nuty flory są podnoszone przez melasę i kwiat anyżu. Massiveblack wiśniowe smaki są dekadenckie i dobrze integrują się z tonami przypraw,coli i kakao. Tekstura jest bujna i bogata, wykończona miękkimi taninami, które zapewniają idealną strukturę do celularyzacji.