Ostre marynowane szparagi
Ostre marynowane szparagi wymagają około 3 godzin od początku do końca. Za 3,05 dolara za porcję otrzymasz przystawkę dla 4 osób. Jedna porcja zawiera 469 kalorii , 5 g białka i 47 g tłuszczu . 19 osób było zadowolonych, że wypróbowało ten przepis. Ten przepis z Allrecipes wymaga szparagów, balsamicznego sosu sałatkowego winegret, skórki cytrynowej i soli koszernej. Jest to dobra opcja, jeśli stosujesz dietę bezglutenową, bezmleczną, paleolityczną i wegetariańską z dodatkiem lakto ovo . Z wynikiem łyżkowym wynoszącym 90% , to danie jest spektakularne. Spróbuj marynowanego kurczaka w marynowanej limonce z domową salsą arbuzową , pikantną sałatką ze szpinaku oraz makaronem z zielonym groszkiem i pesto jalapeño, aby uzyskać podobne przepisy.
Instrukcje
Zagotuj w dużym garnku osoloną wodę. Blanszuj szparagi aż do miękkości, około 1 minuty. Zanurz się w misce z zimną wodą, aby ostygła.
Odcedź szparagi i umieść je w dużej, zamykanej plastikowej torbie.
Wlać winegret i zamknąć torebkę. Przechowywać w lodówce co najmniej 3 godziny, od czasu do czasu obracając torbę.
Tuż przed podaniem odcedzić szparagi, zachowując winegret. Ułóż na talerzu i posyp skórką z cytryny, natką pietruszki, solą i pieprzem.
Podawaj zarezerwowany winegret w małym naczyniu obok.