Ostre Curry Wołowe

Ostre Curry Wołowe
Przepis pikantna wołowina Curry może zaspokoić indyjskie pragnienie w mniej więcej 45 minut. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezmleczny przepis ma 742 kalorie, 27g białka, oraz 61 g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 8. Na 4,52 zł za porcję, ten przepis okładki 35% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Jeśli masz długie łodygi kolendry, krem kokosowy, grubą sól koszerną i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć grubą sól koszerną, możesz podążać za tym daniem głównym z Słony słodki Granolan i jogurt kokosowy {Sugar Rush Gift Edition # 4} jako deser. Sprawdza się jako dość drogie danie główne. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 76%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Ostre Tajskie Curry Wołowe, Ostre Tajskie Curry Wołowe, oraz Curry z wołowiną Goan z octem: wołowina Vindaloo dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Połącz pierwsze 6 składników w średniej misce.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
2
Dodaj zimną wodę do przykrycia, a następnie spuść.
Składniki, których będziesz potrzebować
Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4
3
Umieść przyprawy w dużym woku lub patelni. Na sucho-piec na średnim ogniu do wyschnięcia i pachnące, stale mieszając, o 10 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Wietnamskie Chipsy CynamonoweWietnamskie Chipsy Cynamonowe
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone Krewetki, ObraneSmażone Krewetki, Obrane
Opakowania Od 5 Do 8,8 Uncji 90-sekundowy, Pełnoziarnisty Ryż Pełnoziarnisty Gotowy Do Kuchenki Mikrofalowej Lub 4 Szklanki Ugotowanego Brązowego RyżuOpakowania Od 5 Do 8,8 Uncji 90-sekundowy, Pełnoziarnisty Ryż Pełnoziarnisty Gotowy Do Kuchenki Mikrofalowej Lub 4 Szklanki Ugotowanego Brązowego Ryżu
4
Przenieść mieszaninę do młynka do przypraw.
5
Dodać sól i maczugę; zmielić na drobny proszek. DO AHEAD: mieszanka przypraw może być wykonana 1 tydzień wcześniej. Przechowywać szczelnie w temperaturze pokojowej.
Składniki, których będziesz potrzebować
Do Podania Chleb Pita Podgrzany Zgodnie Z InstrukcjąDo Podania Chleb Pita Podgrzany Zgodnie Z Instrukcją
Kwiat MuszkatołowyKwiat Muszkatołowy
Pokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez SkórekPokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez Skórek
1
Umieść chiles w małej misce; dodaj zimną wodę na pokrycie.
Składniki, których będziesz potrzebować
6 Pomidorów Obranych I Posiekanych6 Pomidorów Obranych I Posiekanych
Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
2
Niech namoczyć 30 minut.
3
Odcedzić, rezerwując moczenie cieczy.
4
Połącz łodygi kolendry, cebula, czosnek, galangal i trawa cytrynowa w dużym woku lub patelni. Suszyć na średnim ogniu, aż lekko zwęglone i pachnące, często mieszając, o 10 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Eliksir GEliksir G
1 Kg Tortilli Kukurydzianych1 Kg Tortilli Kukurydzianych
GalangalGalangal
1 łyżeczka Ostrej Papryki, Jeśli To Możliwe Wędzonej1 łyżeczka Ostrej Papryki, Jeśli To Możliwe Wędzonej
Świeże Tortille Mączne Do SerwowaniaŚwieże Tortille Mączne Do Serwowania
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone Krewetki, ObraneSmażone Krewetki, Obrane
Opakowania Od 5 Do 8,8 Uncji 90-sekundowy, Pełnoziarnisty Ryż Pełnoziarnisty Gotowy Do Kuchenki Mikrofalowej Lub 4 Szklanki Ugotowanego Brązowego RyżuOpakowania Od 5 Do 8,8 Uncji 90-sekundowy, Pełnoziarnisty Ryż Pełnoziarnisty Gotowy Do Kuchenki Mikrofalowej Lub 4 Szklanki Ugotowanego Brązowego Ryżu
5
Dodać 3/4 szklanki wody. Przykryć wok i gotować, aż galangal będzie miękka, o 35 protokół; ostudzić w wok.
Składniki, których będziesz potrzebować
GalangalGalangal
Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opakowania Od 5 Do 8,8 Uncji 90-sekundowy, Pełnoziarnisty Ryż Pełnoziarnisty Gotowy Do Kuchenki Mikrofalowej Lub 4 Szklanki Ugotowanego Brązowego RyżuOpakowania Od 5 Do 8,8 Uncji 90-sekundowy, Pełnoziarnisty Ryż Pełnoziarnisty Gotowy Do Kuchenki Mikrofalowej Lub 4 Szklanki Ugotowanego Brązowego Ryżu
6
Zeskrobać mieszaninę galangalu do procesora.
Składniki, których będziesz potrzebować
GalangalGalangal
7
Dodać odsączone czerwone chiles. Blend, dodając tyle zastrzeżone chile moczenie cieczy przez łyżki stołowe do postaci gładkiej pasty. Wymieszać w mieszance przypraw. DO AHEAD: może być wykonany 1 tydzień wcześniej.
Składniki, których będziesz potrzebować
6 Pomidorów Obranych I Posiekanych6 Pomidorów Obranych I Posiekanych
Do Podania Chleb Pita Podgrzany Zgodnie Z InstrukcjąDo Podania Chleb Pita Podgrzany Zgodnie Z Instrukcją
8
Przełożyć do miski, przykryć i schłodzić.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
1
Rozgrzej piekarnik do 177°. Char żółty chile bezpośrednio nad płomieniem gazowym lub w brojlerze, aż poczernieje ze wszystkich stron. Zamknąć w papierowej torbie 10 minut. Obrać, nasiona i pokroić chile.
Składniki, których będziesz potrzebować
6 Pomidorów Obranych I Posiekanych6 Pomidorów Obranych I Posiekanych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Wzory W Archiwum „Crafts” Na Stronie Country Woman WebWzory W Archiwum „Crafts” Na Stronie Country Woman Web
2
Podgrzać 3 łyżki oleju w dużym garnku żaroodpornym na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Bita śmietana Lub Lody Waniliowe I Dodatkowe Prażone Orzechy Pekan (opcjonalnie)Bita śmietana Lub Lody Waniliowe I Dodatkowe Prażone Orzechy Pekan (opcjonalnie)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
3
Wołowinę posypać solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Papryczki Peperoncini Do DekoracjiPapryczki Peperoncini Do Dekoracji
Papryczka Jalapeno Pokrojona W Cienkie PaskiPapryczka Jalapeno Pokrojona W Cienkie Paski
4
Dodaj do garnka; sear aż brązowy, o 2 protokół na stronę.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
5
Przełożyć wołowinę na talerz.
Składniki, których będziesz potrzebować
Papryczka Jalapeno Pokrojona W Cienkie PaskiPapryczka Jalapeno Pokrojona W Cienkie Paski
6
Dodaj mleko kokosowe, łodygi kolendry, sos rybny, cukier palmowy i trawę cytrynową do tego samego garnka. Powrót wołowiny do garnka i doprowadzić do duszenia. Przykryć i umieścić garnek w piekarniku. Dusić wołowinę do miękkości na tyle, aby oderwać się od kości, o 2 1/2 godziny.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 średnia Lub Duża Czerwona Cebula, Pokrojona W Kostkę1 średnia Lub Duża Czerwona Cebula, Pokrojona W Kostkę
Sos RybnySos Rybny
Eliksir GEliksir G
Cukier PalmowyCukier Palmowy
1 Kg Tortilli Kukurydzianych1 Kg Tortilli Kukurydzianych
Papryczka Jalapeno Pokrojona W Cienkie PaskiPapryczka Jalapeno Pokrojona W Cienkie Paski
4 Kotlety Z Polędwiczki Wieprzowej Z Kością (o Grubości 1-1/2 Cala I Wadze 8 Uncji Każdy)4 Kotlety Z Polędwiczki Wieprzowej Z Kością (o Grubości 1-1/2 Cala I Wadze 8 Uncji Każdy)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Wzory W Archiwum „Crafts” Na Stronie Country Woman WebWzory W Archiwum „Crafts” Na Stronie Country Woman Web
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
7
Wołowinę przełożyć na talerz i ostudzić. Odcedzić duszony płyn z garnka do miski. Cienko pokroić mięso.
Składniki, których będziesz potrzebować
Papryczka Jalapeno Pokrojona W Cienkie PaskiPapryczka Jalapeno Pokrojona W Cienkie Paski
2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
8
Ciepło Pozostałe 1 łyżka oleju w ciężkiej dużej patelni na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Bita śmietana Lub Lody Waniliowe I Dodatkowe Prażone Orzechy Pekan (opcjonalnie)Bita śmietana Lub Lody Waniliowe I Dodatkowe Prażone Orzechy Pekan (opcjonalnie)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone Krewetki, ObraneSmażone Krewetki, Obrane
9
Dodać pastę curry. Mieszać do ogrzania i pachnące, o 5 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pasta CurryPasta Curry
10
Dodać 1 1/2 szklanki płynu do duszenia i doprowadzić do wrzenia.
11
Dodaj Prażone chile, sok z mandarynki i pokruszone orzeszki ziemne, a następnie wołowinę. Dusić, aż sos pokryje wołowinę, o 5 protokół. Doprawić do smaku solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Papryczki Peperoncini Do DekoracjiPapryczki Peperoncini Do Dekoracji
Sok Z MandarynekSok Z Mandarynek
1 (8 Uncji) Opakowanie Herbatników (takich Jak Marie Biscuits)1 (8 Uncji) Opakowanie Herbatników (takich Jak Marie Biscuits)
6 Pomidorów Obranych I Posiekanych6 Pomidorów Obranych I Posiekanych
Podroby I Kość Szyjna Z IndykaPodroby I Kość Szyjna Z Indyka
Papryczka Jalapeno Pokrojona W Cienkie PaskiPapryczka Jalapeno Pokrojona W Cienkie Paski
12
Przełożyć wołowinę curry do płytkiej miski.
Składniki, których będziesz potrzebować
Biała Cebula, Pokrojona W KostkęBiała Cebula, Pokrojona W Kostkę
Papryczka Jalapeno Pokrojona W Cienkie PaskiPapryczka Jalapeno Pokrojona W Cienkie Paski
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
13
Dekoruj pełnymi orzeszkami ziemnymi i liśćmi kolendry.
Składniki, których będziesz potrzebować
świeża Kolendraświeża Kolendra
1 (8 Uncji) Opakowanie Herbatników (takich Jak Marie Biscuits)1 (8 Uncji) Opakowanie Herbatników (takich Jak Marie Biscuits)
14
Skropić kremem kokosowym.
Składniki, których będziesz potrzebować
Krem KokosowyKrem Kokosowy

Składniki

9071 cukinia żółta, pokrojona w kostkę o wymiarach 2,5 cm.goleń wołowy (każdy o grubości około 2 cali)goleń wołowy (każdy o grubości około 2 cali)1długi łagodny żółty chile (np. banan chile)długi łagodny żółty chile (np. banan chile)25długie świeże łodygi kolendrydługie świeże łodygi kolendry2caleStoli Vanilla (opcjonalnie, aby dać kopa)Stoli Vanilla (opcjonalnie, aby dać kopa)1Podwójnie nadziewane ciasteczka Oreofleur de Sel lub gruba sól koszernafleur de Sel lub gruba sól koszerna33 ziemniaki obrane i pokrojone w kostkę o wymiarach 1/2 calakrem kokosowykrem kokosowy2Batoniki toffi Heathnasiona kolendrynasiona kolendry1Podwójnie nadziewane ciasteczka Oreo3 rdzawe ziemniaki, pokrojone na 1-calowe kawałki3 rdzawe ziemniaki, pokrojone na 1-calowe kawałki3551 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwesos rybny (np. nam PLA lub nuoc nam)sos rybny (np. nam PLA lub nuoc nam)1771 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweświeże liście kolendryświeże liście kolendry2caleświeży galangal lub obrany świeży imbir, cienko pokrojonyświeży galangal lub obrany świeży imbir, cienko pokrojony6ząbki czosnku, obraneząbki czosnku, obrane1Batoniki toffi Heathkwiat muszkatołowykwiat muszkatołowy23 ziemniaki obrane i pokrojone w kostkę o wymiarach 1/2 calaposiekana lub Starta trawa cytrynowaposiekana lub Starta trawa cytrynowa8caledługie DNA łodyg trawy cytrynowejdługie DNA łodyg trawy cytrynowej791 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwecukier palmowycukier palmowy10smallsSuszone czerwone chiles (np. chiles de árbol), z łodygamiSuszone czerwone chiles (np. chiles de árbol), z łodygami1( bakłażany)czerwona cebula, posiekanaczerwona cebula, posiekana791 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweprażone orzeszki ziemne solone, pokruszone, plusprażone orzeszki ziemne solone, pokruszone, plus791 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwecałe solone prażone orzeszki ziemne do dekoracjicałe solone prażone orzeszki ziemne do dekoracji0Batoniki toffi Heathnasiona kardamonu (z 2 całych zielonych strąków kardamonu)nasiona kardamonu (z 2 całych zielonych strąków kardamonu)591 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweświeży sok z mandarynki lub tangeloświeży sok z mandarynki lub tangelo1Średnia żółta cebula, posiekananiesłodzone mleko kokosoweniesłodzone mleko kokosowe43 ziemniaki obrane i pokrojone w kostkę o wymiarach 1/2 calaolej roślinny podzielonyolej roślinny podzielony1771 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwekońcówki do ciast – okrągłe końcówki nr 4końcówki do ciast – okrągłe końcówki nr 41anyż Gwiaździstyanyż Gwiaździsty

Polecane wino: Gruener Veltliner, Riesling, Sparkling Rose

Gruener Veltliner, Riesling i Sparkling rosé to moje najlepsze propozycje dla Indian. Najlepsze wino do indyjskich potraw będzie w zależności od dania, oczywiście, ale te typy mogą być podawane schłodzone i mają trochę słodyczy, aby uzupełnić pikanterię i złożone smaki szerokiej gamy tradycyjnych potraw. Nikolaihof Hefeabzug Gruner Veltliner z 4.3 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 32 dolarów za butelkę.
Nikolaihof Hefeabzug Gruner Veltliner
Nikolaihof Hefeabzug Gruner Veltliner
# 65 Wine Spectator Top 100 2012Ten rocznik 2011 jest szczególnie szczegółowy i zgryźliwy i wydaje się smakować każdy kamyk i każdy lee. Lekkie, ale długie, jak woda źródlana lub wysokogórskie białe wino, o dużym potencjale starzenia.
TrudnośćEkspert
Gotowe W45 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia42
Magazyn