Przepis pikantna wołowina Curry może zaspokoić indyjskie pragnienie w mniej więcej 45 minut. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezmleczny przepis ma 742 kalorie, 27g białka, oraz 61 g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 8. Na 4,52 zł za porcję, ten przepis okładki 35% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Jeśli masz długie łodygi kolendry, krem kokosowy, grubą sól koszerną i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć grubą sól koszerną, możesz podążać za tym daniem głównym z Słony słodki Granolan i jogurt kokosowy {Sugar Rush Gift Edition # 4} jako deser. Sprawdza się jako dość drogie danie główne. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 76%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Ostre Tajskie Curry Wołowe, Ostre Tajskie Curry Wołowe, oraz Curry z wołowiną Goan z octem: wołowina Vindaloo dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
Połącz pierwsze 6 składników w średniej misce.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-o
2
Dodaj zimną wodę do przykrycia, a następnie spuść.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Pasek Skórki Z Cytryny
3
Umieść przyprawy w dużym woku lub patelni. Na sucho-piec na średnim ogniu do wyschnięcia i pachnące, stale mieszając, o 10 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Wietnamskie Chipsy Cynamonowe
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pecorino O Grubości 1/4 Cala
Opakowania Od 5 Do 8,8 Uncji 90-sekundowy, Pełnoziarnisty Ryż Pełnoziarnisty Gotowy Do Kuchenki Mikrofalowej Lub 4 Szklanki Ugotowanego Brązowego Ryżu
4
Przenieść mieszaninę do młynka do przypraw.
5
Dodać sól i maczugę; zmielić na drobny proszek. DO AHEAD: mieszanka przypraw może być wykonana 1 tydzień wcześniej. Przechowywać szczelnie w temperaturze pokojowej.
Składniki, których będziesz potrzebować
Do Podania Chleb Pita Podgrzany Zgodnie Z Instrukcją
Kwiat Muszkatołowy
5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych
1
Umieść chiles w małej misce; dodaj zimną wodę na pokrycie.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Pieczone Czerwone Papryki, Posiekane
1 Pasek Skórki Z Cytryny
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-o
2
Niech namoczyć 30 minut.
3
Odcedzić, rezerwując moczenie cieczy.
4
Połącz łodygi kolendry, cebula, czosnek, galangal i trawa cytrynowa w dużym woku lub patelni. Suszyć na średnim ogniu, aż lekko zwęglone i pachnące, często mieszając, o 10 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Eliksir G
1 Kg Tortilli Kukurydzianych
Galangal
Posiekane Krążki Papryczki Bananowej Lub Posiekane Ostre Papryczki Dowolnego Rodzaju
3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pecorino O Grubości 1/4 Cala
Opakowania Od 5 Do 8,8 Uncji 90-sekundowy, Pełnoziarnisty Ryż Pełnoziarnisty Gotowy Do Kuchenki Mikrofalowej Lub 4 Szklanki Ugotowanego Brązowego Ryżu
5
Dodać 3/4 szklanki wody. Przykryć wok i gotować, aż galangal będzie miękka, o 35 protokół; ostudzić w wok.
Składniki, których będziesz potrzebować
Galangal
1 Pasek Skórki Z Cytryny
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opakowania Od 5 Do 8,8 Uncji 90-sekundowy, Pełnoziarnisty Ryż Pełnoziarnisty Gotowy Do Kuchenki Mikrofalowej Lub 4 Szklanki Ugotowanego Brązowego Ryżu
6
Zeskrobać mieszaninę galangalu do procesora.
Składniki, których będziesz potrzebować
Galangal
7
Dodać odsączone czerwone chiles. Blend, dodając tyle zastrzeżone chile moczenie cieczy przez łyżki stołowe do postaci gładkiej pasty. Wymieszać w mieszance przypraw. DO AHEAD: może być wykonany 1 tydzień wcześniej.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Pieczone Czerwone Papryki, Posiekane
Do Podania Chleb Pita Podgrzany Zgodnie Z Instrukcją
8
Przełożyć do miski, przykryć i schłodzić.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-o
1
Rozgrzej piekarnik do 177°. Char żółty chile bezpośrednio nad płomieniem gazowym lub w brojlerze, aż poczernieje ze wszystkich stron. Zamknąć w papierowej torbie 10 minut. Obrać, nasiona i pokroić chile.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Pieczone Czerwone Papryki, Posiekane
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Posiekana Cebula (2 Cebule)
2
Podgrzać 3 łyżki oleju w dużym garnku żaroodpornym na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
żółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Świeże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do Dekoracji
3
Wołowinę posypać solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część
Papryczka Jalapeno Pokrojona W Cienkie Paski
4
Dodaj do garnka; sear aż brązowy, o 2 protokół na stronę.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Świeże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do Dekoracji
5
Przełożyć wołowinę na talerz.
Składniki, których będziesz potrzebować
Papryczka Jalapeno Pokrojona W Cienkie Paski
6
Dodaj mleko kokosowe, łodygi kolendry, sos rybny, cukier palmowy i trawę cytrynową do tego samego garnka. Powrót wołowiny do garnka i doprowadzić do duszenia. Przykryć i umieścić garnek w piekarniku. Dusić wołowinę do miękkości na tyle, aby oderwać się od kości, o 2 1/2 godziny.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 średnia Lub Duża Czerwona Cebula, Pokrojona W Kostkę
Sos Rybny
Eliksir G
Cukier Palmowy
1 Kg Tortilli Kukurydzianych
Papryczka Jalapeno Pokrojona W Cienkie Paski
4 Kotlety Z Polędwiczki Wieprzowej Z Kością (o Grubości 1-1/2 Cala I Wadze 8 Uncji Każdy)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Posiekana Cebula (2 Cebule)
Świeże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do Dekoracji
7
Wołowinę przełożyć na talerz i ostudzić. Odcedzić duszony płyn z garnka do miski. Cienko pokroić mięso.
Składniki, których będziesz potrzebować
Papryczka Jalapeno Pokrojona W Cienkie Paski
2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-o
Świeże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do Dekoracji
8
Ciepło Pozostałe 1 łyżka oleju w ciężkiej dużej patelni na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
żółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pecorino O Grubości 1/4 Cala
9
Dodać pastę curry. Mieszać do ogrzania i pachnące, o 5 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pasta Curry
10
Dodać 1 1/2 szklanki płynu do duszenia i doprowadzić do wrzenia.
11
Dodaj Prażone chile, sok z mandarynki i pokruszone orzeszki ziemne, a następnie wołowinę. Dusić, aż sos pokryje wołowinę, o 5 protokół. Doprawić do smaku solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część
Sok Z Mandarynek
1 (8 Uncji) Opakowanie Herbatników (takich Jak Marie Biscuits)
2 Pieczone Czerwone Papryki, Posiekane
Propozycja Podania: Podawać Z Makaronem
Papryczka Jalapeno Pokrojona W Cienkie Paski
12
Przełożyć wołowinę curry do płytkiej miski.
Składniki, których będziesz potrzebować
Biała Cebula, Pokrojona W Kostkę
Papryczka Jalapeno Pokrojona W Cienkie Paski
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-o
13
Dekoruj pełnymi orzeszkami ziemnymi i liśćmi kolendry.
Składniki, których będziesz potrzebować
świeża Kolendra
1 (8 Uncji) Opakowanie Herbatników (takich Jak Marie Biscuits)
Polecane wino: Gruener Veltliner, Riesling, Sparkling Rose
Gruener Veltliner, Riesling i Sparkling rosé to moje najlepsze propozycje dla Indian. Najlepsze wino do indyjskich potraw będzie w zależności od dania, oczywiście, ale te typy mogą być podawane schłodzone i mają trochę słodyczy, aby uzupełnić pikanterię i złożone smaki szerokiej gamy tradycyjnych potraw. Nikolaihof Hefeabzug Gruner Veltliner z 4.3 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 32 dolarów za butelkę.