Ostre Curry Wołowe

Ostre Curry Wołowe
Przepis pikantna wołowina Curry może zaspokoić indyjskie pragnienie w mniej więcej 45 minut. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezmleczny przepis ma 742 kalorie, 27g białka, oraz 61 g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 8. Na 4,52 zł za porcję, ten przepis okładki 35% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Jeśli masz długie łodygi kolendry, krem kokosowy, grubą sól koszerną i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć grubą sól koszerną, możesz podążać za tym daniem głównym z Słony słodki Granolan i jogurt kokosowy {Sugar Rush Gift Edition # 4} jako deser. Sprawdza się jako dość drogie danie główne. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 76%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Ostre Tajskie Curry Wołowe, Ostre Tajskie Curry Wołowe, oraz Curry z wołowiną Goan z octem: wołowina Vindaloo dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Połącz pierwsze 6 składników w średniej misce.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
2
Dodaj zimną wodę do przykrycia, a następnie spuść.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Pasek Skórki Z Cytryny1 Pasek Skórki Z Cytryny
3
Umieść przyprawy w dużym woku lub patelni. Na sucho-piec na średnim ogniu do wyschnięcia i pachnące, stale mieszając, o 10 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Wietnamskie Chipsy CynamonoweWietnamskie Chipsy Cynamonowe
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pecorino O Grubości 1/4 CalaPecorino O Grubości 1/4 Cala
Opakowania Od 5 Do 8,8 Uncji 90-sekundowy, Pełnoziarnisty Ryż Pełnoziarnisty Gotowy Do Kuchenki Mikrofalowej Lub 4 Szklanki Ugotowanego Brązowego RyżuOpakowania Od 5 Do 8,8 Uncji 90-sekundowy, Pełnoziarnisty Ryż Pełnoziarnisty Gotowy Do Kuchenki Mikrofalowej Lub 4 Szklanki Ugotowanego Brązowego Ryżu
4
Przenieść mieszaninę do młynka do przypraw.
5
Dodać sól i maczugę; zmielić na drobny proszek. DO AHEAD: mieszanka przypraw może być wykonana 1 tydzień wcześniej. Przechowywać szczelnie w temperaturze pokojowej.
Składniki, których będziesz potrzebować
Do Podania Chleb Pita Podgrzany Zgodnie Z InstrukcjąDo Podania Chleb Pita Podgrzany Zgodnie Z Instrukcją
Kwiat MuszkatołowyKwiat Muszkatołowy
5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych
1
Umieść chiles w małej misce; dodaj zimną wodę na pokrycie.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Pieczone Czerwone Papryki, Posiekane2 Pieczone Czerwone Papryki, Posiekane
1 Pasek Skórki Z Cytryny1 Pasek Skórki Z Cytryny
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
2
Niech namoczyć 30 minut.
3
Odcedzić, rezerwując moczenie cieczy.
4
Połącz łodygi kolendry, cebula, czosnek, galangal i trawa cytrynowa w dużym woku lub patelni. Suszyć na średnim ogniu, aż lekko zwęglone i pachnące, często mieszając, o 10 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Eliksir GEliksir G
1 Kg Tortilli Kukurydzianych1 Kg Tortilli Kukurydzianych
GalangalGalangal
Posiekane Krążki Papryczki Bananowej Lub Posiekane Ostre Papryczki Dowolnego RodzajuPosiekane Krążki Papryczki Bananowej Lub Posiekane Ostre Papryczki Dowolnego Rodzaju
3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pecorino O Grubości 1/4 CalaPecorino O Grubości 1/4 Cala
Opakowania Od 5 Do 8,8 Uncji 90-sekundowy, Pełnoziarnisty Ryż Pełnoziarnisty Gotowy Do Kuchenki Mikrofalowej Lub 4 Szklanki Ugotowanego Brązowego RyżuOpakowania Od 5 Do 8,8 Uncji 90-sekundowy, Pełnoziarnisty Ryż Pełnoziarnisty Gotowy Do Kuchenki Mikrofalowej Lub 4 Szklanki Ugotowanego Brązowego Ryżu
5
Dodać 3/4 szklanki wody. Przykryć wok i gotować, aż galangal będzie miękka, o 35 protokół; ostudzić w wok.
Składniki, których będziesz potrzebować
GalangalGalangal
1 Pasek Skórki Z Cytryny1 Pasek Skórki Z Cytryny
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opakowania Od 5 Do 8,8 Uncji 90-sekundowy, Pełnoziarnisty Ryż Pełnoziarnisty Gotowy Do Kuchenki Mikrofalowej Lub 4 Szklanki Ugotowanego Brązowego RyżuOpakowania Od 5 Do 8,8 Uncji 90-sekundowy, Pełnoziarnisty Ryż Pełnoziarnisty Gotowy Do Kuchenki Mikrofalowej Lub 4 Szklanki Ugotowanego Brązowego Ryżu
6
Zeskrobać mieszaninę galangalu do procesora.
Składniki, których będziesz potrzebować
GalangalGalangal
7
Dodać odsączone czerwone chiles. Blend, dodając tyle zastrzeżone chile moczenie cieczy przez łyżki stołowe do postaci gładkiej pasty. Wymieszać w mieszance przypraw. DO AHEAD: może być wykonany 1 tydzień wcześniej.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Pieczone Czerwone Papryki, Posiekane2 Pieczone Czerwone Papryki, Posiekane
Do Podania Chleb Pita Podgrzany Zgodnie Z InstrukcjąDo Podania Chleb Pita Podgrzany Zgodnie Z Instrukcją
8
Przełożyć do miski, przykryć i schłodzić.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
1
Rozgrzej piekarnik do 177°. Char żółty chile bezpośrednio nad płomieniem gazowym lub w brojlerze, aż poczernieje ze wszystkich stron. Zamknąć w papierowej torbie 10 minut. Obrać, nasiona i pokroić chile.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Pieczone Czerwone Papryki, Posiekane2 Pieczone Czerwone Papryki, Posiekane
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Posiekana Cebula (2 Cebule)Posiekana Cebula (2 Cebule)
2
Podgrzać 3 łyżki oleju w dużym garnku żaroodpornym na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
żółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Calażółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Świeże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do DekoracjiŚwieże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do Dekoracji
3
Wołowinę posypać solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część1 Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część
Papryczka Jalapeno Pokrojona W Cienkie PaskiPapryczka Jalapeno Pokrojona W Cienkie Paski
4
Dodaj do garnka; sear aż brązowy, o 2 protokół na stronę.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Świeże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do DekoracjiŚwieże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do Dekoracji
5
Przełożyć wołowinę na talerz.
Składniki, których będziesz potrzebować
Papryczka Jalapeno Pokrojona W Cienkie PaskiPapryczka Jalapeno Pokrojona W Cienkie Paski
6
Dodaj mleko kokosowe, łodygi kolendry, sos rybny, cukier palmowy i trawę cytrynową do tego samego garnka. Powrót wołowiny do garnka i doprowadzić do duszenia. Przykryć i umieścić garnek w piekarniku. Dusić wołowinę do miękkości na tyle, aby oderwać się od kości, o 2 1/2 godziny.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 średnia Lub Duża Czerwona Cebula, Pokrojona W Kostkę1 średnia Lub Duża Czerwona Cebula, Pokrojona W Kostkę
Sos RybnySos Rybny
Eliksir GEliksir G
Cukier PalmowyCukier Palmowy
1 Kg Tortilli Kukurydzianych1 Kg Tortilli Kukurydzianych
Papryczka Jalapeno Pokrojona W Cienkie PaskiPapryczka Jalapeno Pokrojona W Cienkie Paski
4 Kotlety Z Polędwiczki Wieprzowej Z Kością (o Grubości 1-1/2 Cala I Wadze 8 Uncji Każdy)4 Kotlety Z Polędwiczki Wieprzowej Z Kością (o Grubości 1-1/2 Cala I Wadze 8 Uncji Każdy)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Posiekana Cebula (2 Cebule)Posiekana Cebula (2 Cebule)
Świeże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do DekoracjiŚwieże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do Dekoracji
7
Wołowinę przełożyć na talerz i ostudzić. Odcedzić duszony płyn z garnka do miski. Cienko pokroić mięso.
Składniki, których będziesz potrzebować
Papryczka Jalapeno Pokrojona W Cienkie PaskiPapryczka Jalapeno Pokrojona W Cienkie Paski
2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
Świeże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do DekoracjiŚwieże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do Dekoracji
8
Ciepło Pozostałe 1 łyżka oleju w ciężkiej dużej patelni na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
żółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Calażółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pecorino O Grubości 1/4 CalaPecorino O Grubości 1/4 Cala
9
Dodać pastę curry. Mieszać do ogrzania i pachnące, o 5 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pasta CurryPasta Curry
10
Dodać 1 1/2 szklanki płynu do duszenia i doprowadzić do wrzenia.
11
Dodaj Prażone chile, sok z mandarynki i pokruszone orzeszki ziemne, a następnie wołowinę. Dusić, aż sos pokryje wołowinę, o 5 protokół. Doprawić do smaku solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część1 Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część
Sok Z MandarynekSok Z Mandarynek
1 (8 Uncji) Opakowanie Herbatników (takich Jak Marie Biscuits)1 (8 Uncji) Opakowanie Herbatników (takich Jak Marie Biscuits)
2 Pieczone Czerwone Papryki, Posiekane2 Pieczone Czerwone Papryki, Posiekane
Propozycja Podania: Podawać Z MakaronemPropozycja Podania: Podawać Z Makaronem
Papryczka Jalapeno Pokrojona W Cienkie PaskiPapryczka Jalapeno Pokrojona W Cienkie Paski
12
Przełożyć wołowinę curry do płytkiej miski.
Składniki, których będziesz potrzebować
Biała Cebula, Pokrojona W KostkęBiała Cebula, Pokrojona W Kostkę
Papryczka Jalapeno Pokrojona W Cienkie PaskiPapryczka Jalapeno Pokrojona W Cienkie Paski
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
13
Dekoruj pełnymi orzeszkami ziemnymi i liśćmi kolendry.
Składniki, których będziesz potrzebować
świeża Kolendraświeża Kolendra
1 (8 Uncji) Opakowanie Herbatników (takich Jak Marie Biscuits)1 (8 Uncji) Opakowanie Herbatników (takich Jak Marie Biscuits)
14
Skropić kremem kokosowym.
Składniki, których będziesz potrzebować
Krem KokosowyKrem Kokosowy

Składniki

907opakowania JELLO instant czekoladowy pudding fudgegoleń wołowy (każdy o grubości około 2 cali)goleń wołowy (każdy o grubości około 2 cali)1długi łagodny żółty chile (np. banan chile)długi łagodny żółty chile (np. banan chile)25długie świeże łodygi kolendrydługie świeże łodygi kolendry2caleStoli Vanilla (opcjonalnie, aby dać kopa)Stoli Vanilla (opcjonalnie, aby dać kopa)1Podwójnie nadziewane ciasteczka Oreofleur de Sel lub gruba sól koszernafleur de Sel lub gruba sól koszerna32 łyżeczki grubo mielonych ziaren pieprzukrem kokosowykrem kokosowy2Batoniki toffi Heathnasiona kolendrynasiona kolendry1Podwójnie nadziewane ciasteczka Oreo3 rdzawe ziemniaki, pokrojone na 1-calowe kawałki3 rdzawe ziemniaki, pokrojone na 1-calowe kawałki3551 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwesos rybny (np. nam PLA lub nuoc nam)sos rybny (np. nam PLA lub nuoc nam)1771 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweświeże liście kolendryświeże liście kolendry2caleświeży galangal lub obrany świeży imbir, cienko pokrojonyświeży galangal lub obrany świeży imbir, cienko pokrojony6ząbki czosnku, obraneząbki czosnku, obrane1Batoniki toffi Heathkwiat muszkatołowykwiat muszkatołowy22 łyżeczki grubo mielonych ziaren pieprzuposiekana lub Starta trawa cytrynowaposiekana lub Starta trawa cytrynowa8caledługie DNA łodyg trawy cytrynowejdługie DNA łodyg trawy cytrynowej791 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwecukier palmowycukier palmowy10smallsSuszone czerwone chiles (np. chiles de árbol), z łodygamiSuszone czerwone chiles (np. chiles de árbol), z łodygami1( bakłażany)czerwona cebula, posiekanaczerwona cebula, posiekana791 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweprażone orzeszki ziemne solone, pokruszone, plusprażone orzeszki ziemne solone, pokruszone, plus791 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwecałe solone prażone orzeszki ziemne do dekoracjicałe solone prażone orzeszki ziemne do dekoracji0Batoniki toffi Heathnasiona kardamonu (z 2 całych zielonych strąków kardamonu)nasiona kardamonu (z 2 całych zielonych strąków kardamonu)591 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweświeży sok z mandarynki lub tangeloświeży sok z mandarynki lub tangelo1Średnia żółta cebula, posiekananiesłodzone mleko kokosoweniesłodzone mleko kokosowe42 łyżeczki grubo mielonych ziaren pieprzuolej roślinny podzielonyolej roślinny podzielony1771 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwe1 pasek skórki z cytryny1 pasek skórki z cytryny1anyż Gwiaździstyanyż Gwiaździsty

Polecane wino: Gruener Veltliner, Riesling, Sparkling Rose

Gruener Veltliner, Riesling i Sparkling rosé to moje najlepsze propozycje dla Indian. Najlepsze wino do indyjskich potraw będzie w zależności od dania, oczywiście, ale te typy mogą być podawane schłodzone i mają trochę słodyczy, aby uzupełnić pikanterię i złożone smaki szerokiej gamy tradycyjnych potraw. Nikolaihof Hefeabzug Gruner Veltliner z 4.3 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 32 dolarów za butelkę.
Nikolaihof Hefeabzug Gruner Veltliner
Nikolaihof Hefeabzug Gruner Veltliner
# 65 Wine Spectator Top 100 2012Ten rocznik 2011 jest szczególnie szczegółowy i zgryźliwy i wydaje się smakować każdy kamyk i każdy lee. Lekkie, ale długie, jak woda źródlana lub wysokogórskie białe wino, o dużym potencjale starzenia.
TrudnośćEkspert
Gotowe W45 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia42
Magazyn