Ostra i Kwaśna Zupa Z Kiełkami Fasoli to azjatycki przepis na 4 osoby. To danie główne zawiera 375 kalorii, 18 g białka i 27 g tłuszczu na porcję. Za 3,29 USD za porcję ten przepis pokrywa 12% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 4 osoby przygotowały ten przepis i zrobią go jeszcze raz. Jest to dobra opcja, jeśli stosujesz dietę bezglutenową i bezmleczną. Jest dostarczany przez Allrecipes. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 40 minut. Mieszanka jajek, grzybów shiitake, pieprzu i kilku innych składników wystarczy, aby ten przepis był tak przepyszny. Jest idealna na jesień. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis uzyskuje 40% wyniku, co nie jest aż tak imponujące. Jeśli podoba Ci się ten przepis, przejrzyj podobne przepisy: Zupa jarzynowa gorąca i kwaśna, Jak zrobić warzywną zupę ostro-kwaśną, Słodko-kwaśne tofu z kiełkami fasoli i świeżymi ziołami oraz Ostra i kwaśna zupa.
Instrukcje
1
Do dużego rondla włóż posiekane serrano i bulion z kurczaka. Doprowadzić do wrzenia na dużym ogniu, następnie zmniejszyć ogień do średniego. Dodać czosnek i imbir, dusić przez 1 minutę. Dodaj grzyby shiitake, tofu i paski bambusa, gotuj na wolnym ogniu przez 2 minuty, aby grzyby zmiękły.
Składniki, których będziesz potrzebować
Grzyby Shiitake
Do Podania Smażone Ostrygi Lub Pokrojony W Kostkę Gotowany Kurczak
8 Plastrów Salami Genueńskiej, Posiekanych
Posiekane Krążki Papryczki Bananowej Lub Posiekane Ostre Papryczki Dowolnego Rodzaju
Laska Wanilii, Przecięta Wzdłuż Na Pół I Wydrążona, Aby Zebrać Nasiona Wanilii
Sos Sojowy 1 łyżka Nasion Sezamu
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opcjonalnie Posiekane, Glazurowane Orzechy Pekan
2
Wymieszaj kiełki fasoli, tamari, ocet ryżowy, sos sojowy i czarny pieprz; gotować na wolnym ogniu przez 1 minutę, aby kiełki fasoli zmiękły.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 Krople Sosu Sojowego
Z Zawartością Tłuszczu 4 G Lub Mniejszą Na Porcję (zalecane: Krem Pomidorowy Amy's Chunky Tomato Bisque)
1 1/2 Szklanki Sosu śliwkowego
Tamari
3
Rozpuść skrobię kukurydzianą w mirinie i dodaj do gotującej się zupy; gotować 30 sekund aż zgęstnieje.
Składniki, których będziesz potrzebować
6 łyżek Zimnego, Niesolonego Masła, Pokrojonego Na Małe Kawałki Lub Startego
6 Bułek Z Nasionami Sezamu, Podzielonych
5 Szklanek Posiekanych Resztek Gotowanych Warzyw (np. Brokułów, Marchewek I Kalafiora)
4
Zdjąć z ognia i powoli mieszając wlać ubite jajko. Wlać zupę do misek; udekorować zieloną cebulą i listkami kolendry.
Składniki, których będziesz potrzebować
świeża Kolendra
Filiżanka Pokrojonej W Paski Gotowanej Piersi Z Indyka
5 Szklanek Posiekanych Resztek Gotowanych Warzyw (np. Brokułów, Marchewek I Kalafiora)
Zupa Gorąca i Żurek w menu? Spróbuj połączyć z Rieslingiem, Gewurztraminerem i Chenin Blanc. Najlepsze wino do dań azjatyckich zależy oczywiście od kuchni i potrawy, ale te kwaśne białe wina można łączyć z wieloma tradycyjnymi potrawami, pikantnymi lub nie. Możesz spróbować wina Riesling Barefoot Cellars. Recenzentom podoba się to z oceną 5 na 5 gwiazdek i ceną około 13 dolarów za butelkę.
Wino Riesling z piwnic Barefoot
Soczyste aromaty nektarynki i gruszki uzupełniają utrzymujący się słodki cytrusowo-miodowy finisz