Ostra fasolka szparagowa z boczkiem i pomidorami
Pikantna fasolka szparagowa z boczkiem i pomidorami może być tylko przystawką, której szukasz. Ten jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny przepis służy 12 i kosztuje 98 centów za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 7G białka, 13g tłuszczu, oraz w sumie 200 kalorii. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Jeśli masz liście laurowe, oliwę z oliwek, sól i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 30 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 42%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Fasolka szparagowa z boczkiem i pomidorami, Fasolka szparagowa z pomidorami i boczkiem, oraz Patelnia Zielona Fasola, Pomidory & Boczek.
Instrukcje
W dużej emaliowanej żeliwnej zapiekance rozgrzać oliwę do połysku.
Dodać boczek i gotować na umiarkowanym ogniu, mieszając, aż ostry, o 8 protokół. Za pomocą łyżki szczelinowej przełożyć boczek na talerz.
Dodać cebulę i czosnek do zapiekanki i gotować, mieszając, aż zmiękną, o 8 protokół.
Dodać fasolkę szparagową i pokruszony czerwony pieprz i gotować, podrzucając, aż fasola są pokryte tłuszczem i po prostu zaczyna mięknąć, o 3 protokół.
Dodać pomidory, bulion z kurczaka, liście laurowe i chrupiący boczek, doprawić solą i doprowadzić do wrzenia. Zmniejszyć ogień do umiarkowanie niskiego, przykryć częściowo i gotować, mieszając od czasu do czasu, aż fasola będzie miękka, o 20 protokół.
Za pomocą łyżki szczelinowej przenieść fasolę do dużej miski. Gotować płyn do gotowania na dużym ogniu, aż zmniejszy się o połowę, 15 protokół. Fasolę wrzucić do zapiekanki i podgrzać.
Przenieść do miski; wyrzucić liście laurowe.
Podawać na ciepło lub w temperaturze pokojowej.