Ostra czarna fasola z Chorizo i kremem Chipotle
Pikantna czarna fasola z Chorizo i Chipotle krem może być tylko przystawka szukasz. Ten przepis sprawia, że 6 porcji z 168 kalorii, 5G białka, oraz 9g tłuszczu każdy. Na 46 centów za porcję, ten przepis okładki 7% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Jeśli masz cebulę; 1, mielony kminek, oregano i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 53%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Pikantna czarna fasola z krewetkami i Chorizo w "Boo Bowls", Pikantne piwo Queso z Chorizo i czarną fasolą, oraz Pojedyncze Huevos Rancheros Z Chipotle Czarnej Fasoli I Śmietany dla podobnych receptur.
Instrukcje
Fasolę umieścić w dużym rondlu.
Addenough wody na pokrycie przez 2 cale.
Odsączyć fasolę. Wróć do rondla.
Połówki dodatku, liść laurowy i oregano.
Addenough zimnej wody na pokrycie przez 2 cale.Zagotować, zmniejszyć ogień do minimum i gotować na wolnym ogniu, aż fasola będzie bardzo miękka, mieszając, 1 1/2 do 2 godzin (w zależności od ilości fasoli).
Fasola odsączyć, rezerwując gotowanie. Odrzuć połówki cebuli i liść laurowy.
Rozgrzać olej w ciężkich dużych głębokich nonstickskillet na średnim ogniu.
Dodaj chorizo iCook do brązowego, zrywając z tyłu łyżki, 4 do 5 minut. Używając łyżki szczelinowej, przenieś chorizo do małej miski.
Dodaj choppedonion do kapieli na patelni. Gotować do miękkai złoty kolor, często mieszając, o 10 minut.
Dodać 2 łyżki kolendry, czosnek, jalapeño, i kminek; wymieszać 1 minutę.
Addbeans, 3/4 Puchar zarezerwowane gotowania cieczy, andchorizo do mieszanki cebuli. Wymieszać, aby równomiernie się rozprowadzać. Dusić na średnim ogniu do ogrzania i smaki są mieszane, 3 do 4 protokół. Doprawić do smaku solą andpepper.DO naprzód: można dokonać 1 dzień naprzód.Schłodzić odkryte do ostygnięcia, następnie przykryć i schłodzić. Przewijanie na średnim ogniu przed podaniem.
Wszystkie składniki ubić w małej miseczce do wymieszania. Doprawić do smaku sosem. DO AHEAD: może być wykonany 1 dzień wcześniej.Kryj się i wyluzuj. Rewhisk przed podaniem.
Przenieść fasolę do dużej miski.
Udekoruj śmietaną chipotle i posiekaną kolendrą.