Ostra Ciecierzyca
Ostra ciecierzyca jest bezglutenowe i wegańskie przystawka. Ten przepis służy 4. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 6G białka, 9g tłuszczu, oraz w sumie 170 kalorii. Na 36 centów za porcję, ten przepis okładki 8% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Mieszanka soku z cytryny, grubo zmielone ziarna pieprzu, kolendra i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Z łyżeczką wynik 41%, to danie jest całkiem dobre. Podobne przepisy to Ostra Ciecierzyca, Pikantna jagnięcina z ciecierzycą, oraz Pikantna Pieczona Ciecierzyca.
Instrukcje
Na dużej patelni, rozgrzać olej.
Dodać cebulę i gotować na umiarkowanie dużym ogniu, mieszając, aż lekko rumiane, o 5 protokół.
Dodać kolendrę, kminek, cayenne i kurkuma i gotować, mieszając, o 1 minutę.
Dodać ciecierzycę, pieprz i sól i gotować na umiarkowanym ogniu, aż do ogrzania.
Zdjąć z ognia i wymieszać sok z cytryny i kolendry.
Przełożyć do miski i podawać na ciepło lub w temperaturze pokojowej.