Ostateczny makijaż: Tiramisu

Ostateczny makijaż: Tiramisu
Ostateczny makijaż: Tiramisu wymaga ok. 45 minut od początku do końca. Ten przepis służy 8. Na 1,15 zł za porcję, ten przepis okładki 6% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 290 kalorii, 9g białka, oraz 17g tłuszczu. 39 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Ten przepis jest typowy dla kuchni śródziemnomorskiej. Udaj się do sklepu i odebrać pół-odtłuszczone mleko, kakao w proszku, i kilka innych rzeczy , aby go dzisiaj. Jest dostarczany przez BBC Good Food. Z łyżeczką wynik 19%, to danie jest raczej złe. Spróbuj The ultimate makeover: Moussaka, Ostateczny makijaż: Lasagne, oraz The ultimate makeover: hamburgery dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Najpierw przygotuj płyn do namaczania Kawy na gąbczaste palce. Wymieszaj kawę z cukrem, a następnie przelej do płytkiego żaroodpornego naczynia. Mieszać w Marsala i pozostawić do ostygnięcia.
Składniki, których będziesz potrzebować
8 łyżeczek Likieru RumChata8 łyżeczek Likieru RumChata
Ciężka śmietana Plus 1/3 Szklanki Ciężkiej śmietany, SchłodzonejCiężka śmietana Plus 1/3 Szklanki Ciężkiej śmietany, Schłodzonej
Dodatkowa Bita śmietana I Czekoladowe Wiórki, OpcjonalnieDodatkowa Bita śmietana I Czekoladowe Wiórki, Opcjonalnie
Pasek Skórki CytrynowejPasek Skórki Cytrynowej
2
W międzyczasie przygotuj nadzienie.
3
Do średniego rondla włożyć cukier i mąkę kukurydzianą, najlepiej nieprzywierającą. Wymieszaj 1 łyżkę odmierzonego mleka, aby uzyskać cienką, gładką pastę. Oddzielić jajko, włożyć białko do średniej miski i odstawić na bok, a żółtko wrzucić do rondla. Żółtko ubić w pastę kukurydzianą, a następnie wymieszać z resztą mleka. Zeskrobać nasiona z wanilii na patelnię, a następnie wrzucić do kapsuły. Gotować na średnim ogniu przez około 8-10 minut, nie pozwalając na gotowanie mieszanki, cały czas mieszając, aż mieszanina grubo pokryje tył drewnianej łyżki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pasteryzowane Białka Jaj (z Kartonu), W Temperaturze PokojowejPasteryzowane Białka Jaj (z Kartonu), W Temperaturze Pokojowej
6 łyżek Zimnego, Niesolonego Masła, Pokrojonego Na Małe Kawałki Lub Startego6 łyżek Zimnego, Niesolonego Masła, Pokrojonego Na Małe Kawałki Lub Startego
1 łyżeczka żelatyny W Proszku Bez Dodatków Smakowych1 łyżeczka żelatyny W Proszku Bez Dodatków Smakowych
Pasek Skórki CytrynowejPasek Skórki Cytrynowej
Ciasteczka Owsiane Z Daktylami, Grubo PokruszoneCiasteczka Owsiane Z Daktylami, Grubo Pokruszone
Ciasteczka Imbirowe, PodzieloneCiasteczka Imbirowe, Podzielone
Olej Do Smażenia, Najlepiej RzepakowyOlej Do Smażenia, Najlepiej Rzepakowy
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Uncje Serka śmietankowego, Temperatura Pokojowa (okUncje Serka śmietankowego, Temperatura Pokojowa (ok
Opcjonalnie Posiekane, Glazurowane Orzechy PekanOpcjonalnie Posiekane, Glazurowane Orzechy Pekan
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
1 1/2 Szklanki Posiekanej Cebuli (2 Cebule)1 1/2 Szklanki Posiekanej Cebuli (2 Cebule)
4
Zdjąć z ognia, a następnie wymieszać z crme frache i 1 łyżka Marsali.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ciężka śmietana Plus 1/3 Szklanki Ciężkiej śmietany, SchłodzonejCiężka śmietana Plus 1/3 Szklanki Ciężkiej śmietany, Schłodzonej
5
Przenieść mieszaninę do miski, przykryć powierzchnię folią spożywczą i pozostawić do wystygnięcia.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
6
Aby złożyć, wyłożyć bochenek o wymiarach 23 x 13 x 6 cm z folią spożywczą (patrz krok 1), pozostawiając na górze zakładkę. Ubić mascarpone i miękki ser, następnie wymieszać z resztą zimnego nadzienia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ser MiękkiSer Miękki
MascarponeMascarpone
7
Ubij białko do sztywnych szczytów i delikatnie złóż do nadzienia za pomocą dużej metalowej łyżki.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/4 Szklanki Plus 1 łyżka Zimnej Wody, Podzielone1/4 Szklanki Plus 1 łyżka Zimnej Wody, Podzielone
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Opakowanie (3,3 Uncji) Błyskawicznej Mieszanki Do Przygotowania Białego Budyniu Czekoladowego1 Opakowanie (3,3 Uncji) Błyskawicznej Mieszanki Do Przygotowania Białego Budyniu Czekoladowego
8
Zanurz jeden z palców gąbki w mieszance kawy, zwijając ją krótko, tylko przez kilka sekund, aby pokryć i zanurzyć, a następnie podnieś, zanim będzie miała szansę zbyt rozmoknąć(patrz krok 2). Jeśli pozostanie w kawie, rozpadnie się.
Składniki, których będziesz potrzebować
8 łyżeczek Likieru RumChata8 łyżeczek Likieru RumChata
Dodatkowa Bita śmietana I Czekoladowe Wiórki, OpcjonalnieDodatkowa Bita śmietana I Czekoladowe Wiórki, Opcjonalnie
Pasek Skórki CytrynowejPasek Skórki Cytrynowej
9
Połóż go wzdłuż na dnie puszki. Zrób to samo z 5 innymi palcami gąbki, przycinając, aby pasowały w razie potrzeby, tak aby zakryły dno puszki. Łyżka ponad połowę nadzienia, rozłożenie na pokrycie ciastka (patrz krok 3), a następnie powtórzyć zanurzenie ciastka z 6 Więcej z nich. Łyżką i rozprowadzić na pozostałej części nadzienia, następnie zanurzyć i położyć resztę palców gąbki na górze (patrz krok 4). Przynieś zwis folii spożywczej na pokrycie. Wyluzuj przez noc.
Składniki, których będziesz potrzebować
8 łyżeczek Likieru RumChata8 łyżeczek Likieru RumChata
4-1/2 łyżeczki Startego Parmezanu4-1/2 łyżeczki Startego Parmezanu
Pasek Skórki CytrynowejPasek Skórki Cytrynowej
10
Aby służyć, obrócić na talerz do serwowania i ostrożnie odkleić folię spożywczą. Wierzch polać kakao i rozsypać malinami, jeśli używasz. Pokrój i podawaj tego samego dnia.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Opakowanie (19,6 Uncji) Mrożonego Ciasta Waniliowego1 Opakowanie (19,6 Uncji) Mrożonego Ciasta Waniliowego
Likier OrzechowyLikier Orzechowy

Polecane wino: Cream Sherry, Chianti, Moscato Dasti, Port, Trebbiano, Verdicchio

Tiramisu w menu? Spróbuj sparować z Cream Sherry, Chianti i Moscato d ' Asti. Częstą zasadą parowania wina jest upewnienie się, że wino jest słodsze niż jedzenie. Delikatne desery dobrze komponują się z Moscato d ' Asti, orzechowe desery z kremowym sherry, a karmelowe lub czekoladowe desery dobrze komponują się z Porto. Możesz spróbować NV Johnson Estate Cream Sherry. Recenzenci bardzo to lubią z oceną 5 z 5 gwiazdek i ceną około 19 dolarów za butelkę.
NV Johnson Estate Cream Sherry
NV Johnson Estate Cream Sherry
Bardzo aromatyczny z nutami orzecha laskowego, wanilii i odrobiną dębu, a następnie słodkimi rodzynkami i odrobiną drożdży. Czyste trwałe wykończenie. Teraz dobrze, ale nagrodzi tych, którzy pozwolą mu się starzeć"". Ulubiony napój przed posiłkiem. Rozważ to z orzechami przed obiadem jako aperitif lub po kolacji z deserem, zwłaszcza czekoladkami i deserami na bazie owoców. Również wspaniałe w chłodne popołudnia, podawane z biszkoptami do kąpieli w ""włoskim stylu"". "
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia1
Magazyn