Ostateczny makijaż: mus czekoladowy
Need a deser bezglutenowy? Ostateczny makijaż: mus czekoladowy może być spektakularny przepis, aby spróbować. Na 60 centów za porcję, ten przepis okładki 3% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 4G białka, 8G tłuszczu, oraz w sumie 139 kalorii. 446 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Jest idealny do valentin day. Mieszanka ekstraktu z wanilii, złoty cukier, maliny i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Jest dostarczany przez BBC Good Food. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 20 minut. Z łyżeczką wynik 26%, to danie nie jest tak doskonałe. Jeśli podoba Ci się ten przepis, spójrz na te podobne przepisy: The ultimate makeover: Chocolate log, The ultimate makeover: czekoladowe ciasteczka, oraz The ultimate makeover: Chocolate chip cookies.
Instrukcje
Czekoladę bardzo drobno posiekać i włożyć do dużej miski, która zmieści się na patelni gotującej się wody.
Kakao, kawę i wanilię wymieszać z 2 łyżkami zimnej wody i polać czekoladą.
Umieść miskę na delikatnie gotującej się wodzie, zamieszaj, a następnie zdejmij z ognia. Pozostaw z miską czekolady jeszcze nad wodą, mieszając od czasu do czasu, aby sprawdzić, kiedy się stopi.
Wymieszać roztopioną czekoladę, będzie dość gęsta. Wymieszaj 2 łyżki wrzącej wody, a czekolada natychmiast się rozrzedzi i stanie się jedwabiście gładka. Pozostawić do ostygnięcia.
Białka ubić na dość miękkie szczyty, następnie ubić cukier, aż będą gęste i błyszczące. Jogurt ubić do schłodzonej czekolady. Złóż około jednej trzeciej białek do mieszanki czekolady za pomocą dużej metalowej łyżki, a następnie bardzo delikatnie złóż resztę białek, aż zostaną równomiernie wymieszane, uważając, aby nie przesadzić, bo stracisz objętość musu. Łyżka do 4 małych filiżanek lub (125-150 ml) ramekinów i schłodzić przez kilka godzin lub przez noc.
Umieść każdy mus na spodku lub małym talerzu. Wymieszać z kilkoma malinami, a następnie posypać odrobiną kakao w proszku. Będzie przechowywać do 2 dni w lodówce.
Polecane wino: Cream Sherry, Moscato Dasti, Port
Mus czekoladowy świetnie komponuje się z Cream Sherry, Moscato d ' Asti i Porto. Częstą zasadą parowania wina jest upewnienie się, że wino jest słodsze niż jedzenie. Delikatne desery dobrze komponują się z Moscato d ' Asti, orzechowe desery z kremowym sherry, a karmelowe lub czekoladowe desery dobrze komponują się z Porto. Możesz spróbować NV Johnson Estate Cream Sherry. Recenzenci bardzo to lubią z oceną 5 z 5 gwiazdek i ceną około 19 dolarów za butelkę.
![NV Johnson Estate Cream Sherry]()
NV Johnson Estate Cream Sherry
Bardzo aromatyczny z nutami orzecha laskowego, wanilii i odrobiną dębu, a następnie słodkimi rodzynkami i odrobiną drożdży. Czyste trwałe wykończenie. Teraz dobrze, ale nagrodzi tych, którzy pozwolą mu się starzeć"". Ulubiony napój przed posiłkiem. Rozważ to z orzechami przed obiadem jako aperitif lub po kolacji z deserem, zwłaszcza czekoladkami i deserami na bazie owoców. Również wspaniałe w chłodne popołudnia, podawane z biszkoptami do kąpieli w ""włoskim stylu"". "