Ossobuco z fasolą w stylu toskańskim i Ragoutem z kopru włoskiego

Ossobuco z fasolą w stylu toskańskim i Ragout kopru włoskiego może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Na 14,31 zł / porcja, ten przepis Pokrowce 60% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 106g białka, 21 g tłuszczu, oraz w sumie 912 kalorii. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Jeśli masz gałązki szałwii, cebulę, pastę pomidorową i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i bezmleczne dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 87%. Ten wynik jest spektakularny. Podobne przepisy to Emeril Lagasse ' s Tuscan Kale And White Bean Ragout, Toskański gulasz z białej fasoli i kopru włoskiego z pomarańczą i rozmarynem, oraz Toskański Ragoût Warzywny.
Instrukcje
Cielęce golonki opłukać i osuszyć.
Posypać lekko solą i pieprzem, i umieścić w jednej warstwie w 12-na 17-calowej patelni do pieczenia.
Piec, uncovered, w 450 regularne lub Piec konwekcyjny, aż trzonki zaczynają brązowieć, o 15 protokół.
W międzyczasie opłucz i osusz koper włoski. Odciąć łodygi; posiekać tyle pierzastych zielonych liści, Aby 1 łyżka stołowa (rezerwa dla gremolata, PO) i wyrzucić Pozostałe Zielenie i łodygi. Przyciąć i odrzucić koniec korzenia i wszelkie posiniaczone obszary z głowy kopru włoskiego.
Pokrój głowę wzdłuż na ćwiartki, a następnie cienko pokrój w poprzek. W misce wymieszaj koper włoski, cebulę, marchew, seler i czosnek z oliwą z oliwek, aby pokryć.
Szczypcami obróć Trzpienie. Rozłóż warzywa wokół trzonków na patelni.
Piec, aż trzonki są dobrze rumiane i warzywa zaczynają brązowieć, o 15 minut dłużej.
Dodaj bulion, wino, pasta pomidorowa i szałwia na patelnię; dokładnie wymieszać i zeskrobać rumiane kawałki za darmo. Patelnię szczelnie przykryć folią.
Piec w piekarniku regularnym lub konwekcyjnym 325, aż mięso będzie bardzo miękkie po przekłuciu, 1 1/2 do 2 godzin. Zwiększenie temperatury pieca do 40
Odkryć patelnię i delikatnie wymieszać fasolę w sosie wokół trzonków.
Piec, odsłonięty, aż mieszanka fasoli będzie się gotować i lekko zagęścić, 20 do 30 minut dłużej.
Łyżka równych porcji ossobuco i ragout do czterech szerokich, płytkich misek, układając kawałki cielęciny na wierzchu mieszanki fasoli.
Dekoruj gałązkami szałwii.
Dodać sól i pieprz do smaku.
Gremolata. W małej misce wymieszaj 1 łyżkę mielonej pietruszki, 1 łyżkę mielonego kopru włoskiego (patrz Ossobuco, Poprzedni), 1 łyżeczkę startej skórki cytrynowej i 1 ząbek czosnku, obrany i mielony.