Osso Buco z pomidorami, oliwkami i Gremolatą

Osso Buco z pomidorami, oliwkami i Gremolatą
Osso Buco z pomidorami, oliwkami i Gremolatą wymaga ok. 75 godzin od początku do końca. Ten przepis sprawia, że 10 porcji z 190 kalorii, 8G białka, oraz 10 g tłuszczu każdy. Na 1,75 zł za porcję, ten przepis okładki 12% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Mieszanka wina, rosół z kurczaka, Skórka z cytryny i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Przynosi ci to Epikurious. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 35%, który nie jest tak wybitny. Spróbuj Osso Buco z pomidorami, oliwkami i Gremolatą, Osso Buco z Gremolatą, oraz Osso Buco z Gremolatą dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do 163°.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
2
Osuszyć i doprawić solą i pieprzem. Podziel trzonki i mąkę między 2 duże zamykane plastikowe torby i wstrząśnij, aby pokryć, a następnie usuń trzonki z toreb, wytrząsając nadmiar mąki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
Gruby Czerwony CukierGruby Czerwony Cukier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Torby ZiplocTorby Ziploc
3
Rozgrzać olej i 2 łyżki masła w garnku żaroodpornym na umiarkowanie wysokim ogniu, aż piana ustąpi, a następnie brązowe golenie dobrze w 2 partiach, 10 do 12 minut na partię, przenosząc na talerz.
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GarnekGarnek
4
Zmniejszyć ogień do umiarkowanego i dodać pozostałą łyżkę masła do garnka wraz z cebulą, marchew, seler, i czosnek i gotować, mieszając, aż cebula będzie blady złoty, o 5 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
MarchewMarchew
SelerSeler
CzosnekCzosnek
CebulaCebula
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GarnekGarnek
5
Dodać pozostałe składniki gulaszu i doprowadzić do wrzenia, mieszając. Ułóż trzonki w garnku w 1 warstwie i wróć do gotowanego na wolnym ogniu. Przykryć garnek i dusić trzciny w środku piekarnika, aż bardzo miękkie, o 2 1/2 godziny.
Składniki, których będziesz potrzebować
GulaszGulasz
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
GarnekGarnek
6
Usunąć sznurki z osso buco i wyrzucić razem z gałązkami pietruszki i liściem laurowym.
Składniki, których będziesz potrzebować
Osso BucoOsso Buco
Liście LauroweLiście Laurowe
Pietruszka-naćPietruszka-nać
1
Wymieszać składniki gremolata w małej misce i posypać osso buco.
Składniki, których będziesz potrzebować
Osso BucoOsso Buco
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
2
Podawać natychmiast.
1
* Osso buco (bez gremolaty) można wykonać 1 dzień wcześniej. Całkowicie schłodzić, odsłonić, potem schłodzić, przykryć. Podgrzać, pod przykryciem, w piekarniku 163° 30 do 40 minut. * Osso buco można również ugotować na dużej patelni. Rozłóż patelnię przez 2 palniki do brązowienia i gotowania, następnie przykryj patelnię szczelnie folią do duszenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Osso BucoOsso Buco
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do PieczeniaPatelnia Do Pieczenia
Folia AluminiowaFolia Aluminiowa
PiekarnikPiekarnik

Składniki

1Batoniki toffi Heathczarny pieprz, lub do smakuczarny pieprz, lub do smaku7941 cukinia żółta, pokrojona w kostkę o wymiarach 2,5 cm.całe pomidory śliwkowe z sokiem (Nie w przecierie), grubo posiekanecałe pomidory śliwkowe z sokiem (Nie w przecierie), grubo posiekane1małemarchew, drobno posiekanamarchew, drobno posiekana1żebrożeberko selera, drobno posiekaneżeberko selera, drobno posiekane2371 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwecukinia pokrojona w kostkę 2,5 cmcukinia pokrojona w kostkę 2,5 cm2371 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwewytrawne białe winowytrawne białe wino2gałązki natki pietruszki świeżejgałązki natki pietruszki świeżej1181 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwemąka uniwersalnamąka uniwersalna33 ziemniaki obrane i pokrojone w kostkę o wymiarach 1/2 calaposiekana świeża natka pietruszkiposiekana świeża natka pietruszki2Batoniki toffi Heathświeże liście tymiankuświeże liście tymianku1łyżka czerwony ocet winnyząbek czosnku, mielonyząbek czosnku, mielony2ząbki czosnku, drobno posiekaneząbki czosnku, drobno posiekane2371 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweKalamata lub pozostałe suszone w solance czarne oliwki, pestki i połówkiKalamata lub pozostałe suszone w solance czarne oliwki, pestki i połówki1Podwójnie nadziewane ciasteczka Oreodrobno starta świeża Skórka z cytrynydrobno starta świeża Skórka z cytryny23 ziemniaki obrane i pokrojone w kostkę o wymiarach 1/2 cala3 łyżki świeżo startego parmezanu, plus skórka (opcjonalnie)3 łyżki świeżo startego parmezanu, plus skórka (opcjonalnie)21 kwarta pełnego mleka o temperaturze pokojowejcebula, połówki wzdłużnie i cienko pokrojonacebula, połówki wzdłużnie i cienko pokrojona1Podwójnie nadziewane ciasteczka Oreosól, lub do smakusól, lub do smaku1Turecki lub 1/2 Kalifornijskiego liścia laurowegoTurecki lub 1/2 Kalifornijskiego liścia laurowego33 ziemniaki obrane i pokrojone w kostkę o wymiarach 1/2 calamasło niesolonemasło niesolone2831 cukinia żółta, pokrojona w kostkę o wymiarach 2,5 cm.do 10 mięsistych poprzecznie ciętych goleni cielęcych (osso buco; łącznie od 5 do 6 1/2 funta), każda wiązana sznurkiem kuchennymdo 10 mięsistych poprzecznie ciętych goleni cielęcych (osso buco; łącznie od 5 do 6 1/2 funta), każda wiązana sznurkiem kuchennym
TrudnośćEkspert
Gotowe W75 hrs
Porcje10
Ocena Zdrowia6
Magazyn