Osso Buco z pomidorami, oliwkami i Gremolatą wymaga ok. 75 godzin od początku do końca. Ten przepis sprawia, że 10 porcji z 190 kalorii, 8G białka, oraz 10 g tłuszczu każdy. Na 1,75 zł za porcję, ten przepis okładki 12% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Mieszanka wina, rosół z kurczaka, Skórka z cytryny i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Przynosi ci to Epikurious. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 35%, który nie jest tak wybitny. Spróbuj Osso Buco z pomidorami, oliwkami i Gremolatą, Osso Buco z Gremolatą, oraz Osso Buco z Gremolatą dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
Rozgrzej piekarnik do 163°.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Piekarnik
2
Osuszyć i doprawić solą i pieprzem. Podziel trzonki i mąkę między 2 duże zamykane plastikowe torby i wstrząśnij, aby pokryć, a następnie usuń trzonki z toreb, wytrząsając nadmiar mąki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I Pieprz
Mąka Uniwersalna
Gruby Czerwony Cukier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Torby Ziploc
3
Rozgrzać olej i 2 łyżki masła w garnku żaroodpornym na umiarkowanie wysokim ogniu, aż piana ustąpi, a następnie brązowe golenie dobrze w 2 partiach, 10 do 12 minut na partię, przenosząc na talerz.
Składniki, których będziesz potrzebować
Masło
Olej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Garnek
4
Zmniejszyć ogień do umiarkowanego i dodać pozostałą łyżkę masła do garnka wraz z cebulą, marchew, seler, i czosnek i gotować, mieszając, aż cebula będzie blady złoty, o 5 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Masło
Marchew
Seler
Czosnek
Cebula
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Garnek
5
Dodać pozostałe składniki gulaszu i doprowadzić do wrzenia, mieszając. Ułóż trzonki w garnku w 1 warstwie i wróć do gotowanego na wolnym ogniu. Przykryć garnek i dusić trzciny w środku piekarnika, aż bardzo miękkie, o 2 1/2 godziny.
Składniki, których będziesz potrzebować
Gulasz
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Piekarnik
Garnek
6
Usunąć sznurki z osso buco i wyrzucić razem z gałązkami pietruszki i liściem laurowym.
Składniki, których będziesz potrzebować
Osso Buco
Liście Laurowe
Pietruszka-nać
1
Wymieszać składniki gremolata w małej misce i posypać osso buco.
Składniki, których będziesz potrzebować
Osso Buco
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
2
Podawać natychmiast.
1
* Osso buco (bez gremolaty) można wykonać 1 dzień wcześniej. Całkowicie schłodzić, odsłonić, potem schłodzić, przykryć. Podgrzać, pod przykryciem, w piekarniku 163° 30 do 40 minut. * Osso buco można również ugotować na dużej patelni. Rozłóż patelnię przez 2 palniki do brązowienia i gotowania, następnie przykryj patelnię szczelnie folią do duszenia.