Osso Buco z czerwonym winem
Osso Buco z czerwonym winem to jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny danie główne. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 45g białka, 13g tłuszczu, oraz w sumie 364 kalorie. Ten przepis służy 6. Na $6.89 za porcję, ten przepis okładki 27% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Mieszanka soli i pieprzu, mięsiste golonki cielęce, oliwa z oliwek i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Aby wykorzystać wytrawne czerwone wino, można śledzić to danie główne z Brownies Pinot Noir jako deser. Ten przepis z jedzenia i wina ma 1 fanów. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 37%. Ten wynik jest raczej zły. Podobne przepisy to Osso Buco, Osso Buco, oraz Osso Buco.
Instrukcje
Rozgrzać oliwę w dużej emaliowanej żeliwnej zapiekance. Przyprawić golonki cielęce solą i pieprzem i gotować na umiarkowanym ogniu, aż zbrązowieje, o 8 protokół na stronę.
Przenieś trzonki na talerz.
Do zapiekanki dodaj marchew, cebulę, seler i czosnek. Zmniejszyć ogień do umiarkowanie niskiego i gotować, mieszając, do miękkości, o 7 protokół.
Dodaj wino i gotować, skrobanie się wszelkie rumiane kawałki, aż nieco zmniejszona, o 5 protokół.
Dodaj pomidory i wywar z kurczaka i gotuj na wolnym ogniu.
Włóż trzonki do zapiekanki, zagnieżdżając je w warzywach; dodaj nagromadzone soki. Zapiekankę przykryć i dusić w piekarniku przez 1 godzinę. Obrócić trzonki, przykryć i gotować przez około 1 godzinę dłużej, aż mięso będzie bardzo miękkie.
Przełóż trzonki na obramowany talerz i przykryj luźno folią. Odmierz SOS; powinieneś mieć 2 filiżanki. W razie potrzeby zmniejszyć sos na dużym ogniu. Doprawić solą i pieprzem.
Odetnij sznurki z trzonków. Łyżka sosu na wierzchu i podawać.